Влизаме в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19 до дни

Засилват контрола за спазването на мерките в закритите помещения
266
Влизаме в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19 до дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До дни България ще влезе в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19.  Ще се засили контрола за спазването на мерките в закритите помещения, каза зам.-здравният министър Дrмитър Петров пред bTV.

Проверките ще основно по курортите, а впечатленията са, че там не се спазват никакви мерки. Втората насока е към граничните пунктове, обясни още той.

Още по темата

"В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата – максимум до понеделник", посочи д-р Димитър Петров.

По- драстично затягане на мерките ще има, когато влезем в червената зона.

"Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вепоятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито", заяви той.

При нарушения ще бъдат затваряни заведения, защото не може да се води, че има 200 човека, а вътре да са 2000, каза още Петров.

Той добави, че в страната има освен това има много голямо движение,  включително транзитно. "Главно от гастърбайтерите, които се връщат и спират по няколко пъти, докато стигнат до границите. Има и струпване по границите, така че втората насока за проверките е по тези трасета, местата за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене", посочи д-р Димитров.

Поставянето на трета доза ваксина пък трябвало да бъде експертно решение. Трябвало да е ясно дали това да става на 6,9, или на 12 месец.

На този етап ние не можем да препоръчаме поставянето на трета доза, докато няма ясно разписани препоръки от Европейската агенция по лекарствата, каза още Петров. Според него най-малкият срок за третата игла ще е 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна се.
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама какво се карата за глупави ваксини, а не виждате как растат с часове цените!
238
3
 
5
 
! Отговори
ХАХАХОЙ преди 2 години
Активизирайте се всички срещу ваксинациите!Важно е колибарите да се споминат докато не вярват на заразата!И после ще си живеем спокойно!
237
14
 
8
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Още колко дози ще ми трябват за да съм сигурна.
236
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро в червената....
235
4
 
8
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Ба, пука ми! Министъра излезе в отпуск - значи всичко е НАРЕД!
234
4
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Ха-Ха снимката е просто без коментар. Дори в Пирогов докторчетата се мотят без маски. Но, нищо де важно да сме в оранжевата зона.
233
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ..чакайте бря ,да дойде септември,мутренските заведения и хотели по по сл.бряг пращят по шевовете ,та и помощ от милиони след това им дайте )
232
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно мие докога ще лекуват само ковид те един крак не могат да оправят та за ковида се загрижили една и съща плоча някои има интерес да всява страх това е цялата история да се плащат хората къде свободата на луната
231
4
 
13
 
! Отговори
ПРИМОЦИЯ преди 2 години
ВНИМАНИЕ ОРАНЖЕВА СЕДМИЦА! Валят промоции, участвай и спечели с националната ковид лотария! Само сега на Вашето внимание - иновативна пила за пети, която едновременно изпила и масажира ерогенните зони по петите! Премахнете нацепените индиански пети и се сдобийте с чисто нови пети и ерекция до тавана!
230
6
 
15
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Аз само да попитам за един приятел, че се интересува - къде може да се вземе книжка за оцветяване с картата на България за да може акуратно да оцветява и той в зависимост от оранжева, червена, лилава, розова и цикламена зона. Благодаря предварително!
229
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 235 Защо трябва някой да ни затваря? Тогава трябва някой и да ни плаща, за да си стоим вкъщи. Ако някой искаше да знае каква е действителната ситуация у нас, щяха да ни направят масово тестване. В началото на лятото умножавахме по 8, после преболедували, ваксинирани, уловихме шарана.... И всички да се ваксинираме до последния човек, ограничения и нови щамове ще има. Ще мине през всеки и Божа работа...В Токио, такъв контрол и тестове всеки ден, ваксинирани и отново заразени...
228
4
 
31
 
! Отговори
дедо ми преди 2 години
Както каза преди 1 година дедо ми: тия ваксинираните ще оплескат работата.Нека си го кажем, тия дето си слагат ваксините не си ги слагат за да морят пандемия или щото са големи алтруисти, а защото искат да се върнат към "нормалното", да си ходят по молове, моренца, барове, ресторанти, да си пътуват със самолети. И от тях точно идва проблема. Те са тези, който се мислят за безсмъртни и обикалят наляво и дясно, без да осъзнават, че точно те разнасят заразата, иронично сочейки другите с пръст.
227
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързо се развива при нас. Направо с часове. дали ще успеем да ги догоним другите от ЕС ? Че има вирус има и някой ще определя колко години още ще има, но и такива сте мошеници за развитието, че още в началото когато имахме няколко човека, ни затворихте. Колко време още ще трябва за усвояване на тези пари? Колко хора ще загинат още и с ваксини и без ваксини? Има няколко световно известни милиардери по света, които си играят с живота ни.
226
4
 
28
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Ама стига с тези антиваксъри. Не схващате ли, че новият модел на вирус го измайсториха дизайнерски - заобикаля съществуващите ваксини. Пак сме в изходна точка, с мини разлика - евентуално застрашените от тежко преболедуване ще го карат по- леко ако са ваксинирани. Аз лично познавам вече двама души, ваксинирани с две дози Пфайзер, още през пролетта, които в последния месец изкараха Делта с всички симптоми. Това какво Ви говори? С ваксина или без - почти все тая по отношение на новия щам.
225
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
престанете да стресирате хората без причина,че скоро ще им писне и ни професори ще останат,ни математици,ни вирусолози...не ви ли стигнаха почти 2 години ами искате още...
224
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично съм разговарял с трима.всичките са на това мнение.Ама не ги викат по телевизиите.вие някой действащ лекар от ковид отделение по тв студиата виждали ли сте?
223
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кои са тия повечето от докторите - нещо доказателства , линк, защото аз обратното чувам от повечето от докторите
222
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че Слънцето изгрява и залязва, не е случайно! Има някакъв план! Ако не залязваше, нямаше да има кога да спите! Това е нагласено! Заговор на медицинската и икономическата мафия. Но няма как да ни излъжите! Ние четем, систематизираме информацията и не вярваме на продажните правителства! Слънцето е на батерии ... през нощта ги сменят ...
221
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно пак няма виновни за влизането в оранжевата зона. Защо на тая територия се взимат мерки и теглилки когато каруцата се обърне. Толкова ли е трудно да се вземат превантивни мерки. Защо не се затвориха границите и не се спряха полетите още когато се разбра че индииският щам върлува в Англия. Кой чакаха на *** си поничката ли. Пак ли няма да има вкарани в затвора за немърливо изпълнение на служебните си задължения. Пак ли всички са честни като момини пи...чки. Докога ще ни праат на мамуни.