Алибегов: Прехвърлиха ни топката за ваксинация

Държавата се провали, затваря първо заведенията
95
Алибегов: Прехвърлиха ни топката за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Държавата абдикира от ваксинационния процес и прехвърля топката към заведенията и бизнеса, каза пред радио „Фокус“ председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

Преди дни Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията поискаха оставката на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"На първо място е въпросният План за справяне с COVID кризата, който беше представен от министъра, който ние още на първо четене не одобрихме. На второ място несправянето с ваксинационния процес в последните 3 месеца, откакто той е служебен министър, което разбира се рефлектира автоматично върху нашия бранш, тъй като нашият сектор е посочен отново първи за затваряне при нова COVID криза. Ако при предишните затваряния нямаше лек и ваксина, и нямаше друга опция, то сега не виждаме абсолютно какъв е смисълът от това нещо“, коментира още той.

Ричард Алибегов подчерта, че в свои интервюта Кацаров казва как коронавирусът няма как да бъде спрян със затваряния и че маските не помагат.

"Сега три месеца по-късно, когато е станал служебен министър, се обръща коренно мнението, което ние сме абсолютно против. С цялото нещо, което е изложил той, като план за справяне с кризата", категоричен бе председателят на БАЗ.

Според Ричард Алибегов държавата е абдикирала най-лесно, като е казала да се затворят заведенията, защото просто звучи по-добре.

"В момента държавата изцяло абдикира от ваксинационния процес, прехвърля го малко или много към бизнеса – едва ли не това да стане наше задължение, при положение, че това не променя абсолютно нищо. Никъде в никой план не е разписано, че ако примерно даден търговски обект, без значение от какво естество е той – хотел, заведение, МОЛ и т.н. – е със 100% ваксиниран персонал, че той ще може да работи. Още повече, че ние сме против това нещо, тъй като ваксинацията е доброволен акт и ние няма как да налагаме на персонала си и на когото и да било да се ваксинира", допълни той.

Председателят на БАЗ подчерта, че в момента имат огромен проблем с персонала в последната 1 г. и половина, заради постоянното отваряне и затваряне. Много хора са напуснали сектора и не искат повече да работят в него, но не заради заплатите, а заради несигурността, че този бранш е единственият, който първи е затворен и последен отворен, категоричен бе Ричард Алибегов.

Във връзка с летния сезон Алибегов коментира, че в момента масово се вкарва работна ръка от Украйна, Молдова, Киргизстан и откъдето е възможно, защото хората, които са били обучени да работят в бранша са напуснали и са се преквалифицирали в други сектори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате колко е % ваксинирани в Бг и каква демография са? Колко клиенти мислите, че ще имате? Аз ще преживея без кръчми и ще бойкотирам всеки бизнес, който изнудва персонала си да си бие тези ваксини! По цял свят се разбра, че ваксинираните също се разболяват и пренасят заразата, а аз ще трябва да си бъркам в носа, за да докажа, че не съм чумава, разбираш ли! Бойкотирайте и вие държавата, не да давате идеи как да ни ваксинират насила! С много изпълнителност тази лудост няма да свърши!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този само заради физионмоията си и поклонението в Банкя преди няколко месеца е за затвора!
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление програмата е една за цял свят. Туристическия, културния и ресторантьорския бизнес искат да ги затрият. Важно е всеки да е в интернет. Вижда се че ваксините не помагат.
73
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм ваксинирана с 2 игли Пфайзер.но миналата седмица ме заболя гърло.правих си ПСР отрицателен.а антителата ми 5600.на 13.03 бе втората игла.ваксините изграждат антитела.от първите зелени коридори съм.не беше Ковид.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината по принцип трябва да пази от заразяване въобще. А сега ваксинираните подсмърчат и разнасят заразата, съответно не се тестват защото "те са ваксинирани", не се карантинират, т.е. по никакъв начин не пазят останалите и после делтата заразявала много хора. Ами като акълът е малко... нормално.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов резана карабина- а ти съгласен ли си да пускаш само ваксинирани в заведения и ресторанти? И да организираш контрола на сертификати? И така да помогнеш за стимула за ваксиниране
70
3
 
11
 
! Отговори
Абее преди 2 години
Незнам къв е алибегов,но за едно е прав-никой на никого не може да налага насила да се ваксинира! Това е! Проблема е дълбок, идва от маймуняците пускащи отровите от само.лл.етите , влиянията на мрежите,колкото и да не искате да го проумеете, са част от злото, преди като кажа ли магнитна буря , казват един два дена,ся като погледнеш прогнозите -от 2до 9,от 12до 20 и от 22 29, т.е. Почти през целия месец...дрън дран! Мааг.бури се предизвикват също и чрез т.н ни нови технолоджи! Мислете !
69
3
 
1
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
прави са хората ако ще има дърво трябва да е за всеки еднакво не делете хората
68
0
 
5
 
! Отговори
Майкъл Сафомъдов преди 2 години
кацата с клюна има запазено място при юда, пазят му го топло...
67
32
 
16
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Плюехте Бойко,а сега си мечтаете за реда и правилното ръководене по негово време!
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричка, слушай сега. Не ме интересува. Ходя само в хубави ресторанти с меню до два листа хартия. Теоят не е такъв.
65
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричи, то не е във вас проблемът. Ако ще и по 5 ваксини да набиете. Лошото е, че в заведенията ходят болнави хора и разнасят. Миналата година две *** мутри така кашляха и коментираха, че са с температура, а сервитьорките милите бяха с шлемове и масите бяха през една като по учебник. Така де, бастuните и егоистичните плазмодии са проблемът!
64
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затварянията, маските и строгият контрол помагат. Виждаме го вече над година как работи в Австралия, но там всички мерки се изпълняват и не са само на хартия.
63
10
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Скрий се вече бе плу-жек! Хората умират от пожари, от вируса, а ти ме ревеш за бизнеса си!
62
1
 
9
 
! Отговори
Кравата ваксинира преди 2 години
Очите с олово, но имаше странични еФекти.Гледам Митьо много набожен стана!Чак улицата и района на църквата отцепват.
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричи доносника да не се обяснява ами да ходи да пише доноси за кого е чул че черепахата му е превеждал пари за протестите.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61, Много си зле. Типичен представител на натегачите.
59
2
 
10
 
! Отговори
А БЕ... преди 2 години
ЗАВИСИМ... ТО ПРИ ТВОЯТ БИБИВАКСИНАЦИЯТА "ВЪРВЕШЕ" ПО "НОТИ". ТИ СИ Л... И.. З.. А... Ч. И ЩЕ ФАЛИРАШ ЦЕЛИЯ БРАНШ. ВИЖЧЕРНОМОРИЕТО СЕ ПУКА ПОШЕВОВЕТЕ. НАПЪЛНИХА СЕ С ПАРИ.. ВИЕ РЕСТО НЕ ДАВАМЕ. РАНТЬОРИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТЕ.МАЙ... МУ... Н.
58
9
 
24
 
! Отговори
Добър вечер преди 2 години
Ваксини, ваксини, ваксини..... Абе и... диоти не виждате ли, че утре ще ви отнемат и правото да дишате въздуха (безплатно)? А Вие сте се заяли като бесни кирливи песосве със заведенията. Точно те ви объркват "подреденият" животец? А Алибегчето си е платена мажоретка, винаги готов да врътне тутурутка за 5 кинта.
57
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно, просто свикнахте да получавате помощи. Всеки иска така. А ние малките фирми, кога ще ни дойде реда за помощи? Никога! Борим се и това е.