Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната

Официално ръст на случаите е започнал от 15 юли
256
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще имаме по-голяма скорост на разпространение на COVID-19, отколкото в предишни пикове. В момента 10 души заразяват между 15-16 души. Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август, но не се знае кога ще мине пика, коментира математикът на НОЩ Лъчезар Томов пред bTV.

Още по темата

Възможно е да задминем рекордите от над 3500 души на ден при четвъртата вълна. Не мога да кажа с колко, защото нямаме данни, поясни Томов.

Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото „Делта“ вариантът е по-заразен.

Томов обясни, че официално ръст на случаите е започнал от 15 юли.

„Направих прогноза на 21 юли, с която каза, че до 10 август средно седмично трябва да стигнем до 400 случая. В момента средно седмично са 300 случая“, добави той.

Математикът заяви, че най-много мерки се спазват в София. Има два начина четвъртата вълна да заглъхне много бързо – единият е да се остави да мине със съответните няколко хиляди жертви, а другият да се вземат сериозни мерки“, поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са ционистки лъжи
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За такива шамани има специален член в НК за наказания за тероризъм и умишлено всяване на паника.Въпросът е защо на територията законът не се прилага.Ако продължаваме така, е близко времето, когато всеки който не варва на шаманите ща бъде обявен за терорист. Народе, живеем в антиутопия!
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да *** пеш и да си върне дипломата!
198
0
 
4
 
! Отговори
до 207 преди 2 години
Аман от паникьори.Ката ден у нас умират къмто 300 човека.И сам можеш да сметнеш какъв е дела но обявените за болни от ковид спрямо останалите.
197
0
 
6
 
! Отговори
до 205 преди 2 години
ся, ако вируса беше толкоз страшен и смъртоносен, щеше вече да е факт вашето пожелание , всеки неваксиниран да е загубил поне един член от семейството.Обачето, понеже това не се е случило и напъните ви са напразни.Най -много един на всеки десет установени с положителен тест, стига до болница.Най-много един от тези десет стига до интензивно.Та без паника, ножа е дървен.Само очите на страха са големи
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще починат още 20 000 човека.Това е нищо за нас,ние сме голяма държава над 6,5 милиона хора сме.
195
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в София носят маски.В другите.градове ако някой те види с маска те гледа на криво.Народа си е елементарен и от там идват проблемите за всичко не само за ковид.Само да сте посмяли да налагате локдаун.Самите лекари също заслужават да ги вкарат е Ковид отделения,те са най-несериозни ,ваксинирани са само 20%.Да не реват после че умират.Всички анти нека сами и лично да си видят ковидчето.
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се вземат мерки,трябва първо вълната да мине през анти -ваксърите.Да почине по един член на семейството им и след това ще се ваксинират всички и ще се нареди всичко.У нас винаги се действа след дъжд качулка.Това е стандарт за нас и така сме свикнали,като добавим липсата на интелект сред 85% от населението всичко се нарежда.Да минава тази вълна,оставете и не правете нищо,защото ако наложите локдаун ,ще има пета,шеста ..,при условие че са ваксинирани 20%.Това ще влоши икономиката.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е тъкмо форума ще се разтовари от форумни антиваксъри
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в автобуса от Бургас нямаше никой с маски. Автобуса беше пълен на Макс. Юнион Ивкони явно не ги проверяват а помощи получават. По документи явно два явтобуса пътуваха.
191
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо особено - още 10 хил. измрели антиваксъри.
190
1
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Е познавам уж много хора,чисто статистически един от тях трябваше да е пукнал,а никой не се похвали да е бил в хоризонтално положение!
189
3
 
19
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Айде стига сте дрънкали глупости, че ще играе тоягата по-лошо от на миналите протести! В момента на морето сме един връз друг от 2 месеца и трябваше половин България да е измряла вече, ако беше толкоз страшен тоя "Делта" вариянт.
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 10 души заразяват 15-16 човека колко ли човека ще зарази Бойко след като беше ваксиниран и постоянно обикаля държавата?
187
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък предричам, че петата вълна на активност на групата ковид-агитатори и манипулатори ще задмине по тъпотия и наглост предишната.
186
11
 
10
 
! Отговори
Чоко и Боко преди 2 години
Който се БОЦКАШЕ НАЙ-МНОГО с ГЕННАТА ТЕРАПИЯ наречена "ВАКСИНА" той сега ще страда и ще е опитно свинче ! Неможе нормално мислещ българин да си каже абе във спринцовката има : "ШИПОВИ ПРОТЕИНИ ОТ *** (И В СПИНА ИМАШЕ МАЙМУНСКИ БЪРКОЧИ) , ГМО ОРГАНИЗМИ (ЕВГЕНИКА) И ДРУГИ БЛАГИНКИ ДА СЕ Е НАДЯВАЛ ,ЧЕ Е ЗА ДА ГО СПАСЯТ !!!
185
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега винаги познавах как ще се развие епидемията, но сега не мога да предвидя колко ще са заразените и починалите с този по-опасен щам. Дали ще стигнем само до 3500 нови случая на ден или ще стигнем до 10000?
184
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Карам го този кромид през ден. Зная че съм болен-пак ми се яде таратор.
183
0
 
10
 
! Отговори
До 191 да ще видим преди 2 години
А какво казват по телевизията, че телевизия не гледам, освен някой филм от време на време?
182
0
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Вярвам ИМ! Досега нито веднъж не познаха. Време е да уцелят и те веднъж!