Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
"Делта" са появи и започна да се разпространява точно, когато ваксинацията започна. Знаете ли, какво ви бият заедно с ваксините? Сега се позамислете!...
291
2
 
5
 
! Отговори
До 337 коментар преди 2 години
До АнонименТо добре говориш някакви опорки , но какво ще кажеш на тези които се боцнаха и ги няма вече сред нас , аз познавам лично такъв . Пак ли опорките ,че еди какво си ,че еди що си !? Как пък нямате морал бре , как може такива рецидивисти да сте сите и да не ви мигне окото като затривате българи !?
290
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извода е, че ваксините са създадени да предпазват преди всичко от тежка инфекция и смърт. Всеки може да е с вируса... Дори боледувалите преди няколко месеца. Имунитета не убива вируса, а само го неутрализира да не разболява човека... Абсолютно всеки може да е заразен...
289
1
 
9
 
! Отговори
Самюел Бекет преди 2 години
"Ваксинираните, но заразени с Делта вариант..."Тия *** вече не се чуват какви глупости говорят.
288
0
 
4
 
! Отговори
Iordan Ivanov GEOLOG преди 2 години
експерти да огледат терор ас ПТИЧИ грип срещу Турция,Румъния,Украйна >След рекламата терористите нагло препоръчаха масови убииства вкл на патки в Румъния и Пуйки в Турция.У нас бяха рекламирани три умрели лебеда край Видин. След изпращане на пробив и единствената тогава оторизирана лаболатория в АНглия НАЙ СЕТНЕ ЗАСЯКОХМЕ как нарочно чрез обемно патогенизиране в лаболаторията се заразяват пробите.Терорисите веднага наредиха масови убииств на всички лебеди по Дунав..
287
0
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 2 години
експерти да огледат терора през медиите с нагло престъпна диверсия рекламирана като ПТИЧИ ГРИП 2003 - 2004.Тогава терористите ползваха нарочно инсталирана облъчващо пресканираща техника .терора през медиите бе подобен на този но по ПЛИТКО СКРОЕН..Вместо показни нагли убииства с наличната техника вкл на лекари както диверсията COVID 19 ..Тогава направо се кефеха че понеже май вече били убити цели трима във Виетнам и един в Сингапур The world bank must give 0.4 trilions $ see birdflu179 29022004
286
0
 
1
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 2 години
При тестове от 2003 и 2004 година има снимани как терористи с помоща на модерни тогава камери увреждаха с атаки тип SARS деца и възрастни вкл в наши курорти.Тогава блокирахме диверсията с специални доклади вкл до премиер министъра на Канада и до службите за борба с организираната престъпност.Пострадалите от около 10 ТОРС предизвикващи камери се самолекуваха бързо в налични минерални басейни и в морето..Има огромен видео материал от оня период..Сега терористите ползват 1 000 000 по мощни камери
285
1
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 2 години
провеждащи терора полzват смартфони с активирани заразни COVID generators and activators .За рекламни убииства ползват дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия засечени от нас по време на убииства на военни от България и НАТО в Косово,Босна и Херцеговина рекламирани като убииства с ЛЕВКЕМИЯ.Обсебени от масови убиици убиват с нарочно произведени дигитално холограмни оръжия вградени в смартфони и лични документи.Експерти да огледат болници с проведени показни убииства снимани от далече
284
12
 
10
 
! Отговори
Шукето преди 2 години
Когато ви казвахме ,че в инжекцията има канцерогенни неща (шипови протеини от шимпанзета(и в СПИНА са такива от мамуна) , ГМО организми и други благинки) всички се смееха и сочеха с пръст МИСЛЕЩИТЕ и ТЪРСЕЩИТЕ ИСТИНАТА ! Сега когато ви го казват ,че БОЦКАНИТЕ са ЗАРАЗОНОСИТЕЛИТЕ вие пак не вдявате ,че ви изиграха и с здравето и живота ви ! Цял живот ви го таковат , но само при катаклизми разбирате (който има мозък , логика и критично мислене де) ,че всичко е умишлено причинено от ЕЛИТА .
283
1
 
3
 
! Отговори
Хай Вакса преди 2 години
И на тема ваксини успяха да разделят хората...
282
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аааа, ваксините работят иначе. нема да се плашите. просто иглите са малко. Трябва 200-300 бустерни дози да се сложат. Питайте ваксърите. Те ще ви обяснят.
281
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление от ваксината няма голяма полза. В съобщения от преди почти 10 дни от Израел се казва, че ефективността на Pfizer срещу инфекция с Делта варианта е спаднала на 39%. А от 191 хоспитализирани 113 са с напълно завършен цикъл на ваксинация. Тоест 60 %. Данните са от 26.07.Колкото и да се опитват да манипулират информацията, времето и животът са тези, които показват кое е истина и кое не.
280
50
 
16
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Боли *** фара за неваксинираните. Да се оправят, пълнолетни са..
279
1
 
53
 
! Отговори
Сърчице ковид лове преди 2 години
Добре де тоя вирус пожари и 45 градуса не го плашат. Нема оправия освен да запалиме народното събрание че там е пълно с вируси
278
14
 
8
 
! Отговори
анти идиоти преди 2 години
Орландовци ви очаква......дори на големи групи.
277
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си хора, пазете се от ваксинираните!!
276
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътеката за ковид, не трябва да е по различна от тая за грип! Всичко друго е преднамерено, за да могат лакомите лекари да надписват броики. Как изкарахме САРС КоВ 1 и неразбрахме преди години?
275
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чува ли си какви ги говори? Ваксините не пазят от делта, но ако персонала бил на 100% ваксиниран щели да работят фирмите? Това е доста опашата лъжа,щото фирмата ще иде под карантина.
274
9
 
77
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Вече е доказано, че ваксиниран може да се зарази да да заразява, т.е.ползата е само и единствено егоистична- да изкара по-леко вируса. Следователно приказките за обществен дълг и спиране на вируса са абсолютни глупости и чиста пропаганда.
273
11
 
44
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вирус НЯМАТова, което го има, нито е толкова заразно, нито е толкова смъртоносно. Има грип, подсилен от животински стрзх, който насажда чрез медиите.