Ръст на болните в Германия, но няма да има ново затваряне

Ресторантите и магазините ще останат отворени през цялата зима
105
Ръст на болните в Германия, но няма да има ново затваряне
Снимка: Dnes.bg, архив

Въпреки увеличаването на броя на хората, заразени с коронавирус, германският министър на икономиката не очаква въвеждането на ново блокиране в Германия. „Като се има предвид всичко, което знаем днес, можем да избегнем ново блокиране на ваксинираните и възстановени“, каза министърът в интервю за медийната група Funke, предаде БГНЕС.

Това означава, че ресторантите и магазините могат да останат отворени през цялата зима, каза Алтмайер. В същото време министърът каза, че разбира началниците на заведения, които са отказали влизане на хора без ваксини, като се има предвид, че много компании „са преминали през трудни месеци“ и не искат нови инфекции на тяхна територия.

Министърът на икономиката не коментира въвеждането на такива правила на държавно ниво. "Решенията за евентуални допълнителни мерки ще се вземат съвместно от федералното правителство и правителствата на провинциите ", каза той.

По -рано кандидатът на СДПГ за канцлер Олаф Шолц и германският здравен министър Йенс Шпан изключиха друго общо блокиране. Шпан предположи, че като противодействие на пандемията, хотели и ресторанти по-скоро няма да допускат неваксинираните - дори тези с отрицателен тест за коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Вирусът е създаден в лаборатория. Списание Nature Medicine VOLUME 21, 11/2015. A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergenceА училищните есета може би ги пишете вие. Аз отдавна съм минал тази възраст.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като не правите тестове на ваксинираните, те си пренасят заразите и заразяват всички. Елементарно, Уотсън!!!
81
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившата фашистка държава Германия дискриминира хората по ваксина.
80
12
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
Кой не допуска хора с негативен тест? Няма такова нещо. Щом искате да си правите тестове место ваксинация, никой не Ви спира. Колкото до маските, има изисквания за нивото на защита, което предоставят. В много страни забраниха маските с клапи.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91: Единственото логично обяснение, което може да дадете, само по себе си дава много ясен отговор дали вирусът е създаден в лаборатория. Изследванията, които цитирате, може би са от училищно есе на тема "асоциални наклонности при скучаещи милиардери"
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не е ли странно да не допускаш хора с негативен тест, при положение, че теста показва, че човека не е позитивен и на 100% доказва, че не може да заразиш друг човек. А когато си ваксиниран реално може да заразиш всеки, не е вероятно, но е възможно. Няма никаква логика. Това е като с маските, една година беше ок с тези от плат, най-голямата вълна премина с тях ноември-януари, а след това изведнъж станаха неприемливи и въведохме медицински и март месец се повтори същата вълна, нямаше разлика.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът, отговорен за настоящата пандемия, е създаден в лабораторни условия. Който иска и може да чете, ще намери публикации. Единственото обяснение, което намирам е, че е организирана от милярдери психопати, които няма какво да правят. Не разбирам само, докога ще търпим тези издевателства.
76
4
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 2 години
Има един единствен план: да се пробваме да се преборим с РНК вирус. А причината да се докараме до него е в унищожаването на хабитатите на видовете, климатичните промени и навлизането на човека на места, където не му е работата да пипа. РНК вирусите са едни от най-мутиращите вируси, но за щастие коронките все пак са по-малко мутиращи сред самите РНК вируси. Та се молете за успех в борбата, вместо да й пречите.
75
5
 
9
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 73Има,, План", а не решения на проблеми!!! Който не вярва, нека се боцка и по десет пъти на година...Die Querdenker имаха право с техните подозрения и....
74
1
 
2
 
! Отговори
Към 85 преди 2 години
Лошото е, че докато стане, ще агонизираме дълго, бавно и мъчително, с повече рестрикции, загубени животи и време от животи, и с повече икономически последици. Иначе е ясно, че ще стане.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист ""Бруталността" се заключава до това че коментарът ми остава впечатлението (да,търсен ефект е) че изискванията за 3Gs са вече настъпили," Едно от първите неща на които се учиш в диалог с останалите е да заемаш ясни и прозрачни позиции, изложени аргументирано и достоверно. Факта, че си позволяваш да правиш такива неща, те поставя в групата, която вече описах. А "признанието" ти пет пари не струва: и без него беше показано какво правиш.
72
1
 
8
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Че в коя държава не искат тест, ако не сте ваксиниран и идвате от държава в червена зона? Да не са луди да излагате на риск техни поданици. Има и хора, които не могат да се ваксинират по медицински причини, а в в същото време са уязвими.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист "Но пак ще си показвате сертификатите честичко. не само на влизане в самолета или при преминаване на граници.Така ще бъде и така трябва да бъде." Брей, как се е загрижил какво ще "правим"! Между другото, в грешка си. На повечето места (например в автобуса) вероятно ще проверяват само ако заболелите минат определена граница (да речем 50 на 100 хиляди),което е напълно резонно.Германците не са ***, както някои в България си въобразяват: те излишни неща много рядко правят
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист "Ако това дефинира "брутален" лъжец нека да съм такъв." Дефинира го МНОГОКРАТНИЯ СЪЗНАТЕЛЕН опит да излъжеш.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 52/82 Прочел съм ги. Ако имаш някакви забележки към написаното от мен ги напиши тук.
68
0
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Я прочети по-добре всичките правила и тенденциите в тях, стъпка по стъпка: https://government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands А, нощните клубове, да. Ама те не са определящи за живота и благосъстоянието на хората.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не се травмират допълнително хората , защо не включват в статистиката само хора , който действително са болни . Като се направят 500 000 теста , все ще намериш 5 000 положителни . Защо СЗО и там от които зависи не го приемат като стандарт . А данните за безсимптомните случаи да ги ползват за вътрешна употреба
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист Вече установихме, защо си брутален лъжец. Защото "пропусна" да кажеш, че не говориш за сега, а за след 11 октомври. Само след като те попитах, първо замълча а след това се поправи - отново невярно - каза 15 септември. Отново нарочно, въпреки че е пределно ясно, че новите мерки влизат на 11 октомври. Тъй че, излъга три пъти подред. Кофти, че така се случи тук да пише някой, който може да те хване в лъжа. Очевидно е,че и не си нясно къде и как ще се прилагат И новите мерки.
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Берлин Няма "репресии" има търсене на решение на проблеми. Такива са германците- на който не му харесва - прав му път, те не държат никой насила в страната си. Другото: отдавна се знае, че ваксинацията вероятно ще стане "сезонна" поради характера на вируса - поне докато не се докаже, че има траен имунитет, което на този етап не е така. Обществото е съставено и винаги е било съставено от ВСЯКАКВИ "класи" и "групи". Това не означава нищо само по себе си. В Германия банкови фалити няма да има.
64
2
 
13
 
! Отговори
т преди 2 години
Първа част на теста за интелигентност вече приключва, най-лесните са вече в капана.Сега остават по-трудните и по-умни хора и с тях ще се подходи по-твърдо, заплахи, забрани тестове до откат.Който може да устиска година, две без удоволствия (екскурзии, кина,ресторанти и др.) може и да мине между капките.