Гърция привлича туристи с безплатни тестове

Хотелите пускат промоции до 50% от реалната цена
Обновена: 24 авг 2021 08:53 | 24 авг 2021 08:44, Анисия Иванова
18
Гърция привлича туристи с безплатни тестове
Снимка: БГНЕС

Гърция се опитва да привлича туристи с безплатни тестове на тръгване от почивката. Вече няколко седмици в южната ни съседка отварят пунктове за бързи антигенни изследвания без заплащане.

Екипи взимат проби в Атина, Солун, Кавала, Халкидики и по други известни дестинации. След направен тест резултатът излиза в Европейския сертификат и се приема за валиден навсякъде. Така хората, които трябва да се приберат у дома след почивка в Гърция, не е необходимо да плащат в лаборатории, за да си направят тест, ако държавата им го изисква.

За улеснение на пристигащите в южната ни съседка пък бе променен срокът за т.нар. PLF формуляр за локализация, който генерира QR код, изискван на границата. Доскоро данните трябваше да се попълват онлайн 72 часа преди влизане в страната, но този срок бе премахнат и сега формулярът може да се попълни и в деня на пътуването.

В същото време обаче от 30 август гръцките власти затягат мерките срещу коронавируса, като повече ограничения ще има за неваксинираните. Очаква се новите правила да бъдат обявени утре и да важат от следващия понеделник.

Най-вероятно Гърция ще върне носенето на маски на открито. То бе отменено на 26 юни, но заради ръста на случаи изискването отново ще влезе за всички с изключение на клиентите в ресторантите, посетителите на плажа и децата под 4-годишна възраст. За туристи, които нямат документ за завършена имунизация или преболедуване обаче, нещата ще се усложнят. Това предупреждават и българи, живеещи в южната ни съседка, пише "Монитор".

Те следят всяка разпоредба, а след това информират планиращите почивка във фейсбук групата „ГКПП Кулата – Промахонас“. Вероятно туристите без COVID документи няма да бъдат допускани на закрити обществени места, с изключение на хранителни магазини и аптеки, освен ако нямат отрицателен резултат от тест.

На фона на затягащите се мерки и след мащабните поражения от огнените стихии, които вилняха в Гърция, хотелите и собствениците на жилища, които се отдават под наем, започнаха да пускат промоции. Някои от тях стигат до 50% от реалната цена. Представители на туристическия бранш в южната ни съседка се притесняват, че въвеждането на допълнителни ограничения ще донесе много отменени резервации за септември, когато сезонът там все още е активен.

Именно поради тази причина гръцките власти засега не обсъждат промяна в пропускателния режим по границите, а единствено затягане на изискванията в държавата. В момента най-строги са мерките в община Ретимно на остров Крит. Там е въведен вечерен час, като движението е забранено от 01,00 до 06,00 ч. Музиката в магазините, заведенията, ресторантите и нощните клубове също е забранена. Засега тези правила са в сила до 25 август. Дотогава бяха удължени и действащите локални ограничения за други две общини на Крит – Ираклион и Ханя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-вероятно Гърция ще върне носенето на маски на открито..... за всички с изключение на клиентите в ресторантите, посетителите на плажа и децата под 4-годишна възраст."Значи според гръцките здравни власти вируса не ходи на плаж и ресторант.Гениално!
16
0
 
3
 
! Отговори
от Кипър преди 2 години
Препоръчвам нов филм"На бос крак цър ву ли прив ли чат най-силно".На Бояна филм с Бакалова.
15
2
 
6
 
! Отговори
ЖАН РЕНО преди 2 години
Бил сън остров КАЛЛИМНОС...МНОГО ХУБАВ ОСТРОВ...НА 5 КМ ОТ НЕГО СА ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВЧЕТА ИМИА 1 И ИМИА 2...А ДРЕВНИЯ ГРЪЦКИ ГРАД ХАЛИКАРНАССОС (ПЕТРОНИОН.НИУМ) = ДНЕС ПО ТУРСКИ ИЗКРИВЕНО на ''БОДРУМ'' ------- Е НА 10 КМ от о. КАЛЛИМНОС ........НО НАЙ-КРАСИВИ И ЯКИ СА ОСТРОВИТЕ СКОПЕЛЛОС И СКИАТХОС !...УНИКАЛНА РАБОТА .......ТАМ СЪМ СНИМАЛ ФИЛМА ''СИНИНАТА'' В 1988 ЮНИ И ЮЛИ .
14
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
"Гърция привлича туристи с безплатни тестове", освен това - с по-евтина и по-качествена храна, по-вежлив персонал, по-БЕЗПЛАТНИ чадъри и шезлонзи, по-БЕЗПТАЛНИ паркинги, без доплащане ако искаш чаршафите ти да бъдат сменени и други подробности
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция не се "опитва" да привлича туристи, туристите сами се привличат, дори и да си плащат теста! Гърция привлича с чисти плажове, добро отношение и уважение към гостите! Има много попара да ядем, докато се научат нашите, че клиента е цар и не е длъжен да гледа кисели, намръщени хотелиери и сервитьори
12
14
 
6
 
! Отговори
Херодот преди 2 години
Интересни птици са българите?! Заради пустото му селфи на Аспровалта бият път, че и по жегите на границите киснат.
11
7
 
7
 
! Отговори
Рекламно съобщение преди 2 години
Заповядайте в моят ресторант, безплатни гастроентерологични прегледи за всички клиенти.
10
2
 
14
 
! Отговори
Прекрасно лято! преди 2 години
С маска в 40 градусова жега не е добре... ама се свиква - с фрапе в ръка!
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко съблазнително ! Да ти предложат безплатен тест за Ковид и това да е целта на посещението там...... Умирам за такива промоции....
8
2
 
25
 
! Отговори
до турист преди 2 години
Спокойно! Никой няма да опре до теб в Гърция! На тях им трябват хора с пари. А иначе там годишно отиват над 30 000 000 шарани, както ги наричаш. Пък ти като по-умен къпи се във фекални води! Хайде със здраве!
7
1
 
18
 
! Отговори
до турист преди 2 години
Като нямаш кинти, гроздето е кисело!
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Сега напишете статия, моля за безплатните тестове на децата в Гърция! Два пъти седмично ще се тестват децата в училищата.
5
27
 
4
 
! Отговори
турист преди 2 години
Бе да ходят да се снимат бе! Аз в Гърция ще отида кога река Дунав потече наобратно - от Черно море към Шварцвалд! Само измислят разни трикове за да примамват шарани! Ако ми платят 1000 евро, настанят ме в безплатен 5 звезден хотел и ми дадат да чупя чинии в таверната.. бих се замислил...
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юруш на безплатните неработещи тестове!
3
2
 
27
 
! Отговори
На преди 2 години
Калимнос например двойна стая в страхотно хотелче с басейн и до морето, е по-евтино от Созопол. Е, доста път е, но си заслужава!
2
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носенето на маски на открито е пълна глупост.
1
5
 
32
 
! Отговори
Туристите преди 2 години
са туристи, а не болни пациенти за да се тестват....