Шефът на "Пфайзер": Може да има нов вариант на COVID-19, устойчив на ваксините

"Всеки път, когато се появи нов вариант по света, нашите учени го хващат"
25 авг 2021 17:00,
238
Шефът на "Пфайзер": Може да има нов вариант на COVID-19, устойчив на ваксините
Снимка: Pixabay

Вероятно ще има нов вариант на коронавируса, който е устойчив на ваксините, заяви изпълнителният директор на "Пфайзер" Алберт Бурла, позовавайки се на експерти от биофармацевтичната компания.

„Всеки път, когато се появи нов вариант по света, нашите учени го хващат“, допълни Бурла, цитиран от Fox News.

Още по темата
„И те проучват дали този вариант може да преодолее защитата на нашата ваксина. Все още не сме идентифицирали нито един такъв, но вярваме, че един ден все ще се появи“, поясни директорът на "Пфайзер".

Бурла увери, че компанията може да произведе актуализирани версии на своята ваксина в рамките на три месеца след откриването на нов щам.

„Изградихме процес, който в рамките на 95 дни от деня, в който идентифицираме вариант като такъв на безпокойство, ще можем да имаме ваксина, съобразена с него“, увери Бурла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами той и сегашният вариант е устойчив на тъй наречените ваксини.
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората отдавна са казали, следвай парите и те ще те отведат до първопричината. А тук става въпрос за много, много пари.
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехааа, златната кокошчица на Файзер и компания, нови варианти два пъти годишно и осигурен пазар за тонове ваксини. Този вирус им дойде като по-поръчка направо хмм
199
0
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Ох, боже вземете, учените, че го хванете този вирус най-накрая. Създайте една свястна ваксина и да се свърши. Психясахме!
198
3
 
0
 
! Отговори
мамут преди 2 години
До Анонименцелия свят е подкупен само ти си най умния
197
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да има много варианти, устойчиви на ваксините, но не може да има вариант, устойчив на естествения имунитет.
196
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление вируса е факт, а колко са ефикасни ваксините никой не знае. Според мен пак си зависи от организма
195
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирайте в подтекста:- Станахме милиардери за няма и година, и продължаваме да печелим. Каквото и да правите, сме ви приготвили още вируси, така че скоро ще увеличим нашите приходи. Продължавайте да се боцкате, идват и нови ваксини, и с тях ще продадем, защото сте оФце . Взехме ви страха, подкупваме цели правителства, ние сме непобедими.
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не им вярваме но либерастофашистите ни принуждават да им вярваме. Не че ще стане, ама
193
1
 
15
 
! Отговори
фъйфавушк преди 2 години
Никой не им вярва на лъжите. Ако ще и извънземните да дойдат, никой няма да повярва. Всичко е една огромна манипулация на цялото човечество с любезното съдействие на всички правителства. И никога няма да приключи. Америка изтегли войските си от Афганистан. Сещате ли се какво ще правят с тях? Каквото прави и Австралия!
192
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахам, нарича се есенно-зимен сезон. Естествено, че ще има по-опасен "вариант" от този, който е сега. Тия още ли не схващат, че винаги, абсолютно винаги през лятото броят на заразените и боледуващите от респираторни заболявания е много по-нисък? Философстват дали било заради ваксините, не знам си какво, все едно не помнят, че и миналото лято беше така.
191
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Как пък не написахте че този е гръцко-еврейски ветеринар. Роден и израсъл в Гърция Завършил ветеринарство в Гърция и нищо друго. И емигрирал в САЩ??????????? Уикипедия няма ли за вас? Верно - какъв е и къде е роден не е толкова важно. Но че е ветеринар има значение.
190
0
 
12
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Анонимен 187- Астрата не се е оказала по-лоша. Напротив, тя е разработена като истинска ваксина. А Пфайзер и Модерна, продуктите на които не са ваксини, хвърлиха много пари за оплюването на Астра, както и на Джонсън, която е също на базата на истински ваксини помагащи организма да си създаде имунитет. А точно Пфайзер и Модерна имат най-много случаи на фатални реакции. Просто търговска война. Казвам това въпреки факта че ни една ваксина с/у грипни вируси не е работила. Както и всичките тези
189
1
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Молете се да са 10.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетина годинки минаха две значи още осем остават ще си сменя името който както предложи ако тоя цирк приключи по рано.
187
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление е прав, а неваксинираните даже подпомагат процеса, като инкубатори на вируси. Неспазването на мерките пък допълнително увеличава шансовете. И никой не знае дали ще е по-лек или по-тежък вариант.
186
0
 
0
 
! Отговори
205 преди 2 години
Круппе казва, не на витиеватите огледални образи на истината.
185
1
 
11
 
! Отговори
Май съм прав преди 2 години
Добре им е дошъл новият щам. За тях не болест, а бизнес и печалба. До 2025 г ще е така, а после който оцелее. Ясно е кой пуска вирусите. Ако не се досещате, гледайте филма "Хлапето" на великия Чарли Чаплин и се боцкайте с боклучави ментета, за ползата и вредата, от които никой не носи никаква ясна отговорност.
184
0
 
0
 
! Отговори
Круппе преди 2 години
Според твоята куха китара. Живот е да си чиповиден сплесканоид.
183
17
 
4
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
Не сте прав. Един ваксиниран, дори и да успее да се зарази, ще има по-малък вирусен товар в повечето случаи. Друг ваксиниран също. Те един на друг, или на неваксиниран, могат да пренесат много малко вирусни частици, като и ще изтребят вируса по-бързо. Един неваксиниран ще разпространява по-дълго, докато изгради имунитет някакъв, и шансът да зарази много повече хора е много по-голям. Включително по-високият вирусен товар при него може да пробие защитата на ваксиниран.