Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември

Няма опасност за дифузно разпространение на COVID-19 в София, смята той
15 сеп 2021 06:15,
85
Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември
Кадър: БНТ

„В София 15-ти септеври ще бъде посрещнаст спокойно, идете си на празника с учениците и си празнувайте. Опасност от дифузно разпространение в София няма. Тъй, че приятно прекарване, просто спазвайте елементарните мерки, не се струпвайте на едно място“, коментира математикът на бившия Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

„В страната имаше 15 области с дифузно разпространение на заразата, когато тръгвах за конференцията. Сега са останали 4. И тук очакваме известно разведряване на обстановката”, допълни той.

Проф. Витанов поясни, че днес базовото репродуктивно число е 1.095 и припомни, че максималната стойност от първичния пик на тази вълна е бил 1.54.

Още по темата
„Заразата все още се разширява, но слабо. Броят на активните случаи се очаква да достигне 40 000. Като тръгна вълната, бяха към 7000. Ситуацията в болниците не се очаква да се подобри скоро. За броя на починалинте няма да пиша, че хейтърите пак ще почнат да вият - зер Витанов каза, че можеш да се опиташ да излъжеш индикатора регистрирани нови случаи, но не можеш да излъжеш индикатора смъртност. Писах ви, че когато броят на починалите стигне 20 000, ще напиша нещо по въпроса за причините за високата смъртност. Някои се търкаляха от смях, че Витанов чака нещо, което няма да стане”, коментира математикът и се пошегува, че тече кастинг за негов заместник.

„Желая здраве и успехи на всички и нека вирусът да ви заобикаля”, завърши специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Извинен сте, макар и да не виждам за какво.Не сте ме засегнал или обидил с нищо. Не схващам, какво от краткия ми текст оценявате, като оплюване.Аз само дефинирах разликата, между вас математиците, и нас говедата.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71. Моля да бъда извинен за корекцията, но Математиката се занимава изключително със строгите логически изводи, формирани по правилата на строгото логическо следване. Количествените отношения са приложения на Математиката в други сфери на познанието. Вярно е, че Вероятностите и статистиката са на границата между теорията и приложението, но все пак те дават методи за да могат други да правят заключения. Няма нужда да оплювате някакви статистики, които дори не пречат на мирогледа Ви.
68
0
 
1
 
! Отговори
До математика преди 2 години
Математиката се занимава изключително с количествени величини.Ние, говедата държим на качествените.
67
0
 
1
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Определено и неоспоримо публикувалите простотиите си тук отговарят на критериите за липсващото звено в еволюционната схема, достигаща до изправения човек, но все пак с преобладаващи черти на ***. Не ви е дадено в тази инкарнация да спорите с математици. Както каза самият Витанов, когато Питагор открил великата си теорема бил толкова въодошевен, че направил Хекатомба - жертвоприношение на 100 ***. Оттогава, говедата мразят математиците ... ;-)
66
2
 
4
 
! Отговори
Боже опази преди 2 години
Витанов ли да питаме вече за позволение какво да правим? Тези съвсем се взеха насериозно и се самозабравиха. Той май се мисли за Господ.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя ако можеше да се види отстрани какъв *** е...
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква върховно щастие и облекчение, че придворният гадате..ъъ.. математик ни РАЗРЕШИ да празнуваме на 15 септември.
63
3
 
6
 
! Отговори
Как ли пък не! преди 2 години
Щото ти си казал, нали?!
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99% от коментиращите дори не четат статиите...Защо няма 1 коментар за правописните грешки, една от които е дори на първия ред???
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проф. Витанов: Очакваме разведряване, празнувайте на 15 септември"---------------------Благодаря, че ми разреши "шефе". Абе ей клоун, да изчезваш вече че ми се повдига от тебе вече.
60
1
 
12
 
! Отговори
Голям Пикник преди 2 години
Витанов да си пие Простамола за ведро настроение
59
1
 
13
 
! Отговори
Sava Tomv преди 2 години
Сега КОЙ ще му повдигне обвинение за говорене на откровени лъжи???
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя плюнчо нали вчера се кълнеше, че спирал с прогнозитеза ковид, понеже много го обиждали и заплашвали по интернет. ЕДва ли не очаква медал да му дадем.. И ето днес отново е на "първа линия", както сам обича да си втълпява. Явно това е някакъв нарцис, който си мисли, че без него светът ще се свърши
57
2
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Аз очаквам най-накрая да се захванеш с математиката и да оставиш вируса на тези,които го разбират.
56
4
 
14
 
! Отговори
Приятел на Азис преди 2 години
Професоре, обичам те! Желая те! Искам да те ...
55
4
 
20
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Жив да си, Витанка! А аз мислих, че трябва да лягаме и да Омираме по твоя заповед. Колко кьотек можеш да носиш не е истина просто!!!
54
4
 
12
 
! Отговори
Така преди 2 години
До До 57 Двуклетъчното си ти! Процента не ме интересува. Интересува ме това, че криеха съзнателно смъртните случаи на ваксинирани! Защо така? Нали са честни? Така че недей да се отклоняваш от темата и да ми говориш за проценти, едноклетъчно!
53
3
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Двуклетъчно, я сметни процент 64 от 9494. Няма нужда да говорим повече.
52
2
 
7
 
! Отговори
Проф. Огнян от БАН преди 2 години
Този взе да прогнозира, че обстановката се разведрява, случаите пак почнаха да нарастват. Няма такъв карък като Витанов!
51
4
 
18
 
! Отговори
Витанов е лъжец! преди 2 години
По данни на ведомството за периода 1-14 септември броят на приетите в болница с COVID-19 е 6488. От тях 468 са ваксинирани. Тоест, това са около 7,2%." Чакайте малко! И Кунчев, и всички доктори, хвалещи ваксините, казваха, че 97% от хоспитализираните са неваксинирани, а само 3% са ваксинирани. А сега излиза, че са 7.2%! Защо лъгаха и намаляха процента? Защо дават смъртни случаи до 19 септември като сега е 15? Защо беше един умрял ваксиниран, а сега изкачат 64? Повече няма нужда да говорим...