Ще има ли скок на заразените с отварянето на училищата?

Вирусът не избира само пълнолетните, смята математикът Лъчезар Томов
15 сеп 2021 09:31, Ния Христова
35
Ще има ли скок на заразените с отварянето на училищата?
Снимка: БГНЕС
"Когато човек се разболее преди цикълът да е завършен е различно. Една доза от ваксината не е достатъчна, за да ни предпази от сериозни варианти като Делта и Алфа", заяви пред Нова тв математикът Лъчезар Томов.
 
"Вирусът не избира само пълнолетните. В тази връзка аз съм против да се говори за ваксинирани само сред пълнолетните. От всички хора в страната ние имаме 16-17% ваксинирани", каза Томов.
 
Той твърди, че в момента един човек може да зарази между 7 и 9 души.
Още по темата
 
"Това е напълно различен вирус. Ако той влезе в една къща – вече ще зарази всички там".
 
Според математика отварянето на училищата ще доведе до рязък скок.
 
"Първо има инкубационен период, който ще бъде последван от настинка. Можем да видим 40% позитивни тестове. Случаите могат да са около 4-5 хиляди, заради процеса на тестването. Ако го правим както трябва, то позитивните могат да бъдат и много повече", каза математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Отново математик се захвана с вируса.Голяма математическа напаст ни нападна.Гледайте си математиката и не се занимавайте с материя,от която си нямате понятие.
32
2
 
2
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Витанов е пълен перко. Децата трябва да минат през вируса. В Германия намалиха карантината на контактно дете на 5 дни!
31
2
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименПо-добре висококачествен естествен имунитет от преболедуване вместо съмнителен от недодялани ваксини, които не съдържат цялата обвивка на вируса. Особено за хора под 40 години без хронични заболявания рискът от преболедуване е нищожен, имунитетът несравнимо по-добър.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търся си запазен Мерцедез за бартер със Жигула с прицеп на орг. боя са и прицепа и Жигулата ЕГН- 1970 г! Бартер!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Това не е съществен въпрос. Същественият въпрос е защо се отхвърля лечението на ковид болните. Протокола Зеленко, ивермектин, лекарството на Израел.
28
2
 
7
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Този "математик" (да не пиша друга дума че ще стане на ***) за геометрична прогресия чувал ли е ? Ако 1 човек заразяваше 9 човека, след месец цяла България щеше да е болна. Смешни и жалки сте.
27
5
 
7
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
"Вирусът не избира само пълнолетните"Така е.Вирусът избира само тези със съпътстваща патология.Съвсем отделен въпрос е, че децата със съпътстваща патология са по-скоро изключение.80% от популацията е генетично резистентна към коронавирусите.Те са опасни само за хора с прецакан имунитет.
26
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Аз съм наясно какво е функционалната грамотност, добре е и Вие да се ограмотите по темата. Няма нищо общо с определението, което давате. Очевидно така я разбирате, като понятие с което сте се сблъсквали единствено в контекста на актуалните спорове вакс-анти.
25
4
 
4
 
! Отговори
Огнищата на вируса преди 2 години
Пуснаха ги в действие напълно безотговорно. Уж има мерки спират и затварят бизнеси, а Училищата ги пускан, за да пламне заразата.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според прогнозата, на 10 октомври ще сме по домовете.
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще има ли скок на заразените с отварянето на училищата?"............е не бе, вие дебилни ли сте да не разбрахтИ вече 2 години че училищата са най-големият РАЗВЪДНИК на тоя вирус?!?!?!
22
2
 
2
 
! Отговори
do 20 Do 12 преди 2 години
Това "Функционално неграмотен" го упоребявам основно аз. Не ми е правило впечатление да е много разпространен израз. Ако се чудите какво значи: да имаш достъп до информация, но да не знаеш как да отсееш полезното от плявата и откровените лъжи и манипулации; да не може да си послужиш с информацията, която ти се предоставя и най-лошото - да си направиш погрешни изводи, от които ще тръгнат тежки последствия.
21
2
 
3
 
! Отговори
Пак аз преди 2 години
Ей ковид филмари :D
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има, защото никой нищо не спазва, а хигиената в училище е под всякаква критика
19
3
 
2
 
! Отговори
скок ли?! преди 2 години
Нееееее......
18
3
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Айде стига вече с израза "функционално неграмотен"! Някакъв топ ентелегентен проваксър го употреби и оттам започнахте като папагали. За какви математически и статистически модели иде реч, след като изходните данни са недостоверни? Отчитат смъртност като абсолютна стойност. Мой познат, здрав и прав 40-годишен мъж в момента е интубиран след две седмици лечение по телефона. Статистиката взема ли предвид това обстоятелство?
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко им и горко на медиците следващите седмици горките ако изобщо са останали читави особено в провинцията пак ще дезертират и масово ще стоят хора по стълбите пред болниците.
16
6
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаеми другарю Томов, колко ти платиха от фармафията за да рекламираш експерименталните им отрови? И откога индивид, не можещ да събере 2 и 2, започна да разбира от математика и медицина едновременно?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че ще стане пълно омазване и до 2 седмици пак ще минат онлайн.Според мен е глупост децата да ги пускат присъствено, освен това трябваше да намалят бройките в класовете, да няма повече от 10 деца в клас. Училищата са като инкубатори за Ковид, това се видя миналата година. Тази година няма да е по различно, дори може да е по зле.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ще има скок,но всеки можеше да се ваксинира.Вече е късно.Който е ял ял ,а койот не не.Сутрин гледах помтелевизията за Белгия мисля ,че ставаше въпрос ,че отменяр голяма част от ограниченията включително и спазването на дистанция,понеже са достигналимнад 70% ваксинирани. Това е решението,но у нас ще караме по стария метод,ще се разболеем всички и след 2025 ще имаме стаден имунитет и ще махнем мерките.