МЗ: Ваксините срещу COVID-19 не предизвикват стерилитет

Бременните обаче са с по-висок риск от тежко протичане
44
МЗ: Ваксините срещу COVID-19 не предизвикват стерилитет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 не могат да предизвикат стерилитет. Факт е обаче, че бременните жени са в по-висок риск от тежко протичане на респираторни заболявания, в това число и на коронавирусната инфекция, информират от Министерството на здравеопазването.

Във Великобритания е проведено изследване върху 3371 неваксинирани бременни жени, приети в болница със симптоматичен COVID-19. Резултатите показват, че 24 процента от приетите в болница по време на първата вълна имат умерено или тежко заболяване в сравнение с 36% от тези, заразени с Алфа варианта и 45% при Делта варианта.

В публикувана от 20 август тази година информация Кралският колеж по акушерство и гинекология в Обединеното кралство препоръчва прилагане на ваксина срещу SARS-CoV-2 по време на бременност.

Центърът за контрол на заболяванията в САЩ (CDC) препоръчва ваксиниране на хора на и над 12 години, включително бременни и кърмещи жени, на жени, които се опитват да забременеят, и такива, на които им предстои.

Проучване, проведено в Университета в Маями, САЩ, чиито резултати бяха публикувани в JAMA на 14 юни, оценява параметрите на сперматозоидите при здрави мъже на възраст от 18 до 50 години преди и след поставянето на РНК ваксина, като неблагоприятно влияние върху тях не е намерено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: бременносткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Къде преди 2 години
Останахте пророци и гадателки?Фърляйте един боб да видим какво ще еположениео ще има ли два -три пика и седем вълни, колко ученика ще се разболеят от 10 опасно заразени учители?Имам чувство че изглеждат по-добре опасни от бесни кучета.Леле,леле много опасни са за децата тези учители.Но да не т стигнат Кантарджи и другите платени многознайници в тъмното,че ще видиш кон боб яде ли?
38
0
 
0
 
! Отговори
Баба Вуна преди 2 години
Ходете да ви трупат като кучета ,предпазно да не побеснеете,че натам сте тръгнали.Не ога е се обърна към вас със скъпи,защото не сте такива.Днес триете коментари,утре ще пишете статии и ще си ги четете сами, не защото читателите си да в болница или в карантина, а защото сте досадни вече.Кой сака да се ваксинирала моя живот се интересувам аз.Никого не застрашавам, понеже селото в което живея е със затихващи функции,поради хубавият живот на хората до сега.Всички заминват с еднопосочен билет.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анониме преди 2 години
От тази вечер спирам да си хабя интернета за да чета статиите на продадените журналисти.Щебслушам хубава музика.Действа антистрес Иво и релаксиращо.Който иска е свободен да подхранва интереса на определени среди в здравеопазването да пропагандират нуждата от ваксинация.Нма нужда от ваксина давам ви трите дори,които желаете да ми биете дброорно!Ако това не ви е достатъчно вземете си и от новата френска ваксина,дано ви предпази ур..дибез..по..доб..ни
36
0
 
7
 
! Отговори
Спешен въпрос към М3 преди 2 години
Защо топките ми се лепят за хладилника като минавам покрай него тогава?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и под изявлението с много ситен текст - все още.
34
0
 
3
 
! Отговори
И ми преди 2 години
Триете коментите! Сякаш само мене ръсят отгоре ! Вас ХИЧ не ви засяга ,ама ХИЧ! Да ама НЕ! Как може си затваряте очите и прикривате истини би хора? Как? Макар и за пари да е??!!ами нали и вие дишате ,ни мислите ли за децата си,родителите , близките? Трябва много да сте се забравили коѝ сте!
33
0
 
18
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Сравняваш круши с ябълки. И тъй като едва ли ще разбереш написаното, ще го кажа и по друг начин! Познатите досега ваксини нямат НИЩО общо със сегашното нещоси, кръстено ваксина!
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид инфекцията води до проблеми с бременността и стерилитет, импотентност. Не ваксината! Пак глупости и лъжи. Аман от простотии!
31
2
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Един професор от Казахстан /гинеколог/ го описа в обръщение към нацията. Когато си бременна, имунната ТИ система е ВИНАГИ ослабена. Природно АКО НЕ Е-ти НЯМА да можеш да износиш плода. А ТЕ ви бият НЕЩО си, което КАРА вашата имунна система не да "скокне", ДА направи "салто-мортале" И ПОСЛЕ ИСКАТЕ да ИЗНОСИТЕ ПЛОДА.Той си го каза-ДЕТЕУБИЙСТВО. При това почти УЗАКОНЕНО
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо - На това Новата Наука му вика "купчина съвпадения". Както написаха пак тук преди време - "грък умря 15 минути след ваксина, няма връзка"
29
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тези дни в ТАЗИ медия имаше статия за спад от 9 процента на раждаемост в Испания сега, спрямо предишен период...... А като добавим, че в групата на тестваните бременни, на които им боднаха препарата/краваристан/ имаха 70% спонтанни аборти...
28
4
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Един авер ваксиниран се оплакваше. Преди му пускаха рядко ,а след ваксинацията никоя му не пуска .Аз го заведох при имама и се оказа ,че са му направили дувъ - върза ли са му оная работа . Оджата му направи мускъ и чака сега резултата.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм чул някоя в света да се е похвалила, че след ваксинация е успяла да забременее. Естествено, че ще покажат някоя след месец, два, за да се успокоят овцете.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се твърди подобно нещо е несериозно. Ваксините все още са в изпитателна фаза. Какви ще са последствията от ваксините в дългосрочен план ще разберем след две и повече години. Може да предизвикват безплодие, може и да не.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи експеримента върви добре до тук
24
3
 
18
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Както вече казаха по-рано днес "Предварителните изпитвания на ваксината Pfizer при малки деца показват, че тя е безопасна, но има огромен риск от странични ефекти". Вероятно изпитанията върху жени показват, че тя изобщо не предизвикват стерилитет, единствено е възможно да се получи спонтанен аборт при бременни и е много трудно да забременееш след нея. Нищо необичайно, просто Новата Наука е малко по-различна от старомодната наука. Не е нужно нещо да не е смъртоносно, за да го обявят за безопасно.
23
1
 
19
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 22 Много т.нар. теории на конспирацията са се оказали самата истина. Само че ЦРУ и ФБР си разсекретяват документите след 50 или 60 години, когато никой вече не се интересува кой е свалил Мосадек, например. Повечето хора не извличат поука от минали събития.
22
0
 
16
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Може би трябва да се изчака малко. Тя и самата бременност не се установява на 5-та минута.
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"МЗ: Ваксините срещу COVID-19 не предизвикват стерилитет. Бременните обаче са с по-висок риск от тежко протичане." Никой не им вярва за това, че не предизвикват стерилитет. Как го установиха за толкова кратко време? Те са абсолютни лъжци! А това за бременните е опит да ги зарибяват за ваксини, сплашвайки ги! Няма да им мине номерът. Какви отчаяни усилия правят само. Смешни са!
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Глупости говорят някои , естествено че е безопасна. Бременните са рискова група и трябва да се ваксинират. Псевдо доказателства против от рода на -един познат/ позната каза..... са нелепи." ... нали, друго се е, да ти го кажат по БТВ и Нова!