По-малко от 1% от учителите са под карантина

Само 0,31% от учениците са оставени вкъщи заради коронавирус
2
По-малко от 1% от учителите са под карантина

По-малко от 1% учители са под карантина заради COVID-19 в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната. Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище – 1,42%, съобщиха от МОН.

Още по темата


Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в училище заради пандемията. Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%).

Още по нисък е процентът на поставените под карантина ученици в страната – 0,31%. Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%.

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на цели випуски или училища по медицински причини. Директорите на училища имат право да взимат такива решения за отделни паралелки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
7
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Абсолютни безделници, унищожиха образованието и няма връщане назад. Това е - един пуска клипчета и го нарича " преподаване ". Нищо добро не очаква бг образованието. Работят го като 3 работа - 2 часа на ден . Заплата 1200 - няма никога да се върнат в класните стаи. #новотонормално.