Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта

Броят на смъртните случаи обаче продължава да расте, пише математикът
17 сеп 2021 16:30, Ния Христова
85
Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта
Снимка: БГНЕС
"Разведряването над повърхността го очаквахме и то е свързано с преминаването на пиковите стойности на първичния пик. Неприятностите под повърхността също са очаквани, защото имаме опит да се формира база за надигане на вторичен пик."
 
Това пише във Фейсбук профилът си проф. Николай Витанов.
 
"Винаги съм казвал, пиша го и сега. Имаме мерки, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-вече растящият брой области с дифузно разпространение на вируса) показват, че ефектът от тези мерки е недостатъчен. Защото не се спазват. Помислете малко. Какво би могло да направи още правителството. Да наложи пълен локдаун ли? Няма политик в България, който да го направи, особено преди избори. Тогава спиранетона негативните процеси в дълбините зависи от нашето съзнание. Да, де, но е известно какво е съзнанието на 1/4 от народа. Толкова по този въпрос засега. Който гледа само повърхността, вижда разведряването и се радва", пише още Витанов.
 
"На картата на риска по нашата методология се вижда какво ни крепи да не се гътнем в пропастта (пиша за народа тук, ако някой иска да чете високопарен математически стил, ще му пратя някои от моите статии). София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това е. Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане така още доста време.
Още по темата
 
Базовото репродуктивно число днес е 1.022. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Обаче виждате как се доближава до 1 отгоре, нали. Това показва, че имаме известно разведряване на обстановката, поне за момента. Хайде, нека да има и една добра новина.
 
За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте и доближава числото 20 000. Както знаете, това се очаква отдавна, особено от тези, които четете настоящите сводки. Какво да кажа тук - тъжна работа. Млади и здрави си заминават, а не трябва да си заминават такива.
 
Иначе и вие и аз не сме забравили, че кастингът за мой заместник върви, остават няма и две седмици. Никой хейтър не се явява. Ами тогава теоремата на Витанов ще се смята доказана от 1 октомври.
 
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завършва проф.Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този менте математик от БАН пише глупостите във фейсбука си, а пишман журналистите ги преписват. Чат-пат го канят в БНТ срещу хонорар.Но най-важното е, че не казва по каква формула ги прави изчизсленията
64
1
 
10
 
! Отговори
&&& преди 2 години
И докога ще се крием и затваряме бе ***?
63
3
 
20
 
! Отговори
сюа преди 2 години
За лекарства да ги даде тия пари, където му ги дават. Баси изпадняка...виолетови, бинбянови зони.. що не коментира, че сме на първо място по-смъртност в Европа през последните 4 години..
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бре ид.и.оти ,пак пуснахте изпразванията на оня с пиянската физиономия която не я показвате.Колко пи плащат за това?
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нали нямаше повече да пише, защото получавал смъртни заплахи :) Много смел станал :)
60
1
 
4
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Ще инсталираме новият Windows 11 на чиповете, които се инжектиран с ваксините за коронавируса. Препочъваме да ходите с гумени ръкавици, шапки и ботуши и шапка с гръмоотвод завинаги защото графеновия оксид във ваксините привлича мълниите.
59
12
 
6
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
се упражнява върху хейтърите. Не знам защо му трябва такъв опит, но го натрупа. Личи му, че е много добър както не само в математиката. Не го прави за пари, няма женски истории покрай него, не е лаком за власт. Този човек е наистина опасен. Не е харвадски *** с дипломка за магистър. Не напразно го наричат Мориарти. Това не е пушка, опряна до стената. Това е атомна бомба и някой се грижи мегатоните му непрекъснато да растат.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, каква подмолна пандемия, нищо не се вижда на повърхността. Но както казва бибитко- невидим враг, невидима пандемия.
57
3
 
26
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Математика съвсем изплесна, повярва си здраво. Витанов, живота ще продължи и без твоята наглост в изказа и поведението. Сигурен съм, че математиката ти върви, но други качества явно ти куцат!
56
2
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Еми кажи де? Защо?
55
1
 
18
 
! Отговори
Q преди 2 години
"и ще се появят по Земята много лъже-пророци..."
54
2
 
2
 
! Отговори
Кичка Божурова преди 2 години
Като чета коментарите, пишещите май не са наясно защо толкова се шуми около този професор и му се дава трибуна.
53
3
 
8
 
! Отговори
S преди 2 години
Този човечец е толкова жалък, че ако не беше тъжно,щеше да е смешно. Радеф да спира самолетите. Бог с нас!
52
4
 
30
 
! Отговори
астора преди 2 години
Престанете да давате трибуна на този човек
51
26
 
8
 
! Отговори
БАЙ преди 2 години
Витанов - не се хаби за тия долу. Ясно е че са си забили главите в земята и там вирус - няма ;-)Нека си градят имунитета сами - кой с какъвто бонус - здраве да е.
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за Витанов!
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бита ката май е по хитър и от еврейте ега ти и тариката накрая много ми хареса пожеланието му и нека вирусът ви заобикаля. А ми ако му направиш добре сметките може да започне и да ни заобикаля всичко в живота е математика витанка правиш му сметката и прас с двата крака у батака ти тъй ги правиш нали витанка забавен си от душа.
48
7
 
45
 
! Отговори
Витанов, преди 2 години
я си бий камшика на някъде, та да ти се разведри главицата малко.Съвсем се омота в собствените си гадания.Да, точно гадания, защото само държиш правата партийна линия, както се казваше едно време.
47
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, върви с прогнозите си на Мачу ПИКчу у царевичака.
46
4
 
32
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Витанк всеки ден си с контак с различни жирналя не пукна ли вече да ми ивем мамата