Три пъти повече в болница в София заради COVID-19 само за месец

2 пъти е нараснал броят на настанените в интензивното за 2 седмици
93
Три пъти повече в болница в София заради COVID-19 само за месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Броят на заболелите, които имат нужда от хоспитализация заради коронавирса, нарасна 3 пъти в последния месец, а за последните 2 седмици броят на хората, които имат нужда от интензивна грижа, нарасна 2 пъти“, съобщи пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Все още има места и възможност за настаняване на болни в лечебните заведения в София, като около 2/3 от капацитетът на леглата в болниците е зает, коментира кметът темпа на развитие на четвъртата COVID вълна в София.

Фандъкова добави, че от началото на лятото са въведени редица възможности за хората да се ваксинират, като има възможност освен в университетите, мобилни пунктове за ваксинация да бъдат изпратени и в училищата, макар и до този момент да няма подобни заявки.

От началото на септември Столична община е съставила над 200 акта по време на проверки в градския транспорт.

"Цялостното впечатление е, че мерките се спазват, което е важно, за да няма натиск към болниците. На този фон е безотговорно да се уволняват лекари, които са направили всичко възможно в най-тежките дни и денонощно са били на първа линия като проф. Балтов, недоумявам как е възможно", обясни още столичният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
xXx преди 2 години
На първа линия беше Балтов...в джипката при вожда
67
0
 
10
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Фандъщкова и нейния духовен водач Бойко са за затвора, и скоро ще бъдат там !!!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много угрижена кметицата бе! Направете нещо.
65
0
 
8
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
С маска и този поглед мяза на перкел.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Докато не сменим главния прокурор тая не само няма да влезе в затвора, но ще си остане кмет на София! А Иванчева няма да бъде реабилитирана!
63
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ,да засега 3 пъти повече,след 7 дни 5 пъти.А престъпната шайка некадърници уволни един прекрасен професор помогнал на хиляди души.Важното е същата банда да се обгради от посредствени хора без оглед качествата,да стане сиво и безлично стадо ,а тях да ги величаят с платени пропагандни статии.Както при чичко Сталинчо.
62
1
 
1
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 70 Точно така, хер геноцид! Хайл! Вижте му коментара на този изкълченяк и се замислете - искате ли да достигнем 50% ваксинирани? :]]
61
1
 
0
 
! Отговори
Ford преди 2 години
До Анонимен 29,Комсомолците от ДБ и те пеят тази песен.
60
2
 
12
 
! Отговори
Не сериозно преди 2 години
Като ги тъпчете за щяло и нещяло , нормално да са претъпкани , ясно е че се гони бройка за кешовица , ама едва ли някой ви вярва ....
59
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спазвали се мерките... Абе, какви мерки се спазват, бре? 200 акта в градски транспорт за 2 седмици?! 200 акта на час трябва да има, то половината са без маски, другата половина ги носи под брадата, 'щото така е модерно. Баси държавата, елементарен контрол не може да наложи никъде. В Гърция със сертификати се качват в рейса, тука нЕма кой да глоби нечифтокопитните. Тоя не е зле да се поразходи с рейсовете из София.
58
2
 
2
 
! Отговори
до Странджата преди 2 години
Ако смениш софиянци с погражданени селяни, може и да има нещо вярно в твърдението ти.
57
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ДАНЧЕ! ДА СИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА! СОФИЯНЦИ ТЕ ОБИЧАТ, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕ ОБИЧА!
56
2
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
И как ще го докажеш?
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и Гешев са виновни...
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като почнат да изнасят информация от вида: днес са починали общо еди колко си, от тях толкова с положителен тест и еди колко си от еди какво си , може и да стане видно, че общата бройка на починалите за ден ще се движи в доста тесен диапазон и няма никакво стремглаво нарастване на общата смъртност.Щом публикуват данните само за положителните, работата е ясна.
53
3
 
9
 
! Отговори
Ще умират хора БЕЗ преди 2 години
Хора БЕЗ Ковид ще умират, защото няма да ги приемат без Полижителни Тестове за Ковид. Други болести и спешни случаи няма. СПИСЪК на ЖЕРТВИТЕ от КОВИД МЕРКИТЕ да пуснат колко хора са УМРЕЛИ БЕЗ КОВИД.
52
6
 
4
 
! Отговори
доктор ох боли преди 2 години
когато един генерал обявяваше че заразените се увеличават , всички го упрекваха че лъже за да плаши хората , включително импексова , мая общата , тримата овчари и фигуранта . тоя дето фигуранта го назначи за министър казваше че това е обикновен грип , маски се горяха . е кво стана сега та болните се увеличават , значи ли че и тоя министър лъже ? що гореспоменатите не излезнат по площадите да обясняват как нема страшно и болните не са толко много ? що фигуранта и сега не обяви че вирус нема ?
51
4
 
2
 
! Отговори
радЕФ преди 2 години
абе не е верно , новия стар министър на здравето е взел всички мерки , даже лекарства и апаратчета да се мери кислорода безплатно раздава болните бяха много при Борисов . нали другаре .
50
5
 
12
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Интересно, допреди пЛандемията, никой не се вълнуваше особено, че всеки ден си отиват по 200 и нагоре българи, било от сърдечно-съдове или онкозаболявания.Сега всички изведнъж станаха много загрижени за възрастните и болните, които са основните жертви на Пландемията.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по скоро ги хване коронката ГЕРБ, БСП и ДПС.Толкова по добре! Ще го разбием на пух и прах това статукво на тези избори! -:))Това е пътя,най после да тръгнем като нормално демократично общество!!