В Гърция: До Коледа неваксинираните деца ще се заразят с коронавирус

Лекарите в Гърция призовават родителите да ваксинират децата
17 сеп 2021 18:55, Елка Василева
84
В Гърция: До Коледа неваксинираните деца ще се заразят с коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките лекари призовават родителите да ваксинирате децата, за да не се заразят с коронавируса.

Намалява броят на заразените в Гърция, но в някои области въведоха ограничения поради силно разпространение на вируса, предаде БНР.

"До Коледа неваксинираните деца ще се заразят с коронавирус", заяви професор Никос Сипсас, който е в екипа на Националния съвет по контрол на пандемията.

Още по темата

Той предупреди, че вече има много данни за деца, които боледуват от т.нар. "дълъг ковид" със силна умора, депресия, смущения в различни органи като белите дробове и сърцето. Същевременно Делта вариантът много по-често засяга децата от оригиналния щам на коронавируса, като същевременно те могат да заразят възрастните и уязвимите групи.

С бавни темпове се движи ваксинирането на децата от 12 до 17-годишна възраст, което според специалистите ги поставя в рискова ситуация с евентуални последствия след коронавируса. Ваксинираните малолетни до сега са само 140 000. Основната причина е страх и несигурност сред родителите от ваксината, отчитат проучвания на общественото мнение в Гърция.

Засилиха кампанията за ваксиниране сред родители, ученици и учители.

Прогнозите са за напълно ваксинирани до края на годината около 65% от населението в страната, което е недостатъчно за защита в национален мащаб срещу коронавируса.

В сила е задължението за тестване два пъти на седмица за учениците, както и за неваксинираните преподаватели.

Все пак разпространението на пандемията намалява, макар и бавно, отчитат от министерството на здравеопазването.

В няколко области въведоха вечерен час и забрана за движение.Това са Иматия, Пела, Пиерия, но и за цялата област Кавала в близост до границата с България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителна евтаназия за всичкиии!!
69
1
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Казват вакса и имаш работа пътуваш значи . Ваксина срещу свобода .... срещу живота на човека До сега седем човека починаха след вакса. Смъртта не страшна ново начало . СТРАШЕН Е СТРАХЛИВЕЦА ОБЕЗОМЯЛ ДО ГЛУПОСТ. *** ПО СИЛЕН ОТ АТОМНА БОМБА
68
1
 
1
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Лекарите призовават УБИТЕ ДЕЦАТА СИ .АКО НЕ Е ВАКСАТА ТО РЕМДЕСЕВИРА ИЛИ ..... НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам ваксиниран който до два месеца след ваксинацията да не е изкарал тежко заразата. Така че да се гледат работата, статистиката в Израел и Англия, доказва че целта на ваксинирането някаква друга, но не и за това, което я представят пред хората, защото доказано не върши, това в което се опитват да ни уверят.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69::: Не само че 99.99% няма да го усетят, но и ще изградят истински имунитет, какъвто ни една от тези ваксини не дава. И няма да имат нужда да се ваксинират. И няма да има с какво да ги принуждават- затуй е цялата тази паника натиск.
65
1
 
4
 
! Отговори
до Коларов. преди 2 години
До Коларов- И защо са се ваксинирани мислиш??? Щото са по-умни ли? Голяма част от тях са го направили след насилие за да загубят работата си и да могат да пътуват. Друга част от тях просто по инерция вярват на медиите си правителствата си, които вече на са това което бяха. Ние обаче сме гърмяни зйци и знаем че на комунисти ако им дадеш пръст, ще ти излатат цялата ръка. Време е и те да го научат.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като се заразят? Няма да го усетят...
63
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Коларов, а пък според мен си говорим за чисто оцеляване, в това българите нямат равни и индивидуално и като нация. Така че бъдещето ще покаже.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бебетата? С тях какво правим? А неродените?И те ли трябва да се отказват от права и да подписват "декларации за информирано съгласие"? Ми те не могат да пишат, бре!
61
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е много по-заразен и опасен за децата от първоначалния вариант. Не случайно всички държави ваксинират над 12 години , а някои и над 2-3 годишна възраст. Ако ги нямаше ваксините , всички щяха са минат под ножа на ковида.
60
2
 
8
 
! Отговори
dd преди 2 години
баси, маляките изпростЕха яко, ама хак да им е!
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали обясняваха, че децата не боледуват?Сега нови лъжи....
58
0
 
1
 
! Отговори
до62 преди 2 години
Коларов, за черен лебед чувал ли си ?
57
11
 
8
 
! Отговори
Коларов преди 2 години
Най - богатите нации се ваксинираха на 70% и нагоре. Българите не можем да стигнем 20%. Какъв е шанса българите да излязат по - умни от всички точно сега?И къде е бил тоя наш ум досега, че сме най - бедната нация в Европа. Или липсата му е добро обяснение за това ни състояние.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция:" До Коледа неваксинираните деца ще се заразят с коронавирус" КАКВА ТЪПНЯ ! АМА ТО ВСИЧКИ ДМЕ БОЛЕДУВАЛИ ОТ НЯКОЙ ОТ КОРОНАВИРУСИТЕ. ТЕ СА ОТ ГЛАВНИТЕ ПРИЧИНИТЕЛИ НА ОБИКНОВЕННАТА НАСТИНКА !
55
4
 
10
 
! Отговори
Няма смисъл при деца преди 2 години
И като се заразят какво? Децата не умират от ковид-19 и не прекарват тежко болестта. А дори и да ги ваксинират, те могат да се заразяват и да предават заразата, т. е. ваксинацията при децата е безсмислена.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек носи постоянно най-пазлични вируси, вкл. ковид. Значи се заразява постоянно. Е, и?
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните е видно, че също ще се заразят и доста от тях също ще се разболеят и ще умрат. Къде е новината?
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно ще се заразят с фалшив вирус.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като се "заразят"?