Великобритания вече не иска PCR-и за напълно ваксинираните

Има и други облекчения
17 сеп 2021 23:15,
33
Великобритания вече не иска PCR-и за напълно ваксинираните

Великобритания облекчи мерките при пътувания, въведени заради разпостранението на COVID-19. Напълно ваксинираните вече не е необходимо да представят отрицателен PCR тест. Има и промяна в системата на принципа на светофара за оценка на различните държави.

Министърът на транспорта Грант Шапс потвърди, че от 4 октомври системата от зелен, жълт и червен списък отпада. Ще остане само "червен списък".

Пристигащите от страните в него ще продължават да се самоизолират за 11 дни в определени от властите хотели и да плащат по 2 285 паунда за престоя си в тях. От пътуващите от всички останали страни от тази дата няма да се изисква тест преди пътуването.

Още по темата

А от края на октомври за напълно ваксинираните ще отпаднат и PCR тестовете на втория ден от пристигането на Острова. Те ще бъдат заменени с по-евтините антигенни тестове.

PCR тестовете остават в сила за неваксинираните.

От "червения списък", в който досега бяха включени 62 държави, ще бъдат извадени 8. Това са Турция, Пакистан, Малдивите, Египет, Шли Ланка, Оман, Бангладеш и Кения.

Шапс каза, че новите правила за пътувания ще останат в сила поне до Нова година.

"Целта е да направим пътуването по-лесно без бюрокрация, без прекалено много тестове, по-евтино и с по-голяма степен на сигурност сега, когато има толкова много ваксинирани хора“, изтъкна министърът на транспорта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пристигащите от страните в него ще продължават да се самоизолират за 11 дни в определени от властите хотели и да плащат по 2 285 паунда за престоя си в тях.---------------------------------------------------------------------------------------Много нелепи неща прочетох в статията, но това направо ме втрещи. Има ли хора, живеещи във Великобритания, да споделят това вярно ли е, хората не смятат ли да протестират???
25
3
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
А КОЛКО ВРЕМЕ Е В СИЛА СЕРТИФИКАТА НА ДВОЙНО ВАКСИНИРАНИТЕ??? ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА НА ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕС. ТЕ ВАЖАТ ЛИ??? И ДЕЙСТВА ЛИ ВАКСИНАЦИЯТА СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕС. ОТ ВТОРА ИГЛА?
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. няма да ги засичат като разпространяват вируса и няма да влизат в статистиката. По този изкривен начин на представяне на данните искат да покажат, че пандимеята е на неваксинираните - нормално, като само тях тестват.
23
5
 
7
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Аз пък не искам вече Англия . И ква е тая Великобритания с територия колкото България
22
6
 
14
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
От немските аптеки съобщават, че напоследък доста често двойно,, ваксинираните" давали положителен резултат...! Има доста доказателства, че, боцнатите дават положителни PCR-тестове! Затова, немското правителство отказа да ги тества при прием в болница-сакън, ще ни омажат,, стъкмистиките"...!
21
1
 
9
 
! Отговори
Косьо Костинбродски преди 2 години
Ами да спрат да ги приемат в болница с диагноза "Ковид 19" щом вече епидемията е свършила за ваксинираните! Да ги лекуват у тех си с чайчета, както се лекуват добрия стар грип! И ако некой се затъкне и не може вече да диша, да го успокояват по телефона: "Дишай дълбоко Джон, дишай! Ю кен ду ет!"
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като ваксината предизвика някоя автоимуннон заболяване в човека то ще спечелят много повече отколкото от писиар теста.
19
5
 
9
 
! Отговори
иво преди 2 години
дааа.ама мой познат напълно ваксиниран се зарази,и бичи карантина сега в Бг...евала ваксина ,евала
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази вече я знаем - елементарен опит да се принудят още хора да участват в опитите с инжекции. Мерси. Ще пропуснем.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ето така драги ми се постига така наречената пандемия на неваксинираните. Като тестваш само едната група е нормално да имаш полужителни тестове само за тая група.
16
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода и работа за ваксинираните. Невкасинираните да си стоят у дома, а навън да ги допускат само за храна или до аптека след пуснат смс, и в никакъв случай да не ги допускат в градския транспорт.
15
2
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
А в Афганистан има ли КОВИД19 ???Щото много амуджи са се запътили към Европа???
14
32
 
12
 
! Отговори
иво преди 2 години
Ч Е Т Е Т Е ЛИ АНТИ- ВАКС. ИЛИ НЕ СА ви НАУЧИЛИ ! Т А К А ПРАВЯТ В Б Е Л И Т Е ДЪРЖАВИ ! ВИЩЕ К"ВО СТАВА В ИТАЛИЯ ! САМО вие НЕ СТЕ РАЗРБАЛИ ЧЕ ЩЕ *** ! В А К С И Н И Р А Й Т Е С Е !
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ...... Еми то повечето, да не кажа всички, ходят във Великобритания по причината, поради която и Кубрат Пулев отиде - да изкарат някой лев. Това е, ти какво мислиш - заради хубавото време ли? Едно време сигурно си е струвало поне заради английския футбол да поживееш малко - ако се кефиш на дълги пасове и високи топки, ама сега вече и футболът - шатак работа...
12
17
 
22
 
! Отговори
Дам преди 2 години
За ковид идиооота със загладен мозък след кунчо от сутрешния блок,калинка ризова или панорама всичко е конспирация,дори очевадното!Хем ги ваксат като им обещават връщане към нормалното,хем след това пак ги карат да ходят с намордници и им бъркат по дупките на границите да ги тестват.Обаче са *** и упорити и ще слагат нова вакса през месец!
11
11
 
44
 
! Отговори
Идиоти преди 2 години
Нямало да се иска пср, а само антигенен. Леле! Голямо облекчение! Да празнуваме!А иначе представете си, отивате на почивка в страна, която не е от червената зона, но за две седмици минава в червената и на връщане ви сюрпризират с конвой до карантинния хотел и минус две хиляди и нещо лири.Иначе Великобритания се връщала към нормалността. Смях...
10
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Египет е с 5% набодени, защо не са в червената зона? Не умират ли като мухи?
9
11
 
50
 
! Отговори
RIP HUMANS преди 2 години
Затварят те против всякакви човешки правила и норми, а и сам си плащаш за затвора!? Лудост! Разочарован съм от всички човешки същества, които доброволно допуснаха това, заради накаква фалшива сигурност. Пълно падение и деградация на вида ни!
8
11
 
36
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Само аз ли видях поне 10 неща в новината на които се смях от сърце и се подигравах на англосаксите или всички ги виждаме? муа-ха-ха
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят на коронавирусните инфекции след парти вечер в кубинския клуб в Мюнстер (Северен Рейн-Вестфалия) се е увеличил още повече. Междувременно инфекция с коронавирус е открита при 83 от около 380 гости, които град Мюнстер съобщи. Купонът се е състоял на 3.09., по времето, когато важеше правилото за 2G и достъп са имали само онези, които са били ваксинирани, и тези, които са се възстановили. От проверените 54 ваксинационни сертификата няма фалшиви. За ваксинираните пандемията тепърва започва.