Задължителна ваксина за държавните служители в Словения

Негативен тест вече няма да е достатъчен за идване на работа
17 сеп 2021 20:30, Елка Василева
33
Задължителна ваксина за държавните служители в Словения
Снимка: архив, БГНЕС

Всички служители в държавната администрация в Словения ще трябва да се ваксинират против коронавирус, а негативен тест вече няма да им бъде достатъчен за идване на работа, реши късно снощи словенското правителство, цитирано от Танюг.

Още по темата

За да могат да работят, всички държавни служители, ако досега не са били ваксинирани или не са преболедували, ще трябва да докажат, че са получили първата доза ваксина преди 1 октомври, а до 1 ноември и втората доза, освен ако не изберат ваксината на Джонсън и Джонсън, която дава защита след една доза, съобщи Хина.

Втвърдяване на противоепидемичните мерки, според които за работа, обществен транспорт, посещение в търговски център, банка или поща, както и за редица други дейности е необходимо да се притежава потвърждение за ваксинация или негативен тест е в сила от сряда, когато в Любляна бяха проведени демонстрации на противници на правителството, на които след безредици се намеси полицията. Според публикувана в словенските медии анкета против това втвърдяване на мерките са над 40 процента от гражданите, които смятат новите условия за работа за дискриминационни.

Премиерът Янез Янша заяви, че правителството въпреки протестите няма да се откаже от мерките против разпространяване на заразата, а самите мерки увеличиха интереса към ваксинация. Говорителят на словенското правителство, отговарящ за процеса на ваксинация - Йелко Кацин, заяви, че от началото на месеца броят на ваксинираните за една седмица се е увеличил два до три пъти.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво постигнаха? Нищо! Имат над 1000 болни на 2 милиона жители. Починалите са като при предишните вълни. У нас 2000 заразени на 7 милиона жители при никакви мерки.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си внесат малко ромеи за държавни служители като искат да изгонят техните
21
0
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
До 27И кво от това? Да не би да спряха вируса?? Между 25 и 50% от новите случаи са на ваксинирани. Почти навсякъде я дават тази информация, само не и в БГто
20
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо смятате, че хората не искат ваксина? Мнозинството хора в Европа искат и са се ваксинирали отдавна. Това че в България се ширят антиваксърски пропаганди, изобщо не означава, че на другите им пука за вас. Доброволно, със записване , опашки , мотивация и желание се ваксинираха над 75% от населението в Европа.
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо смятате, че хората не искат ваксина? Мнозинството хороскоп в Европа искат и са се ваксинирали отдавна. Това че в България се ширят антиваксърски пропаганди, изобщо не означава, че на другите им пука за вас. Доброволно, със записване , опашки , мотивация и желание се ваксинираха над 75% от населението в Европа.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако всички на държавна служба спрат да ходят на работа - правителството ще клекне. Хора не се предвайте и поддавайте на изнудване, подкрепете роднини и колеги, които искат да имат право на избор. Първо са държавните служители, после всички останали. Ваксинацията трябва да бъде информиран личен избор.
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третират ни като деца... "Ако не се ваксинираш, няма да ходиш на работа" е като "Ако не си изядеш храната, няма да играеш навън". В заканата няма никаква логика - това е изнудване.
16
3
 
17
 
! Отговори
до17 преди 2 години
Всички важни фигури се ваксинират. Доктори полицаи учители и т н" Освободени от "ваксинация" в САЩ са конгреса ,съиите,висши военни,даже пощенските работници във Франция -жандармерията . ЩО ТАКА???
15
2
 
14
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
И там си напазарувах корумпиран здравен министър в Словения и ето го резултата. Да знаете, че кунчев го държа в малкия си джоб, така и кантарджиев и даже мангъров и балтов... Където и да се обърнете ще намерите само мои слуги и агенти и който да питате всичките подкрепят моите инжекции. Ще ви чипирам и ще инсталирам новия Windows 11, който е специално създаден за да работи върху чипове с графенов оксид.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че фашизмът е жив го знаем. Какво ново всъщност казвате?
13
5
 
4
 
! Отговори
Продуцент преди 2 години
Теоретици,***,"умници" ще срещнат с вируса както всички,но шансовете им са кофти,уви,каквото сам си направиш никой не може да ти стори
12
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички важни фигури се ваксинират. Доктори полицаи учители и т н. Продължавайте да мислите че ще тровят светът. Какъв е смисълът да избиват всички бавно? Една две бомби ще свърши същото по бързо
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксината не знам колко те пази от ковид, но от факта да стане инвалид и да развиеш всякакви други болести, включително и летален изход е 99,99%, докато има кампании, за ваксините лошо няма да видите, докато не се присъедини и последната останала будаличка
10
31
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
От вируса умират много хора от ваксинире по- малко. Война е. Мобилизация и ваксинация са синоними.
9
1
 
49
 
! Отговори
Чакайте малко преди 2 години
Нали това беше конспирация преди една година?!?
8
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в БГ кога!? Трябва всички да се ваксинираме. Пък, който умре - умре, няма какво да направим. Поне гробища много.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ме гониш бе. Ваксина ще ти слагам. Май се поуплаши.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10: Първо ще почнем с дребните ковидфашисти- такива като теб.
5
17
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Сър, пър; сваляй гащите и се вакинирай да не дойдем ние с голямата инжекция ;)
4
4
 
6
 
! Отговори
ммм преди 2 години
... предлагам също така всички (!) държавни служители да са семейни, да имат деца ..! Тези които не - хайде, навън от държавните ясли. Аз пък и на мнение, че трябва да се въведе отонов ергенсикя данък ...