Бременните не трябва да се притесняват от ваксините

Сезонният грип протича много по-тежко, посочи доц. Димитров
Обновена: 19 сеп 2021 13:05 | 19 сеп 2021 13:05, Ния Христова
59
Бременните не трябва да се притесняват от ваксините
Снимка: Pixabay
Броят на случаита на заразени продължава да нараства, но все още не сме достигнали пика на четвъртата вълна. Тези данни бяха изнесени на годишния форум на фондация "Мост", предаде Нова тв. 
 
Според  проф. Радка Аргирова увеличение на случаите може да очакваме между 10 и 15 октомври. Тя подчерта, че най-засегнати ще бъдат хората, които не са се ваксинирали.
 
"Чакам данни с откриването на учебната година. Мисля, че някъде около 10-15 октомври ще имаме повишаване на цифрите, които имаме днес", посочи тя. 
 
"Не знам до каква степен ще засегне по-възрастните ученици, вероятно и млади родители. Това ще бъде много съществено, защото много хора, които не са имунизирани, ще бъдат сразени с вируса", посочи още проф. Аргирова.
 
"За деца над 12 годишна възраст, съвсем спокойно могат да се използват наличните ваксини. Това е вече ясно, светът има достатъчно голям опит", каза още вирусологът.
Още по темата
 
"Притеснения за ваксинация не трябва да имат и бременните", категоричен е доц. Румен Димитров.
 
"За РНК ваксините няма забрана. Трябва да ви кажа, че традиционният грип, обикновеният грип, така да го наречем, е една от индикациите за ваксиниране по време на бременност, защото обикновеният грип, сезонният грип протича много по-тежко при бременните и затова в много държави на практика е задължително те да бъдат ваксинирани", обясни акушер-гинекологът.
 
А за ваксинираните с две дози, според проф. Аргирова на този етап няма нужда от трета доза.
 
"Именно защото имаме клетъчен имунитет. За сега нямаме нужда от трета игла. Да не говорим за четвърта и прочие", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
чети бе, Смехурко преди 2 години
До Смехурко4.6 Фертилитет, бременност и кърменеБременностИма ограничен опит от употребата на Comirnaty при бременни жени. Проучванията при животни не показват преки или непреки вредни ефекти, свързани с бременността, ембрионалното/феталното развитие, раждането или постнаталното развитие (вж. точка 5.3). Приложение на Comirnaty по време на бременност трябва да се обсъжда, само когато потенциалните ползи надвишават всякакви потенциални рискове за майката и фетуса.- листовка на сайта на МЗ
41
0
 
3
 
! Отговори
Мерки забрана за преди 2 години
Епидемични мерки забрана на забременяване ???
40
0
 
2
 
! Отговори
Бре Ненките преди 2 години
Глоба че не са спазвали социална и физическа дистанция и задължителна ваксинация и техните деца не бива да се позволява да предават дефектите си генетично ще е разумно да се кастрират веднага след като се родят.
39
1
 
2
 
! Отговори
Бремененните преди 2 години
ИМА за СЪВСЕМ ДРУГО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, че са забременели по време на Епидемия и чумаво време и ще раждат Ковидончета мутанти и уроодчееета. Трябвало е просто да се въздържат от секс и да не забременяват докато трае епидемията просто е.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо на 99% от хапчетата пише, че не са подходящи за бременни ? Ваксината е по-безобидна от стрепсилс за гърло ли ?
37
7
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Бременните са рисков контингент за ковид инфекцията. Навсякъде си ваксинират и то приоритетно . След третия месец. Стига сте писали групости!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да наистина ,ако нямат нищо напротив новороденото да прилича на Куато от филма "Зов за завръщане" не виждам никакви поводи за притеснение.
35
2
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Един професор от Казахстан /гинеколог/ го описа в обръщение към нацията. Когато си бременна, имунната ТИ система е ВИНАГИ ослабена. Природно АКО НЕ Е-ти НЯМА да можеш да износиш плода. А ТЕ ви бият НЕЩО си, което КАРА вашата имунна система не да "скокне", ДА направи "салто-мортале" И ПОСЛЕ ИСКАТЕ да ИЗНОСИТЕ ПЛОДА.Той си го каза-ДЕТЕУБИЙСТВО. При това почти УЗАКОНЕНО
34
2
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Отнася се за бременните с нежелана бременност.
33
9
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
За бога модератори свършете си работата. Има държави, ваксинирани на 100% а тук се разпространява нациска пропаганда
32
7
 
38
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Вече хиляди умрели официално или увредени деца. Спрете новият Холокост!!!
31
4
 
40
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
В началото на ваксинационната кампания искаха становища от всички медицински научни дружества. Точно обратно е становището на АГ специалистите - бременни да не се ваксинират, както и жени, плануващи бременност в близките шест месеца. В Израел отчетоха 23 пъти по-висока смъртност при родилките!!!
30
2
 
42
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Интересен съвет от жена, която никога не е забременявала.
29
2
 
24
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Давам живот за свобода!
28
3
 
52
 
! Отговори
славянин преди 2 години
В много държави било задължително брeменните да се ваксинират против сезонен грип! А няма ли да стане задължително бременните да ''подаряват'' новородените на държавата!? Аз пророкувам, че съвсем скоро нормалните хора ще направят задължително линчуването на самозабравилите се политически и медицински мафиоти!
27
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора!! Тук, в Англия ваксинираните са над 80 процента! Болните в момента растат и умират по 200 на ден!!! Отворете си очите за този геноцид и се борете за свободата и правата си!! Случва се нещо чудовищно! Събудете се!
26
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, бременните, а всички останали трябва много да се притесняват или по точно да зе замислят много сериозно че един път тръгнеш ли по тоя връщане на зад няма.
25
2
 
63
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаема другарко Педергирова, какъв хонорар взе от фармафията за да рекламираш експерименталните им отрови?
24
3
 
50
 
! Отговори
Хахахха преди 2 години
Само заглавието прочетох
23
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да докажат, че толкова очакваното и желано дете се е е родило с увреждания "благодарение" на ваксината, това как ще помогне на родителите и близките?Тези хора никога и с нищо не могат да бъдат обезщететени, дори да оставят детето за осиновяване, психическата травма остава до живот... Да не говорим колко семейства с безнадеждно болни деца се разпадат, понеже единият не може да издържи на денонощните грижи и безкрайните проблеми.