Гърция обмисля ваксиниране с бустерна доза за медиците

Студентите в страната масово се ваксинират, за да посещават лекции
19 сеп 2021 12:00, Ния Христова
37
Гърция обмисля ваксиниране с бустерна доза за медиците
Снимка: БГНЕС
Правителството в Гърция обмисля въвеждането на задължителна ваксинация с бустерна доза срещу COVID-19 за здравните работници, предаде БНР.
 
"Работещите в здравната система трябваше вече да са ваксинирани с трета доза", съобщи председателят на лекарския съюз Матина Пагони. Лекарите от Съвета за контрол на пандемията съобщават, че има политическо решение за задължително поставяне на трета доза на медиците и социалните работници в домовете за възрастни хора.
 
Очаква се министъра на здравеопазването утре да направи официално изявление по въпроса.
 
Епидемолозите в Гърция смятат, че всички на възраст над 60 години е добре да подсилят здравния си статус с трета доза.
 
Преди началото на академичната година около 75% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на образованието. От студентите се изисква сертификат за пълно ваксиниране, за да могат да посещават лекциите в университетите.
 
Неваксинираните студенти са задължени да представят отрицателен тест по няколко пъти на седмица.
 
Туристическия бранш вече страда от наредбата за влизане в ресторанти и таверни само на ваксинирани и преболедували. Собствениците на ресторанти искат от правителството помощи, поради рязък спад на оборота на заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се нарича ваксинационен терор и диктатура с генни препарати, които са троянски коне за имунната система и организма. Като са толкова добри защо не оставят хората сами да преценят дали да се възползват от тях, а ги правят задължителни. Уж да ни опазят здравето, а всъщност подмолно да ни го подкопаят и после да кажат, че не е от ваксините. Лъжа в измама и диктатура, това е масовият поход за задължително ваксиниране.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време науката измисли ДДТ и с него дезинфекцираха децата. Защо няма сега хора, които биха третирали децата си с ДДТ? Нали науката преди време казваше колко е добро това?
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагично е колко са просссти вече студентите! За едни лекции опитни зайчета стават! Лошо поколение! Ще се понесат последствията скоро.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте д-р Зеленко. Много внимателно го гледайте.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** бе византийци.Най -големите борчлий в света!!!
28
2
 
6
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 2 години
От сега да се готвят за задължителната четвърта игла на зима! Да повишим възможностите не имунната си защита срещу предстоящия Ламбада щам! Експеримент до дупка!
27
2
 
20
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Планът е задължителна ежегодна многократна ваксинация за всички. Стъпка по стъпка се бута нататък. Само много бавните умове не са разбрали още.
26
1
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
До Бay ;-) "Вярата" в науката е като вярата в Бог. Проблемът е, че има много религии и всяка от тях по няколко секти. Само дето Науката не се основава на вяра, а на доказателства. Не е случайно, че нямаме ни една одобрена ваксина. Имаме няколко с разрешение за спешна употреба. Само Щатите си одобриха една под натиска на Байдън, обаче хората пак не щат да си я слагат, защото видяха, че разрешението е принудително. Лекарствените агенции си иматпроцедури, които траят години и то с основание.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, българинът е беден - малко хора от нас имат яхти, по няколко ферарита и бентлита.А на запад огромната част от хората са толкова богати, че дори нямат собствени жилища.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиците фа им бият ваксините само на едно място. Така няма да си фалшифицират сертификати и да ди мълчат за последствията от биопродуктите за ковид
23
3
 
42
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
А след третата доза - абокат?!?
22
3
 
41
 
! Отговори
Маскираният певец преди 2 години
Накрая ще останем само избраните-неваксинирани!
21
2
 
16
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Бay Ако ходиш на лекар и след това отидеш на за второ мнение, това прави ли те беден? Знаеш ли, че само две нации имат народна медицина - бългаската и китайската.
20
5
 
37
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Вчера на пазара в Спандау(голям квартал в Берлин), тинейджър колабира минути след,, иглата" в палатката за,, ваксинация... Такива има с хиляди, но всичко се прикрива!!!
19
4
 
37
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Последна фаза на пландемията настъпи, защото хората обръщат всичко на смях. Подиграват се със злото и по този начин го убиват. Без страх няма пландемия. Ето например Бау, няма по голям шоумен от него, но все остава неразбран.
18
5
 
34
 
! Отговори
twin peaks преди 2 години
Ваксината срещу ковид е масово гласуване за ВЪЗРАЖДАНЕ. Другото са безплатни експерименти върху доверчиви добродушни хора, които не могат да си представят колко злонамерено и планирано е всичко.
17
48
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
*** си мисли, че е огромно постижение да не вярваш на науката. :D Затова България е бедна. Не са политиците виновни.
16
2
 
41
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ами като са се набълбукали със стотици милиарди дълг ще изпълняват каквото им наредят шефовете даващи парите,иначе ще намалят кранчето!Това е истината!
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов днес цял ден изтрезнява и утре го очакваме със статия в този сайт - как след 2 седмици ще имаме по 8000 заразени на ден ако не се ваксинираме.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е в бг да дойдат, може спечелят от лотарията хахаха