Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани

Съвсем скоро ще я обяват публично
19 сеп 2021 10:03, Ния Христова
115
Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани." 
 
Това обяви пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация.
 
"Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече", обясни тя. 
 
Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
 
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства", посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Още по темата
 
Служебният министър обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но в някаква степен ще се компенсират оперативните разходи.
 
"Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива", каза още Балтова.
 
Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша, но отбеляза, че вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.
 
"Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува", коментира Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за томболата е по нареждане на спонсора им Божков сигурно.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
закривайте го това МЗ какви томболи бе зомбита
90
0
 
9
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
След близо 2 год. истеричен рев, сълзи, сополи, кълнене, молби, заплахи, увещания, прокълняване да падаме по улиците и прочее ритуали - с 15% "успех", на някой гений да му хрумне брилянтната идея да организира тото-лото??? Трябва или да си много отчаян, или много-ама много ***.Или просто да си уникална комбинация от двете, която още не сме виждали. И друг път съм казвал: давайте, можете още! Всичко, което правите има невероятен ефект. Освен че разсмива всички... а смеха е здраве.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това звучи като томбола по коледните празници,купуваш определена стока или до определена сума и с касовата бележка участваш в томболата.Надеждата умира последна.Защо не се намалят малко цените?
88
0
 
11
 
! Отговори
Бххсхйгх преди 2 години
Балтова вземете се в ръце и отменете забраните и всички тези томболи това да не е лотария че ще ни мотивирате по този начин Ваксината не трябва да е задължителна защото задължителната ваксина показва че това ваксиниране е едно печелене и пране на пари
87
0
 
4
 
! Отговори
Гхххйхх преди 2 години
МЗ е побъркано трябва да паднат мерките заради ковит лудорията защото тези забрани всички в национален и световен мащаб вече изкарват парите си с отглеждане на марихуана и все по често се появяват и кражби на пари от кутии за дарения
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томбола за здраве да бяхте организирали една за който си плаща осигуровките и после пак плаща
85
5
 
0
 
! Отговори
ей при преди 2 години
бай Тодор до ся да са се ваксинирали по 3 пъти, ама на - демокрация. Чи коментари л;и, майко , поемат го кът партийно поръчение, ех кви хубави времена бяха, ся разгащена работа, гей чета, мана фчета, ци гания и то не от ци гани, простотия и гюбек, абе кеф
84
0
 
15
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Какво стана с наградите от 20.00 лв пред Метро? Разграбиха ли ги ;)
83
0
 
28
 
! Отговори
За слоган преди 2 години
Насам народе празно няма. Който се бодне - печели, който не се бодне - живее.
82
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, ела си прибери версиите. Не само за срам, ами за смях и съжаление станаха тези хора с жалката пропаганда на отровните експериментални инжекции. Томболи, награди, изнудване, заплахи. Сън не ги лови да се грижат за нашето здраве. Като са толкова загрижени, нека да направят задължително да се повишават заплатите всяка година, задължително да има по 1 ден месечно повече отпуска. Това ще подобри много повече здравето на хората отколкото така нар. ваксини
81
0
 
21
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Това е безумие! Кирчо и Асенчо това ли успяха да измислят? Да предложат нов автомобил на всеки в трудоспособна възраст, който се ваксинира и само за месец ще минем 80% ваксинирани.
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти, я които не спечелят часовник как ще знаят колко им остава?
79
14
 
5
 
! Отговори
ДУБРУТРУ преди 2 години
Ама томболата върви отдавна! Аз изтеглих ПФАЙЗЕР и ДЪЛГОЛЕТИЕ, други изтеглиха къса клечка! Дано повече хора го прочетат, че след малко антиваксъра ще ме изтрие без да успее да помисли и без основателна причина!
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да съм краен, само ще отбележа. Ейнджъл небесен да слезе да се ваксинира пред мен, пак не приемам знакът на звяра.
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече имам часовник,падна ми се от Снакс-а!
76
0
 
18
 
! Отговори
Вакса Дзомби преди 2 години
С първата доза ми даоа ваучер, ся с втората ше се боря за таблет. Дано и 3та има да хвана часовника
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите и жандармерията ще участват ли в томболата, или на тях им е забранено да се ваксинират?
74
0
 
29
 
! Отговори
АНТИКОВИД преди 2 години
Не се и съмнявам , че избрания начин е " чрез Томбола ".... То самото Здравеопазно министерство никога не е било нещо повече от Хазарт за ползване на Парите на Данъкоплатеца - чрез пътеки !
73
1
 
31
 
! Отговори
Адвокат Иванов преди 2 години
Я да видим кой ще наруши Конституцията на Република България ? "Чл. 6 (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."