В Англия започват с поставянето на трета доза ваксина

Покани са отправени към медици и възрастни
20 сеп 2021 07:09, Александър Попов
36
В Англия започват с поставянето на трета доза ваксина
Снимка: БГНЕС

От днес ще започне изпращането на покани за трета ваксина на около 1,5 милиона души в Англия. Тези действия са в рамките на програмата на британското правителство, целяща да се подобри имунната система на медиците на първа линия и на най-уязвимите британци.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че бустер дозите са важен начин да се контролира коронавирусът преди настъпването на зимата.

Трета доза ще бъде предлагана на деветте приоритетни групи, които включват здравните и социалните работници, живеещите и работещите в старчески домове и по принцип всички над 50 години. Трета доза ще се предлага и на по-млади хора, които са изключително клинично уязвими или попадат в рискова група, предаде БНР.

Трета доза ще се поставя само на онези, които са получили втора доза преди най-малко 6 месеца. Препоръчително е третата доза да бъде на „Пфайзер“, независимо каква е била предишната ваксина, но като алтернатива може да бъде използвана и половин доза от „Модерна“.

Кампании за бустер ваксини се водят и в останалите части на Обедиенното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Здравните власти съобщиха, че се очаква скоро да започне и ваксиниране на децата от 12 до 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
конспиративни теории, ама всеки ден някоя от тях лъсва като вярна, после що не сме искали масово да се ваксаме, ами щото ваксата явно не върши кой знае каква работа, а след 4, 5 вакси не е ясно кво ще стане с имунната ти система
27
0
 
6
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
До 28 D. ,, Някой" здраво е развързал кисията, брат! При тази масивна реклама на отровата, трябват десетки милиони на месец за,, убеждаване"...
26
0
 
16
 
! Отговори
Ужасена и удивена преди 2 години
На мен първата беше Астра, обаче ми заседна едно малко тробче във врата, за това втората беше на Пфайзер, само че нещо ми се появи шум в сърцето и за това вчера се набодох с Модерна за да съм модерна! Ако трябва бустерна доза и за Ламбадата на зима от сега съм си заплюла на Джонсън и Джонсън, защото съм фенка на праха им за пране! Проявете отговорност, ваксинирайте се и вие!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни интересува случващото се в развитото сатаниско общество? Ние сме прости Гaньовцu, нали?
24
0
 
23
 
! Отговори
D преди 2 години
За нас трета доза не се налага, защото нямаме 1ва и 2ра. Такава пропаганда няма. По тв реклама на ваксини, по радиото ваксини, вече и казината почнаха д аправят реклама на ваксини. Това нормално ли е??
23
0
 
20
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
вече изцяло прозира политическата причина за тези дози.Изцяло взе да прозира и политическата причина за пандемията. Ако сравним заболеваемостта на Ковид19 с тази на диабед например, май няма да е в полза на ковида. Например,просто казвам.Май Сноудън за пореден път ще се окаже прав,че цялата работа е за едни мнооогоо парици и сами да мислим,че за наше добро ни отнемат много от нещата,които сме имали преди...Времето ще покаже колко хора ще се лекуват от ваксините
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега трета от март месец сигурно ще е четвъртата и така нататък важно е оборот да има.
21
2
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Няма страшно,след поканата за трета доза,след нова година ще дойде и друга покана за четвърта доза.След 20 та ваксина вече ще бъдете истински на имунизирани.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния ще чакаме зимата че сега е много топло може да му стане на някои лошо.или ваксините да се развалът щот тока е много скъп и няма къде да ги съхраняваме хладилниците много горът ток.а пък и то вирус няма това е конспирация.
19
13
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В Англия трета доза се налага,защото използваха предимно ваксината на Астра-Зенека,която се оказа не особено качествена.У нас се използват предимно ваксини на други производители,така че засега трета доза не се налага.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз се боцнах първо с Астра и после с Пфеайзер -много яко и ся чакам трета доза - мисля да е Модерна
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще ходя да се ваксинирам в македония с автобуса щот наще приятели ги им подариха ваксините.и сега трябва някои на нас да ни подари .руснаците ще ни подарът те ни обичат много спутник v.
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първо да набодат децата -тогава трети дози - аз мойто пешлеме да го закарах и се боцна
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И четвърта ще има, да не забравяме , че има поръчани и предплатени по няколко дози на човек. Ако сте се чудили какво ще ги правят- заглавието ви дава отговора.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в България започва от утре само трябва да се отсранът админастративните пречки и да намериме ваксини от някъде не бързаите спокоино има време завсичко важното е да сме живи и здрави.вирус няма така ни каза професор кантарджиев тои ми е идол и аз само него слушам.
13
0
 
25
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Трета доза се налага, защото ваксината е много "ефективна". Следващото тримесечие - четвърта.
12
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а у нас кога? трябва и тук да почнат
11
1
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Вижте нашия си двор.
10
0
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
У Енгланд евреите най-добре въртят търговията...
9
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
И така-до края на света !!!