Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград

Приятелката му също е била заразена
21 сеп 2021 15:55,
295
Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

48-годишен мъж е починал след усложнения от COVID-19 в болницата в Благоевград, съобщи на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

По думите му той е бил антиваксър.

"Категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", поясни д-р Калоянов, цитиран от БНР.

Директорът на РЗИ призова за усилване на темпа на ваксинации.

Заболеваемостта в областта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на COVID болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в COVID-отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Още по темата
По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов в обучение от разстояние са 226-ма ученици. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет – четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с болни.

"Към момента се справяме добре, осъществяваме контрол, всички училища спазват мерките и имат дезинфекциращи продукти", каза още Златанов.

Заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград започна с церемония по награждаването с грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионализъм, постигнати резултати, ангажимент и съпричасност към имунизационната кампания срещу COVID-19 екипите, работещи в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград. Грамотата бе връчена от областния управител Николай Шушков на директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, който от своя страна връчи грамотата на доц.д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски. Грамота получи и д-р Димитър Джупанов от Разлог.

На днешното заседание на Областния кризисен щаб присъстваха както представители на контролните органи, така и представители на местното сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
5
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
М, дааа.....Един човек.... Антиваксър.... Починал.... Айде, стига! Малко стана като - една жена, която срещнах на пазара ми каза, че чула, че на един човек на дядо му.... И така нататък.
219
3
 
6
 
! Отговори
Леля ви преди 2 години
Чакам така подробно да напишат и за умрелите ваксъри. Как са се пазили, как са си носили маските, как децата им са били на ДО, а те на хоум офис.
218
8
 
6
 
! Отговори
До Славянин преди 2 години
Ей мишок, стига си спамил с фалшива информация форумите и се пази от коронавируса.До ДАНС : Кога ще заловите подобни хора, които анонимно разпростваняват невярна информация, представляващи заплаха за националната сигурност и за живота на много хпра! Започнете от Мангъров
217
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички умират, някои само веднъж, обаче
216
4
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Гледахте би снощи по вечерните новини по Нова мисля че беше за 4-мата починали ваксинирани в болницата в Исперих!?
215
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 258Спокойно, втория път ще ползвате :)
214
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото ни 4 членно семейство преболедува Ковид. Не ползвахме нито болница нито лекар.
213
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 262 Аз лично не ползвах никаква лекарска помощ. Но отговорът ще го получите, когато вие, ваксаните, започнете да влизате в болници, след като ви платихме да се ваксате с общите пари.
212
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам нищо против антиваксерите, но да подпишат отказ от лекарски грижи ако се разболеят от Ковид. Не виждам защо трябва да им плащам като да данъкоплатец болничното лечение при положение, че има ваксина. Като си вземат решението да си носят и отговорността!
211
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам 4,5к антитела за Ковид 6 месеца след ваксина. Вие си вярвайте на глупостите.
210
1
 
4
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Маринела ЦветановаБлагодаря Ви! И аз по-добре не бих го формулирал...
209
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, антиваксър пукнал от болест за която има ваксина....това не е новина, това е естествен подбор...
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мееееехехехехе
207
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една ос на разделение в обществото - ваксъри и антиваксъри. Разделяй и владей!
206
15
 
3
 
! Отговори
Кантарджиев президен преди 2 години
Долу антиваксърите . Всяка ваксина ,нож в сърцето на антиваксъра.
205
14
 
25
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Падението в пропагандата на чудодейните на думи, но неработещи на практика ваксини достигна невиждани низости. Гьобелсовият маниер на налагане на безалтернативна версия на официалния прочит отстъпи място на една абсолютно примитивна и просташка кресливост, целяща да наплаши нерешителните (тоест глупавите и страхливите), но за голямо съжаление на кукловодите, информацията за смъртоносните ефекти на ваксината достига до широките маси, въпреки опитите за информационно затъмнение. Жалко за момчето.
204
6
 
13
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Инфекционист- Не знам дали си това за което се обявяваш или не, но с такива коментари не помагаш за разобличаването на ковид-мафията и корумпираната част ит лекарското съсловие. Разбира се че се умира от ковид усложнения, както умират от сезонен грип милиони по света ежегодно. С изключение на последните две вълшебни години. Писах за това в предните си постове.
203
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно мъжа няма роднини да съдят хората които използват името му за пропаганда натиска от Европа да ни ваксинират е много голям няма да, се учудя да почнат репресии и да изнудва хората да, се ваксинират
202
4
 
6
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
до 240- Също така: 'Основният критерии колко от хората умират от сезонен грип е възрастта. Колкото е по-възрастен човек, толкова е по-голяма вероятността да не оживее'===== И да уточня: ако ковид е дори малко по-опасен за старите хора от сезонния грия, то за млади хора и деца ковид е по-безопасен и от сезонния грим. Това го казва науката. И това не се отнася за ваксинираните млади хора и деца. Те може и да са засегнати от ковид. Чакаме повече данни. И къде изчезна грипа вече 2 години? PCR?
201
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тенденциозно написана статия. Много ваксъри също не свършат добре, я от кофти имунен отговор, я от нещо друго, за тях статии нЕма. Що? Щото ще навреди на рекламата.