Д-р Брънзалов за фалшивите сертификати: Документът не е здраве!

Според него за подобни ситуации трябва да има съдебни наказания
21 сеп 2021 10:30, Петя Славова
46
Д-р Брънзалов за фалшивите сертификати: Документът не е здраве!
Снимка: БГНЕС

Висок брой на новозаразени и починали от коронавирус в страната днес, отчете Единният информационен портал.

"Коренът на проблема е голямата резистентност на българското население да се ваксинира срещу COVID-19". Това заяви пред БНР д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

"Има и неверие, и страх, но се появиха в публичното пространство и много противоречиви мнение, в това число и на мои колеги, което доведе до срив на доверието във ваксината, а някои и до ден днешен твърдят, че няма пандемия в света, а всичко минава като едно грипче. Това е много пикантно, но не отговаря на медицинската наука. Второ - ограничителните мерки пораждат в обществото гняв към тях. Медицинската наука повелява да се използва единственото оръжие, което имаме сега - ваксина".

Още по темата

Той обясни, че държавите с висока степен на ваксинационно покритие на населението вече се връщат към нормалността.

Според д-р Брънзалов COVID епидемията, в разгара на четвърта вълна, трябва да бъде приоритет за властта и медиите в страната. Той подчерта, че няма разяснителна кампания в медиите, за да се информират хората за ползите от ваксината срещу COVID-19.

Д-р Николай Брънзалов коментира издаването на фалшиви ваксинационни сертификати, като определи това като криминален акт, за който компетентните органи трябва да си влязат във функциите - да разследват и да има съдебни наказания:

"Става въпрос за много сериозни последствия, до които това може да доведе, ако стане масово... Заблуждаваме обществото за неговото здраве. Заблуждаваме всички страни за разпространението на вируса в България. Документът не е здраве".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези които бяха оставени на по свободен режим като скандинавските държави но там може да си правиш безплатен тест по всяко време а тук гледат печалбата
43
1
 
4
 
! Отговори
Ха - ха преди 2 години
и отровните препарати не са ЗДРАВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина Фалшив свят, фалшиви хора, фалшиви усмивки, фалшиво благоденствие и напредък И Т.Н.Това е то сетът на сатана. Като отхвърлихме Райската градина и добродетелите, сега всички и хора и животни и растения ще се гърчим в Дяволското царство и в дяволската игра...Боже пази БългариЯ и целият свят! Амин
41
0
 
0
 
! Отговори
До Влади 34 преди 2 години
Хайде прочети статията за Австралия, в този сайт от днес, за да видиш какъв процент ваксинирани пишат за там! Старо ти е инфото.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко сте *** и елементарни оставете хората сами да преценят какво искат да направят, не вие по най ментържиски начин с томболи и смешни подаръчета да ги тласкат към нещо в което и вие самите не сте сигурни, а и нямате никакви достоверни доказателства че фукцйонира .
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравни мислители се правят на не разбрали,че за лекуването,превенцията от болестно състояние е необходимо лабораторни анализи по периоди за изследване от взети проби по начин и средства за изтегляне,получаване с цел от всеки организъм на човек,като задължителни последователни за предстоящи предприети решения убедителни за провеждането на организирани действия по същество в съответствие обективните условия,ситуациите,начините за развитие на причините и следствията от срещнати вредители по вид.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мене най-много ме притеснява факта,че как така при талибаните в Афганистан нема Ковид,дали що са мюсулмане и Аллах ги пази или има нещо друго...ако може доктора да ни светне по въпроса...
37
2
 
8
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Мен по ме притесняват тия с фалшивите шофьорски книжки. Във фалшивата държава на Румен Рублата, Киро Канадеца, Асанчо Хардварда, Бойко дамаджаната, Буци, Фифи, Черепа, Бобоков, Слафчо и сие всичко е фалшиво - от демокрацията до ваксинацията... Успех!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксината ви не е здраве.
35
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Тея "ваксинираните" в статистиката по болниците с Ковид да не се окажат с такива сертификати.
34
4
 
12
 
! Отговори
Doomsday преди 2 години
А стига бе! Брънзалов, а не е ли вкарване в заблуждение това, че наричате експериментален серум - "ваксина" ?!?! Това не е ли криминално престъпление?! По де що има медицински стандарти няма как да имаме ваксина преди 60 месеца изпитателен период!
33
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименАвстралия е с под 60% ваксинирани с една доза и под 40% с две.
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление ние сме си дъното на света.Има много хора с фалшиви документи че са ваксинирани.Аз не знам как може лекар да прави това.Изхвърля ваксина в мивката платена с наши пари и издава фалшив документ за определени пари.А тези които плащат го правят за да пътуват в Гърция на море.Срам
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има статия на тема фалшиви сертификати със снимка на спинцовка с надпис "insulin only".
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив медицината е само и нищо друго освен наука.Само който е учил го знае.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документът не е здраве, ама и инжекцията не е.
28
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
не отговаря на медицинската наука ----///----- Този още не е разбрал, че медицината НЕ Е НАУКА, а е изкуство и практически опит.
27
12
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Sapiens: Няма нужда от разяснение :) Достатъчно е това ,че всички милионери и милиардери се боцнаха. Оставям на теб да помислиш защо е така ? Жокер ? Защото ще живеят за да си харчат паричките :) А *** ще кен за на стола дупка в болниците. Разбира се *** е най-умното същество на планетата Земя ! Всичко знае и може да направи. Дай му само сезал и тиксо. Затова пък е най-бедния в Европа и най-голяма смъртност има точно тук. Защото е умен ! IQ по глупост 132 :)
26
2
 
11
 
! Отговори
Копипасте от преди 2 години
10.08.2021. Дoкaтo нямaшe КOВИД вcякa гoдинa ceзoннo минaвaхa пo 3-4 /чe и пoвeчe в някoи гoдини/ "вълни" нa кoрoнaвируcи, a cъщo и ринo, грипни, пaрaгрипни, aдeнo и нe знaм oщe кaкви вируcи прeдизвиквaщи OВИ и OРЗ! Cпрaвкa : интeрвю c прoф. Корсун зa грипa oт 03.04.2018г.! Въпрoca c глaвнo В e : Зaщo ocтaнa caмo КOВИД зa дъвкa нa ТВ кoмeнтaтoритe, НOЩ-ницитe, cпиcвaщитe cтaтии зa cтoтинки пo caйтoвeтe......!? Къдe ce дянaхa вcичкитe тия ocтaнaлитe?! Вcякo лятo имaшe "взривoвe", "клъcтeри"... oт хeпaтит A, a ceгa?!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшиви ваксини тост и фалшиви тестове ,в Турция може и в други държави ,а тук вероятно има положителни и отрицателни тестове )