Лекар: Абсурдно е във ваксините да има отрови и радиактивност

Страничните ефекти при ваксините са въпрос на имунна система
21 сеп 2021 13:57, Елка Василева
120
Лекар: Абсурдно е във ваксините да има отрови и радиактивност
Кадър: БНТ

Няма лекарство без странични реакции, само това, в което няма нищо, не може да даде странични ефекти. Така че, след като нещо работи, то наистина може да има, макар и рядко, странични ефекти. Това обясни д-р Мария Стаевска, началник на Клиниката по алергология на УМБАЛ "Александровска", пред БНТ.

Тя допълни, че страничните ефекти при ваксините са въпрос на имунна система и по-често се проявяват при млади хора, изразявайки се в лека болка за около ден или лек сърбеж на мястото на ваксината.

Още по темата

„Болката на мястото на инжектиране е примерно вечерта след това и до другия ден обикновено изчезва. Температурните реакции, също - 1, 2 дни максимум. Така че това не е нещо притеснително“ каза д-р Стаевска.

„Много са редки тежките реакции от порядъка на 3 на милион случая с обриви, отоци при "Пфайзер", 5 на милион за "Модерна" и 8 на милион за "Астра Зенека", обясни алергологът.

„Тези, които са имали странични реакции при други лекарства, е хубаво да бъдат консултирани с алерголог и да се направят тестове. От опита, който имаме с доста пациенти вече, почти не сме забелязали странични реакции“, обясни д-р Стаевска.

„С ужас видях в собствения си Facebook какво твърдят, че има във ваксините и дори се изненадах как някой си прави труда да създава такива видеа, че едва ли не във ваксините има някакви отрови, страшни неща“, допълни специалистът.

 „Абсурдното дойде, когато след изброяването на страшните компоненти се завърши, че има и радиоактивност“, изрази възмущението си алергологът.

„Рискът от тромбози наистина е опасен. Макар и много рядко, във ваксината на "Астра Зенека" специално е обърнато внимание на това, в тази посока са мониторирани и РНК ваксините, но в крайна сметка това е отхвърлено. Наистина има и по-голяма честота при "Джонсън", допълни д-р Стаевска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Ти да видиш лекар го казал абе всичко ще, си признае те вие лека полека и че няма и корона, а че убиват хората с не компетентността си и лекарски грешки да не говорим за фармацевти и аптеки със скъпи и не качественни лекарства моите хората. Хората умират от притеснение и страх от тоя измислен вирус
93
0
 
2
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Готина лелка , симпатична става за някои работи
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите Ятрогени да млъкнат !
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия прости японци ги връщат тия ваксини будалите неуки, нямат я д-р Стаевска да ги образова и да им разясни.
90
0
 
0
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 86 - а, ти пишеш "лИкарство", извиняай, че те занимавам с моите мисли
89
0
 
0
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 86Купил нашия лекарство за майка си, дето имало 3 реда за приложение и три страници със странични ефекти..... И ПАК ЩЕ Й ГО ДАДЕ, да отрови горката жена, хахахаха... Абе вие като пишете, мислите ли въобще... Ваксините били отровни, но лекарството, което даваш на женицата сигурно от години, и което най-вероятно уврежда тялото й по всякакви начини е ОК???
88
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
Имахме възможност да тестване ваксинирaни с /Phfizer /FAizer Biontech...Изглеждат добре ..Няма данни за опасни увреждания..весели засмяни..Проучихме и българи ваксинирани в САЩ със същата ваксина .Резултатите са добри..Усмихнати нямат видими увреждания.. Тестове проведохме и в условия на горещи минерални басейни..
87
0
 
0
 
! Отговори
Канадец преди 2 години
До ГерманецЯвно наблюдателят трябва да е извън затворената система , за да установи , че има нещо ненормално в поведението на субектите в нея.:)
86
1
 
6
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Това не са ваксини,а разтвори.Разтвори с отрови.
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те в храните всякакви отрови слагат, във ваксините ли няма. Ако политиците бяха наистина загрижени за здравето на хората щяха да забранят поне някои от дългия списък на вредните съставки.
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена, ако наистина е лекарка, би трябвало да знае, че ваксините не са лекарства. Те се използват за превенция на определени инфекциозни заболявания и се прилагат на ЗДРАВИ хора. Освен това тя или е забравила, а по-вероятно никога не е знаела, че основният принцип в медицината е преди всичко да не се вреди. А какво има във ваксината знаят само производителите им и даради това те самите не се ваксинират.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумати изследвания има че естествения имунитет е по добър а тия глупости за ваксини говорят
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НЕ БЕ,витамини има в експерименталния бъркоч
81
10
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Абсурдно е също така в природата да има народ дефектирал на 80%... ама ей на... нАуката мълчи....
80
0
 
6
 
! Отговори
Ай мамии преди 2 години
Втрещила се горката и тя чете ФЕЙСБУК!!! Значи гат седнеш и изследваш ваксината, ама требе си и да знаеш какво гледаш, с което силно се съмнявам че ше се справиш, тогава обяснявай колко е безопасна. Инак всички четем от едни и същи места, с тая разлика че някои обичат да повръщат мнението си на публични места.
79
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Япония върнаха ваксини с следи от други вещества,сигурно са по-глупави от нас.Кажете истината на хората,къде е далаверата.
78
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако има нещо ,което ще накара *** да се боцне,е да му дадат 100лв и 10 дена болнични
77
0
 
9
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Това са пълни глупости! Как може да има отрови във експерименталните вещества, наречени "ваксини"?!?!? Още в 5 клас по биология учехме, че аденовируса от шимпанзе влияе много добре на имунната система на човека. В съчетание с абортирал ембрион от човек организма получава силна защита срещу всичко. Ако към тях се прибави скуалин и графенов оксид - организма става почти безсмъртен, не реагира на радиация и може с лекота да понася простотиите на подобни медицински ***. Ай с.ктир!
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да, верваме ти, верваме ти.
75
1
 
12
 
! Отговори
След преди 2 години
като всичко е "въпрос на имунна система", тогава хората да не се насилват с тези препарати и да престане пропагандата им......