Ученици от Благоевград и Сандански вече са онлайн

В две детски градини има карантинирани групи
21 сеп 2021 11:18,
11
Ученици от Благоевград и Сандански вече са онлайн
Снимка: Pixabay

Пет паралелки от област Благоевград преминаха на онлайн обучение заради заразени с коронавирус. В профилираната гимназия в Сандански от вкъщи ще се обучават учениците от 11 „г“ клас. 12 „а“ и 9 „в“ клас от Земеделската гимназия в града също остават в домовете си.

В областния център на дистанционно обучение ще са 7 „а“ клас в Четвърто основно училище и 8 „д“ от Националната хуманитарна гимназия.

Директорите на учебните заведения са подали информация към РЗИ и Регионалното управление на образованието съгласно протокола и утвърдения алгоритъм. Регионалната здравна инспекция е издала предписание за обучение от разстояние в електронна среда, а данните са качени в платформата на МОН.

Още по темата
„Обстановката е динамична, но като цяло е спокойна в образователната система в областта”, коментира началникът на РУО Ивайло Златанов, цитиран от „Струма“.

Изчисленията показват, че към ОРЕС са преминали 5 паралелки с общо 130 ученици, което е 0.4% от общия брой на над 34 хил. обучаващи се в училищата в Пиринско.

В две детски градини в Благоевград има карантинирани групи заради учителки с положителен Ковид тест. Едната е в детска градина „Здравец“ в ромския квартал, където 25 хлапета в 4-а група са принудително вкъщи заедно с помощник-възпитателките им. Другата група е от 12-а детска градина „Алени макове“ на ул. „Т. Александров“. Карантината и на двете групи изтича на 26 септември и от следващия понеделник децата ще се върнат в занималните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Така е, напълно си прав!!!!
9
2
 
9
 
! Отговори
До възмутен преди 2 години
Не само в Сандански не спазват мерки.Ела да видиш във Варна какво е, влез в някоя гимназия- всички са без маски, има болни кашлящи-никой не прави тестове, настинали били,контрол никакъв, в магазинчетата- рядко някой е с маска, таксиметровите шофьори-и те без и т.н. и т.н.Никъде го няма това по света, наскоро се върнах от чужбина, направо съм в потрес, а и като знам каква ни е здравната система, положението е отчайващо.Поне учениците трябваше да са онлайн, защо се допуска това масово заразяване?
8
4
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Защитени?! Я виж Израел, 90% 3-но Ваксинирани - това са тези в Болниците! Ваксината нищо не пази, защото е Отрова за Пари - Трилиони Печалба гони ФармаМафията с Изматата на Хилядолетието!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Задавам си въпроса ,, За безсмъртни ли се мислят там в този район, че не спазват мерките?" Хубав град е Сандански, но повечето хора незнайно защо си мислят, че вече всичко е приключило, но виждаме, че нещата се влошат. Днес има над 130 умрели от Ковид.Който не се пази си мисли, че на него няма да му се случи това
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да набоцкат децата с ваксини и всички ще си ходят редовно на училище - ей го мойто пешлеме го заведох, макар че е на 16 (дърт пешлегар) и го ваксинираха - няма хън мън
5
9
 
6
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Вие сега за всеки клас ли ще пишете? А знаете ли колко групи са карантинирани заради варицела? Медиите сте виновни за всичко, защото промивате мозъците на хората!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е само една седмица ли издържа тая година училището - е хайде догодина може и две
3
9
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Там особено в Сандански не спазват противоепидемичните мерки и това е главна причина за много Ковид заразени в този град
2
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Бях скоро в Сандански на почивка и установих, че хората там малки и големи масово не носят маски. Бях много изненадан от това!
1
11
 
5
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Откакто преди повече от четвърт век СДС-Шайката изкорми държавицата ни,окраде народа и превърна Родината ни в европейско Бунище,всичко и всички сме олайна,не само учениците от Благоевград и Сандански ,и все ще сме олайна,докато европейските *** си затварят очите и не бъде върната у нас смъртната присъда.