Д-р Николова: Само 26% от COVID леглата в София са свободни

По думите й трябва да се спазват поне елементарни мерки
22 сеп 2021 10:35, Нели Христова
68
Д-р Николова: Само 26% от COVID леглата в София са свободни
Снимка: БГНЕС

В момента имаме само 26 % свободни COVID легла за София. Откакто се произвеждат ваксини от всички заболели в столицата едва 13 имунизирани са влезли в болница. Това е достатъчен показател, че ваксините действат. Това обяви пред NOVA  д-р Гергана Николова, член на БЛС.

По думите й трябва поне да спазваме елементарни мерки.

„Дистанция и маска, която да покрива носа и устата, а не да виси като пиратска обеца или като вратовръзка”, уточни лекарят. Тя разказа и за пореден случай на неспазване на мерките.

„Вчера положителен пациент е отишъл на екскурзия с 25 пенсионери. Не се чувствал добре, но въпреки това се е качил на автобуса. Все още не е ясно колко от хората са се заразили. Задавам си въпроса кой разреши 25 души да отидат на екскурзия?”, каза още Николова.

И допълни, че друг много сериозен проблем у нас са неработещите COVID зони.

„Няма достатъчно специалисти. Изпращаме пациентите в тези зони и там има само лаборант, който им прави тест. Няма кой да изпише безплатна терапия, както беше обещано”, коментира общопрактикуващият лекар.

Според учителя Петър Велков скритата заболеваемост е наистина драстична.

„Все повече хора си купуват тестове от аптеката и не влизат в системата. Имаме тотално неспазване на мерките и нисък ваксинационен процес. Това е притеснително. Няма как да се справим с вируса поединично. Покрай сухото ще започне да гори и мокрото. Имам познати лекари, които изнесоха пандемията на гърба си. Те са отвратени от това, което се случва. Всекидневно умират между 50 и 100 души. Започваме с лека ръка да затриваме населението. През уикенда починаха две деца на 7 и 9 години от коронавирус”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
2
 
! Отговори
Handel преди 2 години
За 74% от леглата напълнение с ковид бая пара пада, нали?
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До избирател. По времето на прекрасното си здравеопазване лекарите ви подгъзуваха за 170 лв.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57. Ами няма абдали да бачкат в ковид зоните. Няма и да има.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците ще изгърмят,както беше пролетта. Легла не значи дюшеци. Значи оборудване, персонал, който да е обучение да работи с това оборудване и болногледачи. Пролетта при 10 000 в болниците не беше никакво лечение, а оцеляване. Очни доктори и ортопеди, стажанти и студенти бяха накарани да лекуват ковид инфекция. Системата пак ща изгърми. И всичко заради простотията на българите. Уникални!
49
4
 
7
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 2 години
Снимката на др Николова кърти. Само да бяха и сложили и голям черен чувал да влачи.
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при положение че имаше 10 000 легла предишната вълна, от какъв зор сега плашите хората като вълната за сега е до никъде и масово в болницата + здрави??
47
2
 
7
 
! Отговори
до 53 Shshs преди 2 години
така е, ама това не разбрахте, че тука не става въпрос за теб ако искаш умирай, ако искаш недей твоя си работа от теб се иска в градсаки транспорт и магазин с маска върху лицето и носа - никой не длъжен да умира, понеже на теб ти се умира (това важи за всички антиваксъри и противници на маските и невярващи) а пред ковид зоните има 100 човека опашка и правят само тестове, не знам защо ги наричат ковид зони, може би е защото там със сигурност ще се заразиш дори и здрав да отид
46
3
 
14
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Докато не се направят парите за ковида по 200 лв, а не по 1200 лв леглата винаги ще бъдат пълни, а Здравната каса - винаги празна.
45
0
 
9
 
! Отговори
селски преди 2 години
"Откакто се произвеждат ваксини от всички заболели в столицата едва 13 имунизирани са влезли в болница"Другите и до болницата не могат да стигнат, удря ги ифаркта или исулта качват ги на катафалката и два метра под земята.
44
0
 
13
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Ваксинираните са умни докато не започнат да се правят на интересни пред неваксинираните. Неваксинираните са готини до момента в който не започнат да убеждават другите, че във ваксините има нещо лошо. Когато някой престъпи личното ментално пространство на някой той се превръща в балъчор. Не бъдете балъчори, бъдете велики за себе си независимо от това дали сте ваксинирани или не, но не си идмервайте успеха на чужд гръб защото което за един е успех за друг е падение. Винаги е било и ще бъде така.
43
5
 
12
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Пък и голяма работа като умра. Обикалял съм, смял съм се, правил съм любов на 4 континента, работил съм над 10 професии, познавам хора от над 100 държави. Чакам, короната, бобонната чума, гъбичките, паралицата, алцхаймера, или свинският грип да ме тръшнат. Ще си умра ей така с усмивка и сатира, а ти ще си живуркаш смърдейки и дразнейки хората около теб. По-добре жив умрял отколкото мислещ се за безсмъртен. Утре ще те нацелят на пешеходната и езък за ваксината.
42
0
 
11
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До програмист - Работя дистанционно, нямам семейство, дреме ми на кой ще му затворят бизнеса и мързи ме достатъчно добра комбинация от не-конспиративни причини ли е за да не се ваксинирам или да слагам колана и да отивам да се редя на празните опашки? Който има желание или нужда се ваксинира. На 500 метра разстояние от всеки човек има център за ваксиниране. До 2-3 години или всички ще се ваксинират или мерките ще са отпаднали отдавна. И в двата случая не си с нищо повече от всеки на тази планета
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен "ама аз се ваксинирах и не съм умрял"Ауууу, колко си умен!!! направо ме срази от акъл!!! В кое селско училище го събра толкова мозък и научно мислене?
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков да издава заповед за преминаване на ДО на големите ученици! Не се спазват никакви мерки по училищата, а има деца със симптоми! Това масово заразяване на което ги подлагат, трябва да е доброволно!!, а училището е задължително!! Никъде не съм подписала че желая да бъда заразявана насила, това е противоконституционно което правят в момента в делта пика!! Като не могат да се справят, да си подават оставките, писна ни вече!!
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо, затвори се бе, човек? Кой те спира? Главата ти увря ли вече или много варене трябва, че празна?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, каква изненада!!! В болниците имало болни!!!!
37
2
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Някой да обясни на Николова, че България имаше прекрасно здравеопазване, което беше унищожено под лозунгите за "демокрация и реформи". Като резултат от реформите на алчни и примитивни персони, днес имаме съсипано здравеопазване, лекарите и сестрите са на изчезване, леглата не достигат и т.н. Всякакви други обяснения, са приказки за наивници и неграмотници!
36
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците от гимназиите да преминат на ДО, на тях поне не им е нужна бавачка до тях. Никакви мерки не се спазват в училищата има със симптоми, а тестове не правят, само разменят вируси и в градския транспорт.Не ги мъчете повече, нека учат онлайн децата.
35
2
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
В нас болни няма, ама и легла свободни няма. Всички си лежим и си почиваме по цял ден.
34
7
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
и тази лъже !