Две деца от социален дом в Стара Загора са в болница с COVID

Състоянието им е стабилно и вероятно скоро ще бъдат изписани
23 сеп 2021 09:38, Красимир Ангелов
9
Две деца от социален дом в Стара Загора са в болница с COVID
Снимка: БГНЕС

Две деца от социален дом са заразени с COVID-19 и са приети за лечение в Инфекциозното отделение на старозагорската болница, съобщава БНТ.

Още по темата
Директорът на здравното заведение проф. Йовчо Йовчев уточни, че децата са постъпили на 21 септември, след като в болницата са получили сигнал от РЗИ за няколко деца с положителна диагностика в дома.

Състоянието на децата е стабилно и вероятно те ще бъдат изписани в близките дни.

Персоналът на дома е тестван, има карантинирани служители. При проява на първи симптоми те ще бъдат хоспитализирани, каза проф. Йовчев.

В инфекциозното отделение на болницата в Стара Загора са открити 10 легла за деца с коронавирус, но при необходимост има готовност да се открият още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 2 години
Да, така е! Бизнесът с ''пандемията'' трябва да върви!
8
0
 
2
 
! Отговори
те преди 2 години
за това сапълни някои болници, щото настаняват хора без симптоматика, само заради положителен тест.Целта е да усвояват пари по пътеката
7
0
 
1
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 2 години
Хоспитализиране се прави при тежки и продължителни симптоми, не при първи симптоми! Ако всеки който кихне като първи симптом го хоспитализират няма как в болниците да останат места за истински болните!
6
2
 
0
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
"Персоналът на дома е тестван, има карантинирани служители. При проява на първи симптоми те ще бъдат хоспитализирани, каза проф. Йовчев."При поява на първи симптоми при карантинираните служители те ще бъдат хоспитализирани, а не че децата са без симптоми. Колко е трудно да се разбере какво е искал да каже авторът... четенето с разбиране и много трудно на някои хора...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ли усещате вече, че прекалявате?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мама вар долапта ако имаме добра застраховка нема как да се случи тарикати
3
5
 
0
 
! Отговори
Кофти късмет преди 2 години
Родили са се в Мангърия.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради положителен тест са ги приели в болница? Нищо, че не са болни и нямат симптоми, важното е да напишат ДЕЦА с КОВИД журналистите!
1
2
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Двете деца постъпили на ''лечение'', защото от рзи-то получили сигнал, че са позитивни! Ако не са имали симптомии тогава защо са постъпили на ''лечение''!? За да помпат бройките на ''болните'', разбира се! ''Пандемия'' съществуваща единствено на базата на постоянни лъжи и манипулации реална ли е!?