Ресторантьори в Благоевград: Работата намаля драстично

Според тях противоепидемичните мерки са несправедливи
23 сеп 2021 14:00, Петя Славова
31
Ресторантьори в Благоевград: Работата намаля драстично
Снимка: БГНЕС

Масово собственици на фирми в Благоевград, свързани с ресторантьорския бизнес се оплакват от драстично намаляване на работата.

Според тях въведените противоепидемични мерки са несправедливи, а финансова помощ от страна на държавата не се предоставя на всички нуждаещи се, .

Още по темата

Борислав Борисов е собственик на борса за напитки, която снабдява най-често заведения и нощни клубове. След затварянето на дискотеките и въвеждането на вечерен час за ресторантьорите, работата му намаляла с над 80%. Казва още, че ще бъде принуден да съкрати поне 16 души.

"Без нощни заведения, механи, ресторанти, реално цялата тази организация от 40-50 човека, трябва като първата вълна или да ги изпратя вкъщи повече от половината, или някои да си загубят работата. Най-вероятно тези, които са дошли последно на работа, те и първи ще си тръгнат, защото не може цялата група да остане при неработещ бизнес", обяснява пред БНТ Борислав Борисов.

За да не чакат да ги съкратят, част от служителите сами решили да напуснат работа и да се ориентират към по-сигурни позиции.

Като Величка Митрева, която е била дистрибутор на алкохол.  "Заради тази несигурност през последните 2 години, реших да се ориентирам да търся по-сигурното всъщност, аз съм завършила педагогика и реших да отида да работя в училище", казва тя.

Музикантите, които работят в нощните клубове също напускат.  "Аз познавам много музиканти, над 50-60% са станали вече майстори … гипсокартони, мазилки", оплаква се музикантът Кристиян Пищолски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
До Анонимен Каква хазна пълниш ти, бе? Без касов апарат, със "служебен бон" за задължение на сервитьорката Ани към бармана Пешо вместо фискален бон! Един лев не внасяте в хазната, а и осигурявате персонала на минимална заплата, та и на половин такава.Храната не става за нищо, а обслужването е оле-мале.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как само се хленчи. Едните хленчат, че не можели да ходят по заведения, понеже са затворени, а другите - че не могат да работят, защото са ги затворили. И в двата случая можеха да се ваксинират и да си ходят по заведения или да работят, но и в двата случая само хленчат и не правят нищо. С хленчене само става ли нещо?
26
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Човек може да се преквалифицира, дори и собственик на кръчма може. Не е казано, че трябва да си кръчмарин цял живот. И да се научат на добро обслужване и предлагане на качествени продукти. И малко разбиране, че не се намират в пустиня и никой не е длъжен да им слуша децибели по всяко време. Положението ще се оправи, който е бил добър, клиентите му ще се върнат при него.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходя до Благоевград често и трябва да ви кажа, че не знам дали има и 1 читаво заведение, храната да е прясна, да е вкусна, да не е пица или дюнер и тн. Иначе градо си е екстра ама заведенията не стават. Повечето там не са използвали касов апарат през живота си. Аз поне бешежки не съм получавал, цена или на хвърчащо листче тип балкан турист или според настроението. След 12 вечерта цените варират, веднъж е 3лв, после 5 и така
24
3
 
9
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
До НСИ "Като премине през цялото общество, всичкоще приключи" ----- в много голяма грешка си! Никой от взимащите решенията не го вълнува дали си го преболедувал и дали имаш имунитет (ако беше обратното щяха да признават тестовете за наличие на антитела). Интересува ги само да се набодеш... след половин година отново... и отново.. и отново. Затова трябва да се окаже твърда съпротива срещу ваксинирането срещу този грип! Ако не го направим сега и се подадем на натиска, утре вече ще е късно!
23
1
 
6
 
! Отговори
Сервитьорките преди 2 години
Мога да работят и като *** не че не го са го съчетавали и преди тоя занаят.
22
0
 
4
 
! Отговори
Къса са ми де сърце преди 2 години
ДА им турим дарение пара някоя за зимата да я изкарат тея бизнези. Парцуца и по домовете могат да доставят и да продават без алкохолни бандероли.
21
0
 
4
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
Със сигурност не е заради това, че продават притоплени в микровълновата *** и алкохол менте!
20
0
 
5
 
! Отговори
гошо преди 2 години
Звучи като песен от рая . Дистрибутор на алкохол станала учителка а тоя дет надуваш зурлите в чалга кръчмите прави мазилка и гипсокартон. Още един локдаун и крупието в казиното ще стане лекар а тия от "масажните" салони мед сестри. Ехх мечти!
19
0
 
21
 
! Отговори
dp преди 2 години
Мисля че клиентите им намаляват , но не от противоепидемичните мерки а от високите им цени и некачествени храни. Могат да се позамислят по този въпрос.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките да хлопнете кепенци, дано. Алчни мутри!
17
1
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Кажете кои музиакнти са станали майстори на мазилки, че да не ги викаме за ремонти.
16
2
 
16
 
! Отговори
да да преди 2 години
Айде стига глупости. Вечерният час е достатъчно късно. Засяга единствено дискотеки и някои барове. Масово на вечеря по ресторанти се излиза между 19:00 и 21:00. А сега пък ако ми каже, че 80% от оборота му е от дискотеките и някои барове ще е изненадващо и странно, освен ако не е таргетирал именно тях. Но трябва да помисли за диверсификация на клиентите, не само дискотеките. Цялото изказване на този е доста съмнително. Иначе аз съм ваксиниран, защо не отворят само за тези със сертификати :)
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още ще им намалее работата. Не заради мерките, а защото хората имат едно наум и не искат да влизат на закрито, Навън също не става вече, студено, тъй че да не реват за помощи. Алибеговците да се оплачат на арменския поп и на китайците, дето пуснаха вируса
14
1
 
17
 
! Отговори
избягвам кръчмите преди 2 години
Хората избягват кръчмите, независимо от мерките. Трябва да си много *** да им лижеш мръсните чаши, да ядеш престояли *** пазарувани нелегално.
13
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бГ основният източник на доходи са точно заведенията и туризма. Те пълнят хазната, а не разните там програмисти и чиновници. Производство няма или поне не българско. Икономиката се крепи на тези отрасли и когато те рухнат, ще видите какво е криза. Ще ви се стори мечта лукановата зима и по принципа на доминото всички ще видим какво е глад и мизерия. Да не мислите, че ще ви се размине, та злорадствате? Това е на принципа на доминото.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези там, ресторантьори, хотелиери... какво искат?Да си държат мърлявите заведения, хората вътре да се заразяват масово и някои да умират, само и само да не им се намалят печалбите????Същото и ди отско желание е и на антиваксърите - те нямало да се ваксинират, защото така им е кеф, ама да се завират навсякъде, за да заразяват другите.Главния антиваксър умря от вируса.Нечии права трябва да се прекратяват там, където тези права застрашават живота и здравето на останалите хора!
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бяхте ваксинирали бре пичове и Вие и вашите клиенти.Нали сте смели и не се плашите от вирусчето.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарна икономика - търсене и предлагане. Не виждам някаква драма тук...
9
4
 
16
 
! Отговори
Има работа НО добрия преди 2 години
ресторант, доставящ храна по адреси.