От старта на учебната година - карантинираните учители и деца са около 1%

Най-много са в област Кюстендил, най-малко в област Кърджали
24 сеп 2021 08:20, Петя Славова
8
От старта на учебната година - карантинираните учители и деца са около 1%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ето колко са карантинираните деца и педагози седмица след старта на учебната година

Само седмица мина от началото на учебната година, но здравни експерти алармират, че с нея ще се повишат и броя на новозаразените с коронавирус в страната.

До този момент  карантинираните деца и педагози са около 1%, предава "Монитор", позовавайки се на данни на МОН към 23-и септември.

Децата и учениците под карантина в страната са 0.61 %, сочат данни на просветното ведомство за „Монитор“ към 23-ти септември (четвъртък). Най-много са в област Кюстендил (1.89%), Велико Търново и Добрич. Най-малко карантинирани пък има в област Кърджали (0, 14%), следвани от Благоевград и Плевен.

В русенски училища заради COVID – 19 разпуснаха 5 паралелки. От пет дни заразата е проникнала и в две детски градини. Според регионалната здравна инспекция ситуацията е динамична, но под контрол.

Учителите под карантина в страната пък са 0.74 %, става ясно от данните за епидемичната обстановка в училища и детски градини. Най-много има в област Видин – (1.53%), следвани от областите Кюстендил и Перник. Най-малко са в Русе (0.31%), следвани от областите Враца и София-област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #7 "текнал нос" и t 37-38 се води лек случай и такива не ги хоспитализират!! Не пишете невярна информация.
7
0
 
0
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Диагностициран с положителен тест не означава, непременно болен. Хоспитализацията на деца само заради положителен тест, без придружаваща тежка симптоматика е порочна медицинска практика. При възприемането на такъв подход, да се хоспитализират деца защото им е текнал носа или имат температура 37-38 градуса, както наблюдаваме в последните дни, болниците наистина може да се окажат препълнени, с пациенти, които нямат работа там, за сметка на наистина нуждаещите се от лекарска грижа по други причини
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли няма в тази държава, сериозни, доказали се,некорумпирани медицински специалисти,които да вземат разумни, сериозни решения за справяне с ковид кризата в Бг? Цели два месеца се водят ожесточени дискусии за и против- маски, тестове, присъствено или онлайн, а мерките-нула?! Вече банално стана, граничи с безотговорност дори лудост!! Ваксини не коментирам, има си изпитателен срок. В същия момент-стряскащи новини за заболели и висока смъртност. Учениците, особено големите да преминат на ДО!!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1% при положение, че в училищата абсолютно никой не прави и не изисква тестове. Само ако масово се тестват децата в училищата, само тогава може да се каже и разбере, какъв е действителният брой заразоносители. Децата за да са присъствено, трябва да се носят маски и два пъти седмично тестване със щадящи тестове, в противен случай да преминат незабавно на ДО, училищата се превърнаха вече в заразни отделения, което е недопустимо по закон!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
ако вземат да се тестват като в Гърция , съвсем друг ще излезе процента , а и само 1 седмица е минала от старта на учебната година.
3
8
 
3
 
! Отговори
Ще броим преди 2 години
След месец ще броим детските гробове.
2
3
 
4
 
! Отговори
Ще пламне преди 2 години
Това са огнища на зараза с вируси. Като почнат да умират деца няма да може да се скрият управниците зад измислени проценти.
1
6
 
3
 
! Отговори
Има време преди 2 години
Седмица или две да скочат бройките заразени и починали деца и учители.