Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен

До ноември страната ще светне в "тъмночервената" зона
2 окт 2021 14:45, Петя Славова
263
Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В разгара на четвъртата вълна сме, а матемитици пресмятат, че поредния пик ще е още в средата на октомври. Според Лъчезар Томов пък, до ноември страната ще е в  "тъмночервената" зона, а здравната ни система отново няма да издържи на натиска.

Още по темата

"Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно, защото у нас се правят малко тестове и има огромна скрита заболеваемост. В Сърбия и Румъния, където се правят повече изследвания и има двойно повече ваксинирани, имат по 8-10 000 случая на ден. Така, че има основание да се твърди, че и при нас ще стане така до месец, ако не се вземат мерки", уточни пред Нова тв математикът и преподавател в Департамент "Информатика" на Нов български университет.

Според него поне по шест може да се умножи, за да се види актуалната статистика в момента, а в училищата може да е дори по 10, защото има много скрита инфекция. Според него, това колко преболедували има нищо не значи. Трябва да се гледат колко са ваксинираните. Според него ще се удвоят положителните резултати до 25% на тестваните.

В Габрово има почти 500 карантинирани паралелки в училищата, обяви още Томов. "След отварянето на учебните заведения имаме рязък скок на болните деца. В много от тях мерките не се спазват. Много родители не дават да се правят тестове на децата им. Учителите пък не искат да се ваксинират, не се носят маски в час", каза той и допълни, че ако няма локдаун училищата ще затворят, защото няма да има кой да работи в тях.

"Когато имаме дифузия, ако се вземат мерки само на едно място, заразата ще се пренесе в друго", уточни той. Според него здравната система няма да издържи.

По думите му в момента официално знаем за 20 000 починали, но реалният брой на смъртните случаи според него е двоен. Смъртността у нас е втора след Перу. "Има двойна смъртност от тази в Швеция и се харчи с лека ръка живота на хората.", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите ги боли дрифта
215
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
математиците да учат и завършват вече в медицински университети.
214
1
 
0
 
! Отговори
Румен Николов преди 2 години
От една година всичко е различно. Животът е различен. Никога няма да се върне старото. Моля ви, разберете го, най-после. Обществена тайна е, че коронавирусът /К-19/ е изкуствено създаден и е изпуснат от лабораторията в Ухан, Китай. Той е биологично оръжие, предназначено да порази не здравите войници е, а тила на армията и по-точно роднините на войника.- Няма нещо по-страшно за един овйник да получи вест, че роднините му, които са в тила, умерак като мухи. От този войник нищо не става.
213
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е като е двоен все на коронката ли да ги напишем тия хора, някакъв ум в главата на тоя имали или няма, не си спомням да сме били безсмъртни преди това
212
0
 
8
 
! Отговори
Весо преди 2 години
Габрово със селата няма толкова училища, че да има 500 паралелки затворени. Лъжа е туй. А преподавателите в НБУ не си дават много зор. Истина е, че магаре да вържеш там - ще завърши. Всичките ми познати дето завършиха НБУ за НИЩО не стават.
211
0
 
21
 
! Отговори
От Габрово преди 2 години
В Габрово НЯМА 500 карантинирани паралелки!!! Този идвал ли е в Габрово?! Те общо всичките класове в града не са 500,какви ги дрънка тоя!!? Прави сензации и всява паника. Neshtastik. В нашето училище няма никаква заболеваемост, както и във всички останали! Има карантинирани 5-6 ученика, които са били контактни само. Да си гледа математиката и да се извини на габровци за разпространяване на лъжи!!!
210
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онази глупава тиква Витанов поне има нещо общо с математиката, ама този *** Лъчезар няма нищо - само се излага.
209
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от пеофесори, математици, разбирачи и прочие. Сега остава и гадатели да включите и цирка че е пълен
208
1
 
8
 
! Отговори
Инвтаризатор трупов преди 2 години
Едните трупове са ясни , ама къде са другите , че да са двойно. Кой скри мършата.
207
0
 
7
 
! Отговори
Az da vi преди 2 години
Айде сега пък математик. Едната лъжа не хванала дикиш и сега математик да на лъже... Да ама не - и на него никой не му вярва....Многоо ви здраве м ошеници
206
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който замени свобода за сигурност, в крайна сметка губи и двете
205
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се този народ наистина ли е толкова глупав, или просто е лигав. Хората са преживели войни, бомбардировки, глад, страх, мизерия, студ, изгнание, тежки икономически кризи, безпаричие, и болести, и не е било толкова отдавна! Тук се лигавим и се оплакваме, че трябвало да се носят...маски... в магазина. Че дискотеката не работела. Че имало ваксини (!), които да трябва да сложат. Заслужава си мизерната, жалка участ!
204
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се този народ наистина ли е толкова глупав, или просто е лигав. Хората са преживели войни, бомбардиворки, глад, страх, мизерия, студ, изгнание, тежки икономически кризи, безпричие, и болести, и не е било толкова отдавна! Тук се лигавим и с оплакваме, че трябвало да се носят...маски в магазина. Че дискотеката не работела. Че имало ваксини (!), които да трябва да сложат. Заслужава си мизерната, жалка участ!
203
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 232 преди 2 години
Мизтериозно изчезнали няма. Всички умрели са вписани в статистиката като такива. И те са двойно повече от починалите от ковид. И заедно с починалите от ковид, те оформят надвишението на смъртността у нас с 40 хиляди души.
202
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За другите сметки, като мистериозно изчезналите "двойно повече умрели" без никой да забележи ме е срам да питам, ама за затворените 500 паралелки в град с около 4 000 ученици ми стана интересно. Колко общо паралелки има в Габрово г-н. Математик и по колко души средно има в една паралелка? А вие редактори малко срама нямате ли да публикувате такива откровени лъжи?
201
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Дали пък не е троен?А утре ще ви се привиди дон Кихот,яхнал Росинант,но вместо копие държи спринцовка с оО.трова,ъъъъ,ваксина?
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
номер 225 = *** на Бойко Борисов. Факт.
199
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
НБУ. ***.
198
1
 
1
 
! Отговори
Mafia преди 2 години
Out!
197
1
 
1
 
! Отговори
Mafia преди 2 години
Aut!