40,1% от българите не възнамеряват да се ваксинират срещу COVID-19

В изследването са участвали общо 812 души
14 окт 2021 17:00, Ния Христова
441
40,1% от българите не възнамеряват да се ваксинират срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
"На този етап не смятам да се ваксинирам". Така отговарят 40,1% от запитаните пълнолетни българки граждани, които са участвали в проучване на Центъра за анализи и маркетинг, предаде БГНЕС.
 
Данните са от 10 октомври. В изследването са участвали общо 812 души, с които е проведено индивидуално интервю. От тях 25,4% отговарят: Вече се ваксинирах; 7,1% - Да, до 1 месец ще се ваксинирам; 14,9% - Да, но мисля да изчакам още и да се убедя във ефекта от ваксините; 10,7% - Преболедувал съм и имам имунитет.
 
"Много хора защитават антинаучни позиции, нямам отговор защо е така", коментира данните директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. 
 
"Чакат ни и по-тежки мерки. Сами си го правим като население", смята още той.
 
Данните към 20 март тази година показват, че 51,2% от хората, участвали в проучването, нямат желание да се ваксинират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
5
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
При запитани 800 човека тази статистика е толкова вярна колкото прогноза за времето направена по гледане в небето. Отделно от това за КЪВ и за ЧИЙ му е на човек да се ваксинира. Вижте в Израел и Сингапур какво е. 2 държави с над 80% ваксинирани имат най-високите бройки заразени които някога са имали от началото на пандемията. Смъртността при ваксинираните е СЪЩАТА като при неваксинираните. Тоест какво? Ваксинираш се и ако ще мреш от ковид все тая.
334
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе нали миналата седмица бяха 28%, сега станага 40.1%, поне малко стиковайте пропагандата.
333
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля ,че са много повече.Като гледам интелектуалното ниво на хората ,малко се съмнявам.В България има много хора без интелект даже за продавач в магазин не им стига.Даже не ги бива и за в къщи да се оправят.Много големи мизерници има,домовете им са мизерия.
332
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 % възнамерявал...Абе то и аз възнамерявам нещо за една колежка. Ама дали ще стане?
331
6
 
9
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Добре че е българският гении. Целият свят се ваксинира, до няма и пет години планетата ще се обезлюди. Добре че българската нация е техническа, ще продължи развитието на цивилизацията.
330
7
 
9
 
! Отговори
gg преди 2 години
И срам нямат,нарачно не правят легова база В Петрич болница по-голяма от ВМА 60 легла. 80000 община. Мотаят те няма място лечение немогли да напишат ковид центъра да звъннеш и така докато чакаш Умрял от ковид без заболявания. 6 етажа болница,празни пълни с гълъби. И нагли да сме били плащали лечението, нали сте болница здравни осигоровки нбяма ли ??? Или болни не лекувате само здрави.Няма да се ваксинирам. Ваксаните да ви е яка дупарата,какво ви чака мижитурки.
329
10
 
16
 
! Отговори
Аз да ви преди 2 години
Радостно е че за тъпяването на нацията не се е отразило поне на 40,1%Е има надежда .........
328
5
 
1
 
! Отговори
анти идиотите нама преди 2 години
ляват за радост на нормалните хора.
327
9
 
9
 
! Отговори
до 386 преди 2 години
Колко и до каква степен ваксината предпазва не се знае, Умчо.Старнични ефекти, мммм?Авеее, бизнес и пак бизнес...
326
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10% от пациентите с Коронавирус в отделенията за интензивно лечение са напълно ваксинирани. Този процент се прилага за цялото население. Той е значително по -висок за хората на възраст над 60 години - тук делът на пробиви в ваксинацията е около 25 процента.По данни на Робърт Кох институт.Сигурно обаче и те са *** и антиваксъри, за това изнасят подобни данни, в разрез с вярванията на ваксинопоклонниците.
325
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 386Ха ха ха. Вярвай си. Фактите са други. А когато те говорят, дори и троловете, които се мислят за по-висши от боговете, е добре да мълчат. Иначе само се излагат.
324
7
 
26
 
! Отговори
До тъпака 384 преди 2 години
Ваксината НЕ предпазва от заразяване Т'ъпчо... А от тежко боледуване или смърт...
323
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете, защитаващи псевдо ваксините никога не спят.
322
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В старчески дом в Кирххундем Германия, 15 обитатели и четирима служители са заразени с коронавирус, въпреки че всички са напълно ваксинирани. Има два смъртни случая, свързани с пробива във ваксинацията.
321
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко трябва да си *** ло умен за да се набодеш с експериментална течност доказано недействаща и непредпазваща от заразяване
320
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама иначе обикалят от болница в болница и се молят да ги приемат ама легла няма. Но инат има яко. Не ще ваксина и толкова. Ама защо? Защото чул бабите на беседката да говорят как ще ги отровят да им вземат пенсията. Обаче като кихнат и първи бягат в болницата иначе плюят по системата, само че и болницита е част от системата
319
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли втория локдаун? Линейки с включени сирени на бавен ход обикалят централните софийски улици, хора измират по стъпалата на болниците защото няма кой да ги приеме, в същото време докторчета излизат вечер за да светкат с телефончето като едно време на бдение на Ламби свещичката. Гнусен, долнопробен цирк!
318
20
 
18
 
! Отговори
До Сата НАТО. преди 2 години
Направо ми взе думите от устата. Това което се случва сега ми е дежавю от миналата есен и от пролетта. Без напрежение в обществото, всичко си тече нормално и в същото време едни и същи хора пищят по медиите че вече не издържат системата се пропуквала и между това някоя и друга съзлива скалъпена история. Всичко това ескалира с наближаване на апокрифната дата 15.10.2021, за която се говореше още от лятото. Този път обаче няма да им е лесно да ни затворят като овце с кошарата, ама никак!
317
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 374 Лицемери винаги е имало и ще има. Честито, ти си един от тях
316
14
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Какво му остава на човек, освен да каже: "Ами да ***!" Ама, като се разболеят, ще искат да ги лекуват лекарите, които изнемогват и се жертват за такива екземпляри, на които в кратуните им има само чипиране и конспирации. И не ме изтривайте, ако обичате, защото това е суровата истина. Заради тези антиваксъри не можем да заживеем нормално, и заради тях ще се увеличава смъртостта.