Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?

Да важи за всички, освен за хранителните магазини
18 окт 2021 15:11, Петя Славова
133
Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?
Снимка: БГНЕС

Тревожен е броят на новозаразените и починалите с коронавирус в страната. Болничните легла са запълнени, а министърът на здравеопазването заяви, че няма да предприема пълен локдаун. Върви ли страната към идеята за "зелен сертификат" коментират пред Нова тв Пламен Таушанов, Емил Коларов, доц. д-р Спас Спасков и адвокат Марин Марковски.

Още по темата

"Вариантът със зелен сертификат като достъп за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен.. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията.", заяви Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите в отговор на въпрос кой вариант е за предпочитане – локдаун или зелен сертификат.

Той коментира и казуса с фалшивите COVID сертификати. "Властите трябва да се заемат с този проблем, тъй като той е сериозен и не е от сега", посочи той.

"Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас - да важи за държавните служители, за РЗИ, за всички търговски обекти. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички". Това обяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

"Вариантът за пълно затваряне не даде много добър резултат. Освен това имаме и него добро – това са ваксините,. Мисля, че вариантът с тези зелени сертификати е правилният път", посочи доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

"Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса", заяви от своя страна адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Вървите към загуба на изборите и връщане на ГЕРБ на власт !!!
104
2
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Как навсякъде всички умират от Ковид.Няма други болести.Къде останаха грипа, болестите на сърцето,диабета,рака,спина и други болести по хората?
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувпречем имам всички задължителни ваксини плюс ре имунизациите. Така че не съм антиваксър, тази ваксина, обаче нямам никакво намерение да си я слагам, както впрочем и противогпните глупости също.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърче, на 84 и от обикновена настинка можеш да се гътнеш. Ваксините не те правят безсмъртен. Стига си спамил.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шокираща вест пососи САЩ. Колин Пауъл, първият чернокож държавен секретар на Щатите, почина на 84-годишна възраст след усложнения от COVID-19. Бившият държавен секретар е бил напълно ваксиниран."
100
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе умници! Лекари няма, сестри няма. В провинциалните болници хората са оставени да умират по отделенията. Не се ваксинирайте още и псувайте лекарите и сестрите. Като знаете кво ни е здравеопазването и съзнателно да се набуташ в ръцете на нашите некадърници - ами сами сме си виновни. Малко са ни 20 000 случая. Още ще се вдигнат.
99
12
 
4
 
! Отговори
Ехол преди 2 години
За кво е тоя сертификат. Българина е безсмъртен. Две ракии, салатка, да набие жената и детето и всичко му е ок. Само че народа който почина, а и близките му я изстрадаха тая пандемия.Така наречените ваксани са виновни, че не са телета, а ония неваксаните роптаят срещу мерки , за да църцорят ракии по кръчмите. *** осъзнай се. Не ваксината е отрова, а манталитета на всезнайко!
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Човек с добра памет.И точно заради това затваряни нещата се проточиха с години.
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от тия мушмуроци, тоя ваш зеленосин сертификат го въведоха на запад при ваксинирани на 60%, с нашите мижави 20% освен силно да озлобите и разгневите хората друго няма да постигнете, налягайте си парцалите и вращайте старите мерки, направо ботокса ще излезе по умен от кацата
96
2
 
18
 
! Отговори
Тулуп преди 2 години
Как да вярваш на хора, които забраниха ходенето по планини и паркове в недалечното минало..
95
1
 
20
 
! Отговори
Колин Пауъл преди 2 години
Ваксината пази, вервайте ми!!!
94
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пембен сертификат няма как да има при 20% оваксани. Ако овксаните бяха 50-60% е по-реалистично, но пак под въпрос. Щото ако от неоваксаните 80% само една десета се вдигне и ще навре ваксърчетата в кyчи Г3, където им е мястото - да си вряскат на воля.
93
11
 
9
 
! Отговори
Човек с добра памет. преди 2 години
"Преди година се затваряха цели градове и какво от това. Заразата се разпространява."Точно когато затваряха цели градове, заразата не се разпространяваше. Започна да се разпространява именно когато спряха да затварят градове. А когато противоепидемичните мерки останаха само на хартия, то дойдоха "вълните" и умряха много хора. Ако някой е забравил статистиката за общата смъртност и официално откритите случаи на ковид-19 са публична информация!
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам 10000000000 евро и се ваксинирам да знам поне що ще мра
91
1
 
18
 
! Отговори
сертификата преди 2 години
не предпазва от заразяване, такакато книжката не управлява автомобила.Предпазва имунитета.По-голямата част от шофьорите убийци са с валиден сертификат/книжка
90
2
 
12
 
! Отговори
Алибег преди 2 години
Дори и със зелени сертификати хората се заразяват и ще умират. Важното е заведенията да са пълни и да щъкат хората по културни събития по разните заведения да се ръси парата и пичалбата.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммдааа вървим към зелен кърпел по тиквите ви зелени
88
3
 
21
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
След толкова лъжи, дори и слепите видяха измамата, хората не искат да се ваксинират!
87
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХА тия със сертификата ви, много успешно разнасят вируса, тъй че много от доводите ви са всъщност едни прозни приказки
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за заведенията ви, кварталното магазинче и да го дуа сертификата, като дойдат и сметките за ток и парно и ваксани няма да ходят