Още една родилка почина от COVID-19, спасиха близнаците й

Жената от Сливен е била на 28 години
18 окт 2021 16:30, Нели Христова
37
Още една родилка почина от COVID-19, спасиха близнаците й
Снимка: Pixabay

Родилка на 28 години е сред починалите от коронавирус в Сливен през миналата седмица. Това съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БТА. Жената е родила близнаци, които лекарите са успели да спасят. Няма данни починалата да е имала придружаващи заболявания.

Общо 43-ма пациенти в областта са загубили битката с COVID-19 от 11 до 17 октомври. Повечето - с придружаващи заболявания, всичките не са били имунизирани. Най-възрастният е на 91 години.

В периода са били регистрирани 543-ма нови болни. Сред тях са 12 учители, 10 ученици, трима лекари и медицински сестри от доболничната и болничната помощ. Излекувани са 405 души. Към момента 1280 са болните в областта, а заболеваемостта достига 575.18 души на 100 000 от населението, при средна стойност за страната 500.60 души.

Анализът на здравните власти е, че в областта е налице тенденция за увеличение на броя на болните, но с по-бавни темпове, за разлика от други райони в страната. В резултат на временните противоепидемични мерки се отчита намаляване на заболелите в сферата на образованието.

Общият брой на поставените дози ваксини е 52 592. Близо 27 800 жители са със завършен имунизационен статус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората измират, Ганьовец се почесва и спори за ваксините и мерките. Понеже много ги разбира... мъчно ми е за българския народ, сам се затрива!
32
5
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
В България докторите имат лиценз за убиване без да носят никаква отговорност - това е заслуга на банкянския идйотин, който прокара съответните закони, докато стадото мигаше на парцали и се раздваше на прос та шки ят му натюрель.
31
4
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Пак са убили някаква ромка и са и взели децата.
30
6
 
0
 
! Отговори
УжасА ен преди 2 години
Всички лекари да ги разкарат.Ваксини мишки хапчета медицината е сбъркана нука
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бременните са рисков контингент и се ваксинират задължително против ковид в НОРМАЛНИТЕ държави .
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има проблем при бременните, които до последно чакат и не искат да пият антибиотик, да не се отрази на бебетата. До някъде го разбирам, но всичко зависи как го караш. Едната ми сестра в началото на бремеността го изкара и сега роди живо и здраво момиченче, слава Богу. Не е пила антибиотик, но всичко останало - да, и то защото го е карала по-леко. После кърмачките, ами същата е историята, да не би с кърмата и бебето да поеме от антибиотика. Бог да я помилва, жената.
27
4
 
17
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Само аз ли като прочета Сливен и се сещам за... Да ме извиняват и малкото българи имащи лошия късмет да се родят и живеят там.
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дали е починал от, или с ковид е от значение за манипулацията на хората. Освен това не е доказано, защото още няма данни за други заболявания. Ами ако се появят такива и се окаже, че е починала от друго, ще напишете ли, че не е умряла от ковид? Жалки и подли сте.
25
3
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До Анонимен 5....В Сливен ВСЕ ОЩЕ има българи,но в Градец от 20 г.НЯМА!!!
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да сте в Бангладеш, отколкото в с. Градец Сливенско.
23
16
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Дедо ДА се ВАКСИНИРАТ! Много е просто.Предлагам наказания за разпространяващите разни конспиративни теории.Само така ще му дойде акъла на българина.Не очаквах да сме толкова изостанали и прости.
22
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе хора, да не мислите че на лекарите им е много весело да свършва живота на бебета и млади жени.
21
22
 
12
 
! Отговори
Доцент Мангъров преди 2 години
Родилката е изградила естествен имунитет към Ковид19. Поздравления!
20
7
 
27
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
Сладък е тоя ковид. Хем се гушкат около 4 хилки на глава,хем си с него си оправдават лекарската некадърност.
19
5
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Да почива в мир жената. Хората кво трябва да направят , че ги пишете всеки ден тия случаи !? Цветя ли да пращаме......кво !?
18
0
 
18
 
! Отговори
Сливенинфо преди 2 години
Младата жена е била бременна с близнаци в началото на шестия месец. Няма данни родилката да е имала придружаващи заболявания. Бебетата са били изродени, но въпреки усилията на лекарите, поради твърде преждевременното им раждане и те са починали, съобщи пред .bg директорът на МБАЛ Д-р Иван Селимински д-р Васислав Петров, като опроверга първоначалните информации, че новородените са оцелели и са в добро състояние.
17
1
 
18
 
! Отговори
Ей Днес преди 2 години
Четете както трябва,децата не са оцелели.
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заглавието пише, че е умряла ОТ ковид. А не С ковид. Разликата е огромна.
15
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Как се умира от ковид бе умове неземни"Абсолютно си прав! Родилката е умряла СЪС Ковид и това е много важно и няма да има никакви проблеми за децата и, че са без майка, защото предлога е друг!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14: Това е информация, която биха написали и не биха скрили. Не ти вярвам, че умират там от ковид. За да крият, значи умират от друго.