Проф. Александрова: Заразените с Делта два пъти по-често в болница

Изпаднахме в Бермудски триъгълник, смята ученият
18 окт 2021 15:46, Красимир Ангелов
53
Проф. Александрова: Заразените с Делта два пъти по-често в болница
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че изпаднахме в Бермудски триъгълник – от една страна имаме Делта вариант, който се разпространява много по-бързо и е два пъти по-голям рискът заразен човек да попадне в болница, това са данните до момента на Европейския център за контрол на заразяванията", обяви пред БНР проф. Радостина Александрова от БАН.

По думите й от друга страна са изключително ниският брой на ваксинирани  у нас, а от трета страна - недостигът на персонал, „което няма как да бъде компенсирано дори и с мерки“.

Още по темата
"А това, че 6 месеца сме в избори също не спомага за ситуацията у нас", каза още проф. Александрова.

Тя уточни, че хората, които сега ще се ваксинират, ще имат защита след три седмици, затова и всички специалисти са призовавали това да стане в по-ранен етап. "Колкото и да не са съвършени ваксините, това ни помага да прекараме по-леко заболяването и затова трябва да го използваме, за да не стигаме до болница", посочи тя.

По думите на проф. Александрова коварното при този вирус е, че е силно опасен, като може да атакува едновременно над 140 вида клетки в организма.

В момента този вариант атакува и по-младите и децата. Влошаването при болните става много бързо. Затова сега при наличието на ваксини е тъжно, че поемаме риск да се срещнем челно с този вирус, заяви проф. Александрова.

"Това не е някакъв невероятен и свръхестествен вирус. Просто той е пандемичен и непознат за нас и затова ние нямахме никакъв имунитет. Той се адаптира много добре сред нас и затова ваксинацията е доказано в историята, че може да го спре и превърне след време в сезонен вирус", поясни още проф. Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем бил непознат, хем имало за.него ваксини.Тая от Бермудския триъгълник се изстреля директно в Космоса с най-обикновена метла.
35
2
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"По думите на проф. Александрова коварното при този вирус е, че е силно опасен, като може да атакува едновременно над 140 вида клетки в организма." - Видовете клетки в човешкото тяло са примерно 210, но как се стига до 2/3 от тях едновременно освен по кръвен път? Май току що си признаха идентитета на ваксината и делтата.
34
1
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Баси Дзверъ, бррррррр!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е по-заразен,но по-леко се преболедува-факт!!!Навсякъде е така,професорката явно се престарава и гледа да подплаши повечко народ
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Европейския център за контрол на заразяванията", обяви пред БНР проф. Радостина Александрова от БАН" - партиен секретар паразить, който се финасира с евро грантове. Просто преповтаря опорките иначе няма финансиране
31
0
 
9
 
! Отговори
AAA до 34 преди 2 години
май ти си на планетата на заблудените. В индия смъртността ор Делта е 0.2%, в сравнение с другите варианти около 3. Във Великобритания в 0.4%, сравнение Алфа към 2.9
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Пи ги, не му завиждам на мъжа й, ако има такъв разбира се :))
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви питам, виждате ли си клетките на тялото? А клетъчните мембрани? Щото вируса е толкова голям, че влиза в клетката през менталната. И как мислите минава ли тоя вирус през тия сините медицински маски?Другото, може да се заразиш като пипнеш повърхност. Е как като падне на тая повърхност никой не го залови тоя вирус да го изолира и да го снима?
28
1
 
17
 
! Отговори
Ами не преди 2 години
в черна дупка сме..от цялата активност за налагане на насилие върху населението, може да се направи извод, че предварително разписаните стъпки на Плана, не се изпълняват и ние се явяваме препъни камък за реализацията му...
27
1
 
16
 
! Отговори
AAA преди 2 години
в цял свят всяко изследване показва че делтата се кара по леко, само при нас обратното, еми така е пишат всичко Ковид, иначе при по малко умрели на никой нямаше да му пука. Обаче грешката им е че и сега на никой не му пука. Всеки умрял си е имал избор така че оставете ни на мира!!!!!!!!!!!!
26
2
 
9
 
! Отговори
S преди 2 години
До колкото си спомням през лятото от щаба твърдяха, че Делтата е безобиден. После обилно ни напръскаха, за да хванем химически пневмонид и сега пеят друга песен. Господ да ги съди според делата им! Бог с нас и бъдете здрави!
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лека полека започнаха да признават, че така наречените "ваксини срещу Ковид-19" са несъвършенни. Само не мога да разбера защо ваксинираните се плашат от неваксинираните?
24
3
 
6
 
! Отговори
Шофер преди 2 години
Това Алфа Ромео, Ланча делта интеграле... Всичките съм ги карАл, ха-ха... Ама в болница не съм влизАл.
23
2
 
16
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Бах мааму! Аз се чудех що работя на две места, а то било щото не съм ваксиниран.
22
2
 
24
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Само като я гледам с наднорменото и тегло и въобще не и вярвам. На бъл.харя кУмчев също. Въобще налага се боцването. Вече няма " доброзорно ". Иначе - за 1 ден имах гърлобол и дори нямах температура. Цикъла ми е по - тежък. И сега какво следва? Не искам точно сега ваксина - значи бъркане в носа всяка седмица? Защо? Антителата да не са като имитационната парфюмерия за 2 часа? Защо , ако са установени нямам правото на ваксинираните. Защо никой не говори за ест. имунитет? И това се нарича ЛЕКАР.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо до Вчера четох Абсолютно невярно твърдение! Най малкото защото смърността при К19 е 20 човека на 100 000. При сезонен грип е 25 на 100 000. Всичко е един цирк, а има доста по-сериозни проблеми да се решават. Ако продължавате да си играете скоро ще ядете трева и листа. От тези, които сега капят!
20
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Да се пази с това меко казано наднормено тегло, че както знае много добре, ваксините към помента са почти Пунта Мара...
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тази стана мазна.
18
4
 
15
 
! Отговори
Кунчев преди 2 години
Каква е тзи ?
17
5
 
8
 
! Отговори
Чичо до Вчера четох преди 2 години
Ами да беше проължил да четеш и за след 2026. За евентуалното претоварване на здравната система с инвалидизирани хора след тежък ковид. Статистиката показва средна възраст при личните лекари е над 60 години. Да изместваш може би най-важната тема за здравеопазването в близките 50 години с икономическа криза, която не е трудно да се предвиди, е леко казано неразумно да не кажа малоумно!