Еврокомисар застана зад решението за "зелен сертификат"

Кацаров доволен, че има опашки за ваксини пред болниците
66
Еврокомисар застана зад решението за "зелен сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду изрази притеснението си относно развиващата се епидемична ситуация в България по време на видеоконферентна връзка с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Още по темата

Тя предложи да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз, който би оказал на България координирана помощ за контрол на разпространението на COVID-19. Еврокомисарят подкрепя допълнителните противоепидемични мерки за овладяване на заболяемостта, които изискват задължителен „зелен сертификат“ за присъствие на редица обществени места и събития на закрито от днес, 21-ви октомври. „Основната ни обща цел трябва да е увеличаване на ваксиналното покритие в България“, посочи тя.

„Все още броят на имунизираните граждани е малък. Въвеждането на изискване за притежание на „зелен сертификат“, както изглежда ще повиши ваксиналното покритие в страната. Пред големи столични болници имаше опашки от желаещи да си поставят ваксина срещу COVID-19“, каза здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Министърът и еврокомисарят планират да продължат дискусията за епидемичната обстановка в България на среща другата седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Опитен преди 2 години
До Анонимен - Възможно е брат ти да го боли сърцето и да го стягат гърдите от жена му - Не ще да е от ваксината !! Сега като затворят моловете и кръчмите ще видиш , че ще му мине !!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕХ ЧЕ ХУБАВО БЕШЕ ЛЯТО 2020Г- ПРОТЕСТИРАШ, ЧЕРЕПИТЕ ПЛАЩАТ И НА ПЛАЖ В ГЪРЦИЯ, СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЧЕРЕПИТЕ ДА СИ ПРИБИРАТ ДАДЕНИТЕ МИЛИОНИ И НЕЩО НЕ НИ ХАРЕСВА, ТОКА ЧЕТИРИ ПЪТИ НАГОРЕ, ОТ ТАМ ПРЕЗ ХРАНИТЕ, ИНФЛАЦИЯТА ХВЪРЧИ И КАКВО ПРАВИМ СЕГА.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До браво - Няма къде да ходиш , защото докато Банкянската тиква те заблуждаваше , че си щял да ставаш член на богатото Европейско семейство , ти сваляше гащите и те подготвяше за .......- сещаш се нали - Останалото е хемороиди и болка !!!! Можеш спокойно да си го избереш пак , за да си довърши оргията !
48
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
ваксина-белега на дявола!
47
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 години
То и Хитлер е бил доволен от работата си.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гъркиня? Само един въпрос, когато гърци са твърдяли че ни мислят доброто, какво ни се е случвало?
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданска защита! Май искат да ни сплашат.
44
2
 
20
 
! Отговори
Ммм даааа! преди 2 години
Каквото и да си кажем, ваксинацията я направиха задължителна с всички последствия които ще последват за обществото от това!Най малкото което очаквам да се случи е гражданска война много скоро след като децата ни започнат да измират вледствие на ваксинацията. И си мислите че ще стоим и ще гледаме как се случва това ли!!!
43
1
 
25
 
! Отговори
браво преди 2 години
Очевидно те са му дали заповедите. Ние пък няма да се подчиним.
42
0
 
17
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
До 47. Не говори глупости . Ваксинацията е лично решение , никой няма право да ти налага да участваш в експерименти били те и световни. Тебе кво ти пука нали ти няма да умреш от ковид ? Не се притеснявай за нас .
41
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Румъния положението е катастрофално, гледайте нея, защото това ни чака и нас. В неваксинираните държави в момента е мор! Ваксинация + локдаун докато всички си ваксинират е спасението.
40
1
 
25
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Вярвайте и тя много мисли за вас и вашето здраве , не може да спи даже милата .
39
2
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Мрът комунистите да ни наредят на опашки !!!
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички в брюксел управлението са еничари. плаща им се предоволно и им се обещават и астрономични пенсии, за които и майкитее си ще продадат! но даже и охолен, животът свършва и ще плащат за предателството.
37
6
 
6
 
! Отговори
Алън Грант преди 2 години
До АнонименА комунизма какво е? Същото уродливо проявление на национал социализма и фашизма. Не се преиначавай историческите факти.
36
16
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Скъпи да ви питам какво мислите за Европейската цивилизация от позицията на аутсайдери
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
иванчо, най-добре се смее този, който се смее последен. не ми дреме кой ми се смее. спя спокойно, здрав съм, имам достойнство и ничие мнение не ме засяга. принудително набодените вече нямат достойнство, защото са брандирани като животни. унижението е до живот, а се умира само веднъж.
34
0
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
" И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси,свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им,за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи забелег името на звяра или числото на неговото име. "
33
2
 
16
 
! Отговори
Бай Коко преди 2 години
Абе къде се покри Мангъров?
32
2
 
33
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Отново ще напиша, на който не му харесва как се развиват нещата в България с тази пландемия и надава вой как е в европа да си събира партакешите и да се маха от България, аз съм тъмен балкански субъект на който му дреме за европа на долуподписания...