Как може да ходим на ресторант със сертификат?

От днес отиваме в заведение с него
21 окт 2021 23:30,
119

От днес влиза в сила изискването за зелен сертификат за влизане в ресторанти и барове.

При влизането на посетителите в едно от заведеният персоналът им обяснява как да си проверяват здравния документ.  

"Имате възможността просто да проверите сертификата на човека, да ви го покаже в хартиен вид или на телефона си. Нямате право да търсите лични документи на хората и да сравнявате каквото и да било", инструктират те.

След проверката на сертификатите се оказва, че Владимир и Ралица не могат да останат в пицарията, предаде Bulgaria ON AIR.

"Смятам, че всички тези мерки са идиотски. Абсолютно. Категорично", възмущава се Владимир.

"Аз съм на противоположното мнение. Смятам, че ок, няма проблем в това да си носим сертификатите", контрира Ралица.

Още по темата
"Смятам, че проблемите с наличието на персонал с ваксинация ще е проблем. Готвим се за съкращаване с 50% на възможностите и перспективите си, ако намалее и клиентелата ни", опасява се собственикът на заведение Николай Йорданов.

И докато част от заведенията в София бързо се приспособиха към новите правила, в Благоевград излязоха на протест.

"Тук е държавата, тя иска за ден да ваксинираме цялото население, което няма как да стане – внедряват ни на нас едни искания и желания на държавата, които тя трябваше да си свърши отдавна, а не ние това да правим в момента", заяви председателят на Камарата на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград Васил Димитров.

"Това е заповед на министъра на здравеопазването, която аз не мога да коментирам, а мога само да изпълнявам. Разбира се има някои основни неща, които трябва да се спазват", коментира директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов

А в заповедта на здравния министър от Асоциацията на заведенията откриват пропуски. Например за зимните градини.

"Хората, които ще седнат там, трябва ли да са със сертификат, не трябва ли? Ако си вземете храна за вкъщи, ако си поръчате храна и дойдем, а нямате сертификат и има проверка? Да се чудим какво да правим", пита Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

А няколко пъти днес приложението, през което ресторантьорите проверяват сертификатите, блокира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То правилния въпрос е как можем да ходим на ресто рант без сертификат. Но явно трудно схващане поантата.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая наредба я предложиха кръчмите още когато уж че протестираха че бяха им намалили работното време до 23 часа а то таман почва купона и да затваряш е тъпо някак си. Е сега е правоъгълно Абе направо си е праволинейно. ..
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени човечета по кръчмите а те от своя страна са за екологично чиста зелена храна. Зелена салата и зелева чорба. Екологично и здравословно било. То си е така но божа работа. ...
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ресторант, кино, театър, мол или фитнес няма да ходя. Ходила съм достатъчно. Пък и без това откакто е започнала пандемията почти не ходя. Свикнах. Обмислям обаче дали да не спра да ходя на работа. Вярно с това си изкарвам прехраната, а покрай мен и на още други индивиди.Да вметна не разчитам на наследство, имоти, наеми и ренти. И работата ми е полезна и необходима за обществото, ама... Ако се наложи мога да се напиша и от друг етнос. От този дето не му се налага да работи.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за гробищата требе сертификат и за оня свят. То на входа седи охранител и вика с цяло гърло: къде си тръгнал без зелена книжка. Само че там ги събират на входа защото не им трябват на ония хора... Давали ги на вторични суровини. Еколози били и те да е чисто и зелено и на оня свят. Вечнозелено даже ...
85
1
 
10
 
! Отговори
А не, не! преди 2 години
Няма да ходим на ресторанти. Нека 15% ваксинирани да издържат бизнеса :) Скоро есени листа и суха трева ще ядат :)
84
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилни мерки, но крайно закъснели. Още лятото трябваше да се въведат и да се даде гратисен период от месец, както беше в сума държави от белия свят.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със или без сертификат на ресторант може да ходите с кола, такси, градски транспорт, пеша или други. Може да ходите пиян или трезвен, също така изкъпан/а или не, но е препоръчително да изтъркате поне под мишниците. Ето частичен отговор на въпроса ви "Как". А мисирченцата в този сайт е добре да ходят на курсове по български.
82
2
 
1
 
! Отговори
до Кръчмар преди 2 години
Брат'чед, карай на домашна парцуца вкъщи, така е най-евтинджос.
81
2
 
16
 
! Отговори
кръчмар преди 2 години
Аз няма да ходя на ресторант, в който искат сертификат. Нито в мола, нито на театър. Ще мина и без тях, ама те не могат да минат без мен, без нас, без вас. Тъпите кифли се наредили да им бъркат в носа на улицата, за да влезнат в мола - унизително. Ще купи парцалка за 20 лв. и ще даде 15 лв за тест. Не е лесно да си ***.
80
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 2 години
То па понежи богатите българи се избиват да ходят на заведение
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях, че някои коментиращи са споделили, че са видели заведения и магазини с табели "Със зелен сертификат до тук". Пишете къде са тези обекти, за да знаем и да ходим.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия зор е от ЕК да не ви спрат парите за, абе знаем за кво са парите, като на Полша, ама да не си мислите че те са мега *** и няма да се осетят за зелената белешка
77
1
 
12
 
! Отговори
младен преди 2 години
"Как може да ходим на ресторант със сертификат?"Може и да не ходим. Боли ме.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сладури, кво стана ся, за кръчмите отсрочка, за децата никаква, хеле пък за тия до 4ти клас, шъ ми искат на училище, нема, шъ седите пред монитора и тва е
75
3
 
15
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 2 години
На ресторанти с табла ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА И НЕВАКСИНИРАНИ нямам намерение повече да ходя.
74
1
 
0
 
! Отговори
DEMOCRACY преди 2 години
1. Само ДОКТОР ГАНЕВ ОТ *** ЯДЕ И ПИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА С МАСКА!Нека сега от здравното министерство да ДЕМОНСТРИРАТ ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ ПРЕЗ МАСКА!2. МЕЖДУ МАСКА И ЛИГАВНИК има огромна разлика. Ковид е 50% хранителен вирус и може да проникне през очите, ушите, носа, ануса и пр.3. Който го е страх от МЕЧКИ/ВИРУСИ - ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА/НА РЕСТОРАНТ
73
4
 
22
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Просто няма да ходим известно време защото всичко е ден до платне или казано по другояче докато изритаме Радевци и шайката му.
72
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приключих с ресторантите. Вече се научих да си готвя. Благодаря за локдауните ;)
71
3
 
1
 
! Отговори
tRUM преди 2 години
До АнонименСмени си ЛЛ, покрай мен доста хора с автоимунни се ваксинираха и нишо им няма