Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември

Ще работят само аптеките и хранителните магазини
21 окт 2021 13:23, Елка Василева
46
Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в руската столица Москва обявиха локдаун от 28 октомври до 7 ноември. В този период ще работят само аптеките и магазините за стоки от първа необходимост. Аналогични мерки се въвеждат и в Московска област, предаде Би Би Си.

Целта е прекъсване на веригата на заразяване с коронавирус, обяви в блога си кметът на Москва Сергей Собянин. „Ситуацията в Москва се развива по лошия сценарий. През следващите дни ще достигнем исторически пикове на заболяемост от COVID“, написа градоначалникът.

Още по темата

Съгласно изявлението на кмета Собянин няма да работят търговските центрове, музеите, театрите, кината, зоологическите градини, спортните зали и салоните за красота. Ресторантите ще могат само да извършват доставки по домовете.

В посочения период училищата и детските градини излизат във ваканция. Висшите и средните професионални учебни заведения преминават на дистанционно обучение.

Освен това в Москва се блокират социалните карти на неваксинираните хора над 60-годишна възраст. Те ще могат да бъдат деблокирани след ваксинация.

В Москва днес са регистрирани 7897 нови случая на заболяване от COVID-19, като вчера те бяха 5847.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви по-рано периода от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни, като той отбеляза, че те могат да се удължат по решение на местните власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Браво на Русия! преди 2 години
Само платена от държавата нреаботна седмица!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 36....Хкремент, държавата от третия свят прави най-добрите бойни и ...хирургически роботи, най-съвършените авиационни двигатели и вече ги слага на най-добрите изтребители, пет вида хиперзвукови маневриращи ракети, най-дълбоководните подводници, най-мощните ядрени ледоразбивачи, направи няколко нови трансуранови елементи и т.н. А ние от петия свят не можем един свестен кибрит да направим! Влез в сайт "Спички" да видиш колко стотици вида ветроустойчив, влагоустойчив и т.н. кибритипра
37
0
 
6
 
! Отговори
До спутничето дето преди 2 години
го направиха преди Астра-Зенека, няма как да е откраднато! Ти, глупи, още от детенце си преписвал от другарчетата си, затова мисловната ти категория е "крада". Да направиш ваксина трябва стриктно да изпълниш стотици прецизни биохимични процедури, а не да откраднеш неща и да тичаш! Наистина, само съвършен примитив може да дрищи такива глупотевини! Със Спутник са имунизирани гражданите на цяла страна без нито един заболял и нито един инцидент. Сан-Марино - малка, но страна и стига за статистика!
36
9
 
1
 
! Отговори
Махмути преди 2 години
спутника се вижда колко струва..ха.ха.ха
35
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не ни занимавайте с държави от третия Свят . Да се спасяват.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото при господарите, това и при фигуранта. Има ли някой учуден? Да здраствует евразийской союз !!!
33
3
 
5
 
! Отговори
Лондон говори! преди 2 години
Тук вече започнаха да ваксинират с трета ваксина надскочилите 60 лазарника, която ваксина може и да е различна от първите две, или ако някой е ваксиниран с АстраЗенека ще бъде ваксиниран с booster доза на щатската "Файзър". Още няма умрели, но ще наблюдаваме сеира.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Игор, мой познат тази пролет беше на екскурзия в Русия. Там взел, че се ваксинирал със "Sputnik V". Преди месец синът му и снаха му, живеещи с него в един дом се разболяха - направиха си тестове, карантина, лечение. Както си му е редът. Моят познат също си направи тест и резултатът беше отрицателен. Беше карантиниран като контактен с вирусоносители, но не се разболя. Казва, че е благодарение на руската ваксина.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахаха важното е водка да има.
30
7
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Фашисти, другарю. Просто ги убиват бавно, дали с ваксина, дали от глад.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в Москва се блокират социалните карти на неваксинираните хора над 60-годишна"---------Обяснете, че социалните карти са привилегия на московските пенсионери за справяне с по-скъпия живот в столицата и нямат нищо общо с дебитните карти за получаване на номиналната пенсия.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин казва не локдаун а неработни дни
27
15
 
8
 
! Отговори
Игор преди 2 години
затова и руснаците , които имат валута, а не рубли, правят ваксинационен туризъм - където могат да се ваксинират с нормална и работеща ваксина, която ефективно ще ги защити и ще имат международен сертификат който се признава навсякъде
26
9
 
8
 
! Отговори
спутничето дето преди 2 години
го откраднаха от Астра Зенека, не работи, гола вода и плацебо ефект, и руснаците го знаят, ще *** то се е видяло...
25
2
 
3
 
! Отговори
Stan преди 2 години
До Анонимен 22В Англия се правят по няколко стотин хиляди теста на ден, затова бройката е голяма. В Англия в болниците има толкова заразени, колкото и у нас, само че те са над 10 пъти повече като население, и като болници. За статистиката - към вчера в Англия има 820 човека в интензивни отделения с Ковид, при нас са 570. Починалите в Англия са около 180-200 на ден, при нас са средно около 120-150 на ден. Разликата в мащаба на популацията е 1:10.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
локдауните не работят ефективно ,втора година се вижда ниската им ефективност
23
3
 
7
 
! Отговори
Do 23 преди 2 години
Тъй ли?!? Другаря ти Путин що обяви платена от държавата нреаботна седмица?!?
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е локдаун, ами само магазините и ресторантите и училищата, това което в България и на запад е от години.
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия се инжектираха почти 100 от населението над 12 години с техните течности, и в момента имат средно почти три пъти повече новозаразени пт Русия.
20
11
 
11
 
! Отговори
Simvola преди 2 години
Ваксината спутник действа само в космоса.