Над 100 000 зелени сертификати свалени само за ден

До 15 часа днес са изтеглени 64 000 документа
21 окт 2021 18:30,
31
Над 100 000 зелени сертификати свалени само за ден
Снимка: БГНЕС

Рекордните 106 зелени сертификати са изтеглени вчера от Националната здравна информационна система, съобщиха от "Информационно обслужване".

До 15 часа днес са свалени над 64 000 сертификата. В момента системата издава над 15 000 документа за час

"Оповестяването на епидемичните мерки, свързани с достъпа до обществени места чрез европейски зелен сертификат, бе съпроводено със злонамерени действия тип „отказ от услуга“ (DDoS) срещу инфраструктурата, обслужваща Националната здравна информационна система (НЗИС). В рамките на 24 часа към портала беше насочено огромно количество трафик, като в пиковите моменти злонамереният трафик надхвърли 400 Gbps. Това наложи прилагането на по-агресивни мерки за ограничаване на зловредния трафик и използване на специализирана инфраструктура за анализ и противодействие, чрез които започна възстановяване на предоставяните услуги. Не са отчетени опити за пробив и намеса в системата и изтичане на данни на потребители“, допълниха от Информационно обслужване.

Още по темата
От там допълниха, че разполагат със специализирани и ефективни средства за противодействие на подобни злонамерени акции, които са позволили да продължи издаването на зелени сертификати, въпреки някои известни забавяния. 

"Източниците зловредния трафик, който се опитва да наруши нормалното функциониране на системата, са заразени компютри и Интернет свързани устройства по целия свят:

Степента на информационната сигурност в България не е на необходимото ниво, поради което от адресите на множество легитимни потребители – болници, ваксинационни пунктове, лични лекари и индивидуални потребители към НЗИС се наблюдава зловреден трафик. Това налага тяхното временно ограничаване и поетапно включване към системата”, обясниха още от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Юри преди 2 години
А всичко почна с "затваряме само за 2 седмици" и после "нужни са само още 2 седмици затваряне". И тогава на анти настроените викаха пси хари, конспиратори и пр. Е, година и половина по-късно вече ви трябва сертификат, за да живеете. Не е далеч времето, когато ще ви поискат и чипове, за да се движите "свободно"!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега защо спаха и не си свалиха сертификатите? Имаме 1,4 милиона ваксинирани повечето от май месец досега.
17
3
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Искаме си Бойко, комунист от класа!
16
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Искахме РАДЕВ,те ви РАДЕВ!!!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех, че като народ ще бъдем по- единни. Но не би- овцата си е овца, послушно се реди на опашки за ваксани и за тестове, за да получи "златния зелен сертификат" и да отиде в мола или в кръчмата. Така ще ни тъпчат и ще правят каквото си искат с нас. А ние ще стоим пред компа или телефона и ще се възмущаваме. Така не става. Но каквото си надробиш, това ще сърбаш. Много жалко!
14
2
 
6
 
! Отговори
До тъпия преди 2 години
Викаш ще спрат само с ваксината и после нищо друго няма да искат от теб ли? Или че държавата Китай не съществува и там няма такива неща? Че не вървим към бъдеще в което правата ни ще се определятъ от това колко сме лоялни на системата? Кажи, искам да те чуя колко си умен. Мамин сладък. Набоцкал се и си мисли че някой ще му разреши да живее все едно е 2019-та.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кои саит се свалят да дръпна и ас
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немат избор хората, нали са роби, требват зелени сертификати, ще опазват природата явно :))
11
6
 
4
 
! Отговори
С. преди 2 години
Хайде роби, че скоро вакс пасчето ще се превърне и в система за социален кредит, като в Китай. Сега ми викате конспиратор, до няколко години ще ядете насекоми, няма да се отоплявате а може и дори да нямате жилище, евтините екскурзии в чужбина няма да ги има и ако пишете лоши неща в социалните мрежи няма да ви е позволено да се возите във влак (а за колата забравете, тя е само за богоизбрани). Ама така е като за един грип опасен най вече за тези над 60 изяцяло *****те животите на тези под 60.
10
3
 
19
 
! Отговори
до House M.D. преди 2 години
"Току-що ми беше изтрит коментара, че здравепогазващия министър е пасивен гей.">>> Спор няма, което си е вярно си е вярно. Истината не трябва да се крие.
9
5
 
4
 
! Отговори
страх животински преди 2 години
*** се уплаши и се сниши под масата.
8
3
 
24
 
! Отговори
до Стоян преди 2 години
Мерси, преболедувал съм го. Можеш да си задържиш ваксините.
7
3
 
25
 
! Отговори
Голям преди 2 години
смяххххх....те незнаят колко хора живеят в България, а показват някакви цифри без съдържание
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После новините за свалените сертификати внезапно ще изчезнат, когато бройките спаднат до 100-на свалени на ден ахахха
5
27
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Всеки трябваше да се ваксинира много отдавна.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а същите за кого ли ще гласуват?
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията в кочинката тепърва започва, ама е късно малко. Абе все пак по-добре късно от колкото никога.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мноу ..., мноу нещу!
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжете! Не ви вярвам!