Боршош: Децата не могат да се научат да пишат онлайн

В момента нищо не налага затварянето на училищата
Обновена: 22 окт 2021 10:21 | 22 окт 2021 10:20, Елка Василева
63
Боршош: Децата не могат да се научат да пишат онлайн
Кадър: Нова тв

В момента нищо не налага затварянето на училищата, заяви заместник-кметът на София по образование, култура и спорт Мирослав Боршош пред Нова тв.

Още по темата
„Едва 4% от паралелките от 1 до 4 клас в София са карантинирани. Това е изключително нисък процент. В прогимназиалния етап са 7%. Децата очевидно не заразяват, защото в столицата в момента има едва 200 карантинирани учители от 16 329. Нищо не налага в момента затварянето на училища”, коментира той.

Според него липсва какъвто и да е било разговор какво да се случва с образователната система.

„Не е вярно, че работата на училищата застрашават здравната система. Напротив – една здравна криза се пренася и се превръща в образователна”, смята Боршош.

„Основното правило в цял свят вече е училищата да се затварят последни, защото последствията от тази пандемия ще отминат, но ще остане едно необразовано поколение. Децата във 2 и 3 клас не могат да пишат, защото никой не може да се научи да пише онлайн”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради изборите какви ли още ще ги наговори Боршош?
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mda, не могат, но то това е и целта. Писането на ръка развива фината моторика на ръцете, а упражняването на фината моторика развива нервната система, и то не само детска, а във всички възрасти. И когато децата не могат и не пишат с моливи и химикалки, значи е обезпечено, че няма да имат много акъл когато дойде времето да гласуват, а ще вярват на медиите, каквато и глупост да им кажат.
43
0
 
6
 
! Отговори
та така преди 2 години
могат , ама мама и тати не трябва да са у фейсо по цел ден .
42
1
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
От всякаде трябва да се противопоставя Боршош на правителството и извличане на дивиденти....Това прави той !....предизборна политика !....Да овладява незгодите на хората,които трябва да гледат децата си от вкъщи !......А иначе ,дълбоко съм убеден в Боршош,че знае,че децата са виросоносители !.....Мисля,че не е толкова задръстен зам.кмета !
41
1
 
8
 
! Отговори
Мекерето преди 2 години
Навсякъде по света в клас се влиза с маска, само на нашите родители им пречело. Не забравяйте: Децата също имат свойството да пренасят вируси.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този от следствен уволен директор на ндк фандъкова го прибра в со
39
2
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Точно обратното на това което пишеш е вярното. Некомпетентен си, като те мързи, наеми си бавачка или частен учител. Заради няколко отка.чалки, които истерично крякаха "присъствено, само присъствено", сега сме пред локдаун за всички, точно заради училищата. А трябваше онлайн в началото на уч.година и сега нямаше да пишем на такава тема. Грешката на Денков е че послуша невежите хора.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27:Далеч преди ковид масова практика майката да заведе"сополанкото" в училище или детска градина с една торба лекарства, да направи бърз инструктаж на учителката как трябва да го лекува и оттам право в кафенето или в Мол а с приятелки.
37
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Налапа се добре покрай ремонта на НДК.Айде няма нужда от твоите неадекватни съвети.Училищата са доказан развъдник на вируса и ДО е най-доброто решение.
36
20
 
8
 
! Отговори
До номер 40 преди 2 години
Всичко друго трябва да се затвори, но не и училищата! Децата страдат достаъчно, а са най-малко засегнатата група. Ние ги ощетяваме тях, заради всички антиваксъри. Навивайте ръкавите и оставете децата да ходят на училище, където им е мястото.
35
1
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Какво точно е това "Боршош"? Сос от борш,борш от сос,сокерес от лош или...?
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако не ви е ясно, децата до 4 ти клас да цял ден в даскалито. И какво някой сополив с вирус ще ръси зараза ама ние прилежно домашни ще пишем и ще решаваме задачи.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на
32
1
 
13
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Абе крадльо, като си толкова принципен защо в Европа нашата мила България има най-много университети и висшисти ? Защо тогава сме на 150 място на стандарт по живот като имаме толкова висшисти
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
идно е че *** много мамчета децата им пречат като да в къщи. По добре да са в зверилника а те да посръбват кафе с комшийките с по цигарка. Пък може и някое маникюрче от ход.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами другарю Борш ош по важно е здравето на децата и близките им . Като зарази дядо си и той вземе че си замине, как ли ще му се отрази психически, май няма да много Хепи.
29
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шушита, знам че мислите само за безнеса ... с ваксини, а не за децата, защото ако мислехте за децата, сега щяха да са на училище!
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, Данчето прибира всички издънили се в ГЕРБ под нейното крило. Борош, бияча на протестиращите. Кой знае колко още такива назначения е направила.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо за почти 2 години не предприехте абсолютно нищо за да осигурите подходящи условия в материалната база за да има възможност поне за малките ученици да има присъствено обучение максимално дълго време?Всичките ви препоръки и мерки по столичните училища са само на хартия. В 95% от тях и без наличието на Ковид е тотална мизерия и липсва каквато и да е хигиена.
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В градския транспорт без сертификат, където всички са един връху друг и половината без маски, ама децата в класната стая не може, браво, много сте готини