Лекар иска сертификат и за боледували от COVID, които нямат епикриза

"Зелените сертификати" не са добре измислени, смята д-р Валентин Янев
Обновена: 22 окт 2021 22:56 | 22 окт 2021 22:21, Анисия Иванова
105

"Решението да предписваме лекарства за Ковид-19 идва отгоре. Принципно е правилно, но ние трябва да имаме яснота по какъв начин ще става", заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му е добро решение, но той смята, че първо трябва да се прилага в Ковид-зоните и след това да се мине към личните лекари.

"По информацията, която имам от мои пациенти, които са минали през тези Ковид зони, те не получават оттам безплатни лекарства, поне до скоро. А ние в нашите кабинети им изписваме лекарства, които те си купуват", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че Ковид зоните са правилно замислени, но късно създадени и недобре функциониращи.

"От разболяването ми досега непрекъснато следя антителата си. Може би четири или пет пъти съм правил изследване за своите антитела, които са винаги високи. Поради което засега не си поставям ваксина, тъй като антителата ме пазят. В момента, в който те отидат на нула, аз ще се ваксинирам", категоричен бе общопрактикуващият лекар.

Според него "зелените сертификати" не са добре измислени.

"Аз бих искал третата опция за получаване на електронни сертификати да се промени и да има възможност хора, които са боледували от Ковид-19, без да имат епикриза или без да са качени на платформата да могат с лабораторно изследване да докажат, че имат високи антитела. Системата да ги приеме и те също да могат да получат електронен сертификат за определено време. Това нещо не е направено", обърна внимание д-р Янев.

Той смята, че това поставя в неравностойно положение около един милион българи.

"Нито съм антиваксър, нито ще подгоня целия народ да се ваксинира. Аз мисля, че трябва да има един диференциран подход. И да се постъпи така - хора, които работят професии и сектори, които са от значение за националната сигурност на страната, според мен, трябва да се ваксинират. Другите, които трябва да се ваксинират, са възрастните хора и хронично болните.  Ако ние успеем да постигнем това, епидемията ще бъде под контрол. Младите дори да се разболеят неваксинирани, те ще си създадат имунитета. Те нямат компликации. Те не умират", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ами прав е човекът - тези, които имат високи антитела също трябва да получават зелената простотия.
80
1
 
10
 
! Отговори
Никк преди 2 години
И другото което ми прави впечатление - НИКОЙ, НИКОГА ДО СЕГА, НЕ СЕ Е НАТИСКАЛ ДА СЕ ГРИЖИ ТОЛКОВА МНОГО ЗА МОЯ ЖИВОТ.... КАКВА РЕВОЛЮЦИЯ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ни се случи!!!.... Ние сме щастливци:/
79
1
 
7
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Аз ще се явя адвокат на една част от имунните клетки които в този момент, след като прочетоха това изказване, се чувстват доста пренебрегнати и незачитане - това са КЛЕТКИТЕ НА ИМУННАТА ПАМЕТ. Те се питат защо ги зачитат след преболедуване на варицела например, а не ги зачитат след преболедуване на ковид???
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 983. А вие се успокоте. Това не е Ебола и ще мине! Без паника, дистанция и хигиена.Ваксиниран сте и нямате проблем с нас неваксинираните. Живейте си живота и се успокойте. И посетете психолог или психиатър, подобни изстъпления не са нормални като поведение.
77
7
 
2
 
! Отговори
хахахахахаха преди 2 години
защото са се крили и са ходили на работа, заразявали с пълно съзнание. но сега риват. затова.
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 от 971. Не съм антиваксър, но не вярвам на корпорации като файзер (осъдена да плати 2,3 милиарда долара за злоупотреби, неоторизирани изпитвани и смъртни случаи за редица от нейните лекарства) или Джонсън, също осъдена да плати над 4 милиарда долара по дела срещу нея от жени получили ракови заболявания.2. В България смъртността е най-високата или без да има ковид. Най-вече поради неглижиране и неадекватна грижа за пациентите, вкл.хронично болни.
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да нямаме вече антитела, остава клетъчния имунитет. Докато за ваксаните изобщо не важи, както се установи в Израел. "Науката" започна да лъже нагло, а се чуди защо не й вярваме :)
74
12
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Животът показва кой е за психиатър. Вече първото място на България в света по смъртност по Ковид 19 е най-яркото доказателство, че за психиатър са хора като Вас, които за съжаление се добраха и до властта в България. Но ... идват още по-тежки месеци. И тогава и психиатрите ще подогонят да заключват "антиваксърите". А междувременно правителствата на всички европейски страни ще обявят България за "огнище на зараза" и ще блокират влизането на територията си на всеки българин.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95Според мен ви е време лично на вас за психиатър.
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото разбирам идеята му е които има антитела да получава зелена карта за 1 месец.След това ако телата не са му паднали може да вземе сертификат пак за месец, така има възможност докато има антитела да има зелен сертификат временен, и няма да му се налага всеки ден да си прави тест, а един път в месеца всъщност идеята е добра.
71
20
 
3
 
! Отговори
Време е за съд преди 2 години
Ако някой не е разбрал:1. Във война сме. Със смъртоносен вирус.2. В тази война България загуби досега над 25 000 души. Безценни за цялото общество. И още над 250 000 осакатени (преболедували)!!!3. По време на война е в сила военно положение.4. По време на военно положение дезертьорите, наречени днес "антиваксъри", ги съди военнополеви съд.5. Присъдите обикновено са крайни!!!
70
3
 
23
 
! Отговори
Антифашист преди 2 години
Трябва мащабно изследване за Т-клетъчен имунитет на населението. То ще ни струва много по-евтино от сегашните мерки и програми. Това е единственият път да излезем с работеща стратегия. Всичко останало е дискриминация, ковид фашизъм и корпоративно лобиране в престъпни размери.
69
4
 
8
 
! Отговори
За Ковид има лек преди 2 години
Само дето за него тук няма да чуете, защото терапията е скъпа - над 100 хиляди щатски долара на човек !! Нарича се мононукларни ( синтетични) антитела и вече се прилагат при опасност от тежко протичане в САЩ. И после някакви министри и Годжи-та ми обясняват , колко са загрижени за моето здраве. Загрижени са да рапортуват в Брюксел %-та ваксинирани, пълна гнус !!
68
8
 
11
 
! Отговори
НКК преди 2 години
Има правила за сертификатите в Европа, Русия, САЩ и всички страни. Само ние в България искаме какво ли не. Лекуване по телефона ето сега и този лекар лекичко пребутва пациентите си със симтоми към Ковид центровете и не иска да се занимава. Това е като пожарникар да не иска да гаси огъня,че му е горещо.Дали са Хипократова клетва, или тя важи само да вземат парите. ЗАЩО НЕ СА ВЪВЕЛИ КЪМ РЗИ ВСЕКИ ОБЪРНАЛ СЕ КЪМ ТЯХ СЪС СИМТОМИ И СА МУ ИЗПИСАЛИ ЛЕКАРСТВАсега нямаше да има толкова хора без документ
67
1
 
0
 
! Отговори
Svoi преди 2 години
До мангъров 2 Е млного си ***!
66
3
 
23
 
! Отговори
Истината преди 2 години
На извратените фаш.аги, които предлагат да се отказва медицинска помощ на неваксинирани, ще напомня, че това ПРОТИВОРЕЧИ на цялото ни законодателство. И въобще за фаш.иските га.дове е най-добре бързо да се изселват от тук в посока Австрия. Смърт на фаш.изма !! Свобода за народа !!
65
6
 
6
 
! Отговори
Борис Бойчев преди 2 години
... налагане на жесток контрол (чрез въведенуте мерки и ограничения) върху всеки аспект практически, на човешкия живот..
64
4
 
19
 
! Отговори
Борис Бойчев преди 2 години
Абсолютно разумни аргументи и предложения от доктора... с тази дребна подробост, че никой от учстниците, ръководителите и идеолозите на този престъпен цирк не цели никакво обществено здраве, че да взема под внимание предложения, произтичащи от здравия разум.От всичко, кето се наблюдава през тези две години, спокойно може да се направи констатацията, че се цели не здравето, а инжектиране на 250% от населението (със съпътстващото усвояване на едни прясни напечатани трилиони) и налагане на контрол
63
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този доктор ли ще ни лекува и ще ни наставлява. Старецът е учил и се е дипломирал по ,,Рибния буквар,,.
62
5
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това с хронично болните , които "ТРЯБВАЛО" да се лекуват от къде го измислиха? Имам автоимунно заболяване и хронична анемия.НИКОГА няма да дам ми инжектирам някакъв РНК ***.ПС. Преболедувал съм с антитела.