Проф. Богов: Ваксинацията у нас не изглежда като доброволен акт

Ваксиниран с една доза може да заради неваксиниран, който е с отрицателен тест, смята медикът
23 окт 2021 22:10, Красимир Ангелов
218

От четвъртък у нас влезе в сила "зеления сертефикат" за достъп до обществени места. Това накара в последните 3 дни хиляди у нас да предпочетат да се ваксинират и да чакат на опашки, каквито в страната не е имало от пролетта.

"Въвеждането на "зеления сертификат" малко покачва активността на хората, които искат да се ваксинират. Така или иначе това няма да стане причина за очаквания колективен имунитет. Към днешна дата ваксинираните у нас са не повече от 30%. Исканият "зелен сертификат" няма да доведе в рамките на месец до търсените 70% покритие", коментира бившият директор на УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов в студиото на "Опорни хора".

Той бе категоричен, че не е правилно решението да се издава временен "зелен сертификат" след първа доза ваксина.

"Това не означава, че този човек е пощаден от вируса. Изработването на антитела идва 15-20 дни след втората доза. Така се оказва, че ваксиниран със сертификат може да зарази в заведение неваксиниран с отрицателен тест", обясни медикът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че към момента ваксинацията не изглежда като доброволен акт у нас, още повече, когато има хора, сред които и медици, които не могат да отидат на работа без "зелен сертификат".

Проф. Богов подчерта, че въвеждането на сертификата е трябвало да бъде обявено още през лятото, за да имат време хората да преценят дали им е важно да се ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
1
 
! Отговори
Лопатар преди 2 години
Щом предадохте народа за пари от ваксини не заслужате и дори и ада!
181
2
 
1
 
! Отговори
До 191 преди 2 години
Не бе, слущайте *** от кварталната кръчма. Той знае най-добре и разбира от вируси, ваксини, обществено здраве, образование, политика, социология, педагогика, екология, конспирации, Бил Гейтс лично му е споделил плановете си...а, да...и бачка като гипсаджия на бате Хурчо.
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изглежда, защото не е :)
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До професорите, фашисти... По закона на Нютон... Сяко действие има противодействие.
178
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото , когато беше време да идат до Гърция на море, всички търчаха да си бият ваксини, защото там се искаше и никой не се оплакваше, че ги карат насила. Сега , когато това се въвежда и у нас - ама карат ни насила. Ами тогава се гответе за локдауна тип "боко" - КПП-та по пътищата , затваряне на молове , училища, паркове, градини, даже изкъртиха пейките в парковете, за да не може никой да сяда... Това май го забравиха някои хора
177
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йорданка Фандъкова преди колко дни се е била боцнала със втората доза ваксина, когато се оказа заразна, въпреки че има "зеления сертификат"?Ангел Кунчев и той? Преди малко ли се е бил боцнал, та и той заразен се оказа? Изобщо, проф. Богов, проф. Дяволов, проф. Христосов, проф. Мохамедов, проф. Аллахов, ще ми обясни ли някой проф(ан) смисъла на измислените "зелени сертификати", освен като цел за принуждаване към участие в медицински експеримент???!!!
176
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
урсула фон лайден - плагиатка , мъжът и хайко медицински директор в оргенезис американска медицинска компания за генна терапия , тези ли хора да слушаме
175
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Активистка Диана пак е на линия. Гласувай за герб, кой ти пречи. Остави хората да си изказват мнения, да не мислиш, че само твоето мнение е меродавно? И нали се сещаш, че не само бсп иска власт, а всички кандидати и партии, барабар с т.лупа и герб.
174
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
света се е запалил от тази болест. Ваксинацията трябва да е задължителна. Ако стане война и трябва да се ходи на фронта пак ли ще ни се молят??? Стига глупости професоре. *** преподавай и не до ниво интелектуална нищета!!!
173
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никъде по света ваксинацията не доброволна съвсем. Някой доброволно се ваксинират други по принуда защото живота ги заставя. Даже тези които казват че се ваксинират доброволно също с принудени от нещо. Стига с това доброволно. Ваксинацията трябва да е задължителна.
172
2
 
11
 
! Отговори
555 преди 2 години
Пичове, никой няма интерес 2 години по-късно да сме със еднакви показатели по смъртност с останалите страни, ваксинирали се на 80-90% процента. Ние сме супер болна нация по изследвания. Няколко стотин хиляди не знаят, че имат диабет примерно. Обаче, видиш ли, супер болни, здравеопазване на една десета от западното и да сме равни по смъртност в пандемията. Иначе щяхме да сме рекордьори по ниска смъртност с работещо здравеопазване и ако водехме по-читав живот без толкова *** на масата и стрес.
171
10
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Проф.Момеков за ваксините: Страхът на хората зависи от тяхното IQ...
170
1
 
10
 
! Отговори
2021 преди 2 години
Всички знаем,че има много хора които преболедуваха но не са регистрирани .Когато настъпи първата и втора вълна все още личните лекари не изпращаха болните към ПСР ако не си в рискова група.Иначе казано болеста са прекарали около 2 милиона минимум.Та голяма част от тези хора сега са нито ваксинирани нито прекарали билеста ???Може да се провери колко диагнози има ОВИ за миналата година и тази.Голяма част от тези диагнози са Ковдид19.
169
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
Аз пък си изкарах фалшив, за да ви е гадно, да се гърчите в безсилието си да ми турите примката на врата. Ще ме хванете за дръжката.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 184 Знаеща Целия свят е подложен на Ковид Тероризъм. Нито идват от България, нито се вземат от българи решенията за локдауни, ковид паспорти и т.н. методи на ковид тероризъм, те се поръчват от централите извън нашата страна. Нашите поитици само слушкат и правят онова, което им се нареди! това е!. . . . . . . ЗА ПАРИ!
167
21
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До диана Ха-ха-ха! Ти ли призоваваш за мислене, който сам не можеш да мислиш?! Първо кажи това на себе си, после се обръщай към другите, БСП! Бойко не го избираме защото е политик /Бойко не е политик, а държавник! Добър държавник, направил първите решителни крачки за извеждането ни от блатото, в което ни натопиха БСП!/Бойко го избираме за политик, защото нямаме политици - поне да имаме добър държавник, сме.ш.ко! При Бойко имахме по-малка смъртност при най-смъртоносния щам на ковид-а...
166
2
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Демек слушкат и папкат а народа кучета го яли
165
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принудата е престъпление.
164
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом едно нещо е насилствено/принудително- значи то е погрешно.Два варианта няма.
163
1
 
17
 
! Отговори
Знаеща преди 2 години
Целия свят е подложен на Ковид Тероризъм. Нито идват от България, нито се вземат от българи решенията за локдауни, ковид паспорти и т.н. методи на ковид тероризъм, те се поръчват от централите извън нашата страна. Нашите поитици само слушкат и правят онова, което им се нареди! това е!