Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!

„Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, ние демонстрирахме нихилизъм“
Обновена: 23 окт 2021 10:44 | 23 окт 2021 10:28, Елка Василева
167
Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!
Снимка: архив, БГНЕС

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането са необходимост. Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред bTV.

Но според юриста новите ограничения са довели до разделение в обществото, защото заповедта се променя за кратък период от време.

Общопрактикуващият лекар не сподели това мнение и заяви, че промените се налагат заради постоянните атаки срещу решенията, които са в синхрон с европейскитe.

Още по темата

Според нея затова е трябвало да се промени само у нас правото да се взима зелен сертификат при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова призова всички да се ваксинират, защото има много заболели сред децата. Тя обясни, че в нейната практика има и много млади хора, които боледуват втори път и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Адв. Петрова обаче разясни кое притеснява някои юристи.

"Щом в рамките на 24-48 часа една заповед има нужда от ревизия, това показва, че не е взето навреме решението. Не съм против мерките и против ваксините. Но съм против непропорционалните мерки, които се налагат от вчера за днес, без да се дава яснота какво ще се случи оттук нататък, защото цяла Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм. Мерките не бяха спазвани през лятото и се оказваме изненадани от зеления сертификат. Какво се случва със системата не беше оценено правилно", обясни Петрова.

Според нея мерките са непропорционални.

"Плашещо е какво се случва с децата и реакцията спрямо тях, че си отиват на онлайн обучение. Голяма част от мерките са непропорционални , тъй като не се намира решение за хората, които не са ваксинирани по медицински причини, не се намира решение за работодатели, на които се вменяват функции, които те не могат да изпълнят най-малкото защото когато имаме една мярка, тя трябва да има достатъчно разумни алтернативи. И ако алтернативите са ваксина или тест, едното е безплатно, другото с немалка финансова стойност", заяви още Петрова.

Според д-р Николова обаче хората просто се отнасят пренебрежително към здравето си.

"Ако вземем двама лекари – единият има 100% ваксинирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в задачата защо към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и ваксинираме, а към себе си отнасяме пренебрежително“, коментира тя и добави, че лекарите са много натоварени от поредната вълна, многото смъртни случаи и преживяват всяка история и след работния си ден.

Д-р Николова обясни и че почти 90% от пациентите на домашно лечение са поети от общопрактикуващите лекари, което ги поставя в ситуация да работят денонощно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Dew преди 2 години
уникално умозаключение - какво си представят че е ваксинирането - обезпаратизяване - ужас
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като избереш 'Здраве' най-отгоре виждаш, че всички 'статии' са за ваксини. Изcр***хте се върху сайта си минимум
131
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 2 години
До Анонименантихриста вече е тук!!!
130
0
 
1
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
то и за това кучетата хващат рак и тумори постоянно
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136Аз добавки за ослабване не пия. Ни китайски , ни хамерикански. Ти какво пиеш и какво си биеш си е твоя работа.
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стопаните на дом.животни са абонати на вет.кабинети.Управление чрез страх и при дом.любимци.Не пациенти,а контролирани клиенти,щото няма хуманно отношение,а само печал-барство.Хуманизъм?Транс и пост,да.Да живее новият световен ред!Урррааааа!Да живеят живите-мъртви!Колко да живеят...?Около 2 години,за по - бърз оборот.
127
1
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Защо ветеринаря има 100% ваксинирани пациенти а GP-то не? Отговора е във въпроса. Какви са ваксините и срещу какво? Който има котка или куче знае, че ако не го ваксинираш и лепне панлевкопения това е ГАРАНТИРАНА смърт. Ако хванеш КОВИД имаш ЦЕЛИ 0.5% шанс да умреш ако си между 30 и 50.
126
1
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
Ама, 0bцo, знаеш ли какво се случва, ако след ваксина направи усложнение една-единствена котка? Знаеш ли колко чисти са нашите ваксини и как се изпитват? Това важи и за лекарствата ни - много по-пречистени и по-безопасни от човешките.
125
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова изречение може да изрече само завършен психопат и социопат, кой я е направил лекар тази?!? Такива не трябва да се допускат до хора, камо ли до болни....
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име
123
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Котката ми е по- умна то тази. Ако й предложа някакъв съмнителен месен продукт го подушва и го отказва. Та и аз така с ваксината.
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен джи пи то дори не ми се обади да попита как съм. За какво лечение става дума. А някои дори не си вдигат телефоните
121
0
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Тази женица е толкоз ппростта че чак дрънка. Кучео и да умре и да се разболее при ваксина си взимаш друго, а ти като се разболееш и умреш какво взимаш?Нека минат 5 години и ако няма много оплаквания от ваксината, ок! Защо не започнат да внасят новото лекарство нещо мултисевир подобно. Северомакетата го поръчали. Ефекта бил поразителен. Ние пак последни на опашката.
120
1
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Колко акъл има тъз жена в тъз глава !?!? Да сравняваш домашните любимци с хората !?!?!? Домашните любимци нячат ДУМАТА бе гУспожо ! Тва означава ли , че ако човек не мисли вече за деца , трябва да отиде и да плати , .......ЗА ДА ГО СКОПЯТ ?
119
0
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Дори техните ваксини са ваксини а не недействащ препарати! И са тествани повече време! Не съм чул ваксинирани кучета да хванат бяс!
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина журналистките имат пренебрежително отношение към българския език и граматика. Това е недопустимо.
117
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тия хора са много про сто. Какво им е криви лятото то беше преди повече от 50 дена. Ковид-а нали се развива до седмица, какво обще има какво в било лятото. И за домашните любимци, Ами ваксинирам си го с утвърдени и одобрени ваксини. Е това е разликата, трябва да си много тъ п за да не го разбереш. И тоя на Файзер, нали измислил ваксината за 3 дена. Сао не седне да отдели 3 дена да направи за Делтата? Що се нофете с вакса за Алфа?
116
1
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
За мен е дискриминиращо там кьдето има повече ваксинирани ще е по светло при скьпия ток нощемА там кьдето са малко пак ще е тъмно
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театрото свърши. Ще се бутате в кошарки, ще си плащате безбожно скъпите буклоци, ще излизате омотани като колети, за да ни пазите. Хайде инжектирайте си дистанционното, за да елиминираме излишните 90%.
114
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ние домашните любимци ги и кастрираме. Нещо за това?