Преболедувалите от COVID с антиген ще имат сертификат от понеделник

Решението се базира на становищата на експертните съвети по инфекциозни болести
24 окт 2021 19:20, Нели Христова
46
Преболедувалите от COVID с антиген ще имат сертификат от понеделник
Снимка: БГНЕС

От понеделник всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система положителен резултат от направен антигенен тест, могат да изтеглят своя „зелен сертификат“ от http://www.his.bg.

Валидността на сертификатите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от 6 на 12 месеца, като те ще могат да се ползват на територията на страната, за нуждите на държавния здравен контрол. Такива сертификати могат да получат всички преболедували коронавирусната инфекция, установено с PCR или антигенен тест, съобщават от здравното министерство.

Решението се базира на становищата на експертните съвети по инфекциозни болести, епидемиология и клинична имунология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми, преболедували ако клъвнете на тая евтина примамка, след изтичане на 12те месеца вече няма да имате сертификат, но пък активно ще сте участвали в налагането му и сами ще сте си сложили примката около врата
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като нямам антитела кво?Аз също съм човек.Не аз не ние хората,не сме виновни ние а болните мозъци които пуснаха това био оръжие.Докато спорим за вакснати или не,губи се най-важното!Службите не разследват кой пусна това,а хората спорят без да забелязват че всички сме на дръвника,защото това е само началото и трябва да бъде спряно веднага.Не ми пука за Европа,Америка,Израел.Пука ми за България и децата ни.
35
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Щом отказват да дадат зелен сертификат на преболедували,работата е ясна-целта е всички да бъдат ваксинирани и в телата ни да бъдат вкарани неща,които иначе няма как да влязат!Иначе е пълен абсурд да се твърди,че имунитетът от ваксиниране е по-силен и траен от естествения.
34
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ ИМАТ МНОГО ПО-ДОБРА ЗАЩИТА СРЕЩУ НОВИ ЩАМОВЕ , ЗАЩОТО ОРГАНИЗМА СЪЗДАВА ШИРОКОСПЕКТЪПНА ЗАЩИТА! ВСЕКИ КОЙТО ВИ ПИШЕ, ЧЕ ЕДИН ВАКСИНИРАН ИМА ПО-ДОБРА ЗАЩИТА ОТ ЕДИН ПРЕБОЛЕДУВАЛ Е АБСОЛЮТЕН ДОКАЗАН САТАНИСТ КОЙТО НЕ ВИ МИСЛИ ДОБРОТО!
33
0
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ами нека някой изрови какъв алгоритъм за действие при заболяване от ковид препоръчваха Здравните власти - в общи линии хората трябваше да останат вкъщи и да потърсят помощ, ако започнат да .. посиняват, май беше. Сега всички, които са спазили инструкциите и не са хукнали да сеят зараза по джипита и лаболатории, трябва да си понесат наказанието.
32
15
 
0
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Бе големи експерти станахте бе...антигенни мантигенни...света е казал, това важи това не. Майна ви райна и умници скапани, за това сме на това дередже. Чорапа се надра и сажче дава сертификати на всеки помиарлък, само и само да нема бунтове. *** напикани прости
31
0
 
10
 
! Отговори
Един888 преди 2 години
До Истината 22 Изследването за клетъчен имунитет май струва около 300 лв. А и за съжаление не го признават. Проблемът е, че дори да го приемат ще важи вероятно за около 6 месеца една година, което е медицински абсурд. Целта ясно се открои - ваксинация или липса на права. След време сигурно ще отпадне и възможността за тестове и ще остане само ваксинацията.
30
12
 
3
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Ако под свобода разбираш да ходиш и да сееш зарази, нещо си се объркал.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НА КОВИД ИЗМАМАТА 2 ГОДИНИ! НЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ОТНЕМАНЕ НА СВОБОДА ПРАВА НА ДИШАНЕ НА ДВИЖЕНИЕ НА ХОДЕНЕ ПО КАФЕНЕТА! НЕ НА ПРАВОТО ДА ЖИВЕЯТ ХОРАТА СВОБОДНО ДАДЕНО ИМ ОТ БОГА !!!!!!!!!!!СТИГА С ТАЗИ ИЗМАМА КОВИД СПИН РАК ВСИЧКО Е КОНТРОЛ И УПРАВЛЕНИЕ ВНУШЕНИЕ! В БОГ ВСИЧКО Е ЛЮБОВ! НЕ СТЕ САМО МАТЕРИАЛНИ ВИЕ СТЕ ДУХОВНИ СЪЩЕСТВА ИДВАТЕ НА ЗЕМЯТА ЗА МАЛКО ДА СЕ УЧИТЕ! НЕ НА КОВИД ИЗМАМАТА!
28
1
 
8
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Най-добре е всички неваксинирани да ни разстрелят незабавно. Дано тогава ваксинираните спре да ги е страх, че ще умрат от COVID. Но ми се струва, че и тогава пак ще ги е страх тези хора.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бях преболедувал март тази година но не се регистрирах официално в системата понеже съм свободен човек. То познавам и много други хора които не са се регистрирали в системата понеже не са ходили в лаборатория да си правят pcr тест.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антигенен тест не е тест за антитела. Поредният неразбрал и със сигурност неваксиниран.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, докато обсъждаме това, в Англия въведоха политиката уволни и преназначи. Уволняват работника и го назначават на по-малка заплата. Ако не му харесва, въобще не го назначават. Обяснението, фирмите били пред фалит и така работника спасявал работното си място. Мислете ако им клекнем какво ни чака. Който не вярва да чете английските вестници. Синдикатите са скочили на Джонстън, но все тая. Той просто е увеличил охраната на министрите. Това е! Докато ние се караме по между си....
24
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащате си и пълните гушите на лабораториите за да си гледате антителата. Няма смисъл. Никой не знае точно колко трябва да са за да ви пазят. При една и съща стойност един се разболява тежко, друг не. Ваксинирай се за да си защитен.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22 не хващат бе. Преди година и половина изкарах ковид и от тогава поне 5 пъти пробвам да го хвана повторно за да си извадя сертификат. Не, не и пак не. Никакви тестове не го ловят от мене. А положиха доста усилия. С една лъжица ядох с ковиден, в лицето ми кашля здраво болен ковиден. Не. Не мога да го хвана. 2 часа главоболие и съм кукуряк. Правя тестове, отрицателни. Така че аз явно съм с добър имунитет, но официално ме водят антиковидваксър. Понеже ваксина при тази ситуация няма да сложа.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан мотивира и ваксинира масово населението на Унгария.
21
2
 
27
 
! Отговори
До Нане преди 2 години
Абе за едни пари ставало на въпрос. Онези от ЕС казали, че при такива нива на ваксинация пари по Плана йок. И нашите родолюбци, воглаве с генерала-орела, какво да правят, завалиите, клекнали. Плащаме със здравето си за усвояването на още едни пари от богатите българи.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има ти какво твърдиш
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой никъде не прави 4 игла. Сега правят 3 доза на много стари и имунокомпрометирани хора.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чух, че из големите демокрации вече си правели четвърта игла. Това вярно ли е или е фейк?