ВМРО: Кабинетът да приравни антителата към зеления сертификат

Воеводите поискаха от Радев да вземе страна
Обновена: 24 окт 2021 12:46 | 24 окт 2021 12:45, Камелия Цветанова
63
ВМРО: Кабинетът да приравни антителата към зеления сертификат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ВМРО категорично настояват да се предприемат адекватни мерки и да спре това насилствено противопоставяне на обществото.

„Очевидно е, че има много хора, които са прекарали коронавируса и имат дори повече антитела от тези, които са дори с трета доза от ваксината. Ако не чувате какво Ви казват хората, то поне чуйте лекарите, които поеха най-големия удар от пандемията. Голям процент от тях го преболедуваха и имат изграден имунитет. Защо сега именно тях насилствено заставяте да се „бодат“ или тестват всеки ден, за да спасяват болните?  Добре, не чувате и тях, то тогава защо не искате да чуете математиците, които упорито от няколко месеца говорят с числа за хората, които не са в т.нар. Ви система за регистриране на ковид-болните, но са го прекарали или в момента боледуват? Това са хора, които при наличието на изследване, могат да се окажат с нужното количество антитела, които ги предпазват“, посочват воеводите в обръщение към президента Румен Радев.

„Сега е моментът да проявите държавническо поведение, да освободите провалилия се здравен министър Стойчо Кацаров и да свалите общественото напрежение, като въведете система за признаване на антителата, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, като своеобразен QR код за свободен достъп на хората до обществения живот на страната. Сега е моментът да наложите нужните мерки и на служителите в държавната администрация, защото това е другата демаркационна линия, която абсурдните мерки на Кацаров прокараха. За лекарите, хотелиерите и ресторантьорите – задължителна ваксина, за държавната администрация – не. Питаме отново защо?“, допълват от ВМРО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ВМРОрадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.