Във Финландия свалиха маските и в градския транспорт

Пътниците вече ще могат сами да преценяват дали да ги носят
25 окт 2021 13:00, Ния Христова
59
Във Финландия свалиха маските и в градския транспорт
Снимка: БГНЕС
Задължението да се носят предпазни маски в обществения транспорт във Финландия отпадна от днес. Пътниците във влаковете и в градския транспорт в Хелзинки вече може да пътуват без маски, съобщиха железопътният оператор VR и компания HSL, която управлява обществения транспорт в столицата, предаде БГНЕС.
 
Изискването беше в сила от март месец тази година. 
 
"С отварянето на обществото и премахването на ограниченията, VR реши от 25 октомври да премине от изискване към препоръка за носене на маски във всички влакове на дълги разстояния и в градските влакове", се казва в изявление на VR.
 
Пътниците вече ще могат сами да преценяват дали да носят маски по време на пътуване. Според допитване до клиентите, проведено през септември, само 43% от пътниците са искали да използват маска за лице, спрямо 58% през август. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Хайде да не преувеличаваме - на 1000 души заразени умират 40. По едно време бяха даже 42.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия гейове и наркомани свалили маските )цирк мигрантите с маски ли са
47
4
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Ще приключат с епидемията ТОЧНО НА КУКУВО ЛЯТО!!
46
1
 
2
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 2 години
" ...ПРЕМИНАВА ОТ ИЗИСКВАНЕ КЪМ ПРЕПОРЪКА...ЗА НОСЕНЕ НА МАСКИ"!!! КЪДЕ ВИДЯХТЕ ОТХВЪРЛЯНЕ??? НИЩО ПОДОБНО!!! ПРЕХВЪРЛЯТ ОТГОВОРНОСТТА ОТ СЕБЕ СИ ЛИЧНО КЪМ ВАС!!!
45
6
 
6
 
! Отговори
татари преди 2 години
В Западна Европа, хората вече забравят за пандемията, махат се ограничения навсякъде, хората си ходят свободно на барове, дискотеки, ресторанти, зали, мачове, кина, но тук заради българинът - антиваксър - конспиратор, се заразяваме всеки ден с по 5000 и умираме с по 150. Разбрахте ли защо никога няма стигнем стандарта на живот на западноевропейците. Просто е. Защото сме по-***.
44
2
 
4
 
! Отговори
До Ме преди 2 години
Браво за коментара - някои хора фактите и данните и да ги удрят в лицето, очите да им вадят, пак ще си ръсят безмислените опорки и ще са големите специалисти. На Финладия даже намериха куруси. Финландия с една от най-успешните и хубави образователни системи, където децата ядат разнообразно и качествено. Финландия с едно от най-напредналите електронни правителства, удобства и качество на живот. Ама нашенеца, дето яда и диша *** е най-умния. Пълен смях.
43
2
 
4
 
! Отговори
Ме преди 2 години
На 5000 заразени 200 починали, това е в БГ.
42
4
 
5
 
! Отговори
Ме преди 2 години
"Кажете какво става в UK - 50 000 нови случая" Да и 120 някъде починали. Да кажем и в БГ какво става - никой не се ваксинра щото било пълно с отрова и заради това на 500 заразени умират 200 човека. 10 пъти повече отколкото в ЮК.
41
2
 
6
 
! Отговори
68,7% ваксинирани преди 2 години
и махат всички мерки - ние догодина на кукуво лято
40
5
 
6
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Премахването на мерки означава ли край на ваксинирането. Съмнявам се. Тази криза ще доведе до икономическа, после климатична и т.н. и всичко друго предвидено да отнема човешки животи. Ваксинираните да не се боят повече, чака ги безсмъртие. Успех!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
До до 23 преди 2 години
Папагал не знам кой е, но ти доказваш тезата че мисъл няма. Да пробваме по друг начин, та дано разбереш - ти и всички с този начин на мислене, дето винаги въртят и сучат, и търсят някакви оправдания, но все пак данните не се гледат. Израел от началото на пандемията: Случаи - 1,32M, Смъртни случаи - 8.049. България от началото на пандемията: Случаи - 569K, Смъртни случаи - 23.073Гледай и мисли ти, като си големия мислител - 2 ПЪТИ повече заразени и 3 ПЪТИ по-малко смъртни случаи, отворко.
38
0
 
6
 
! Отговори
До Solar Power преди 2 години
О, ти познаваш лично тия ортодоксални евреи и си напълно сигурен, че баш те вдигат цифрата болни в Израел? Колко удивителни неща има из нета, наистина!
37
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Молещите се в Израел трябва да се молят усърдно и Бог да ги пази.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power Дай линк, към източника на тази статистика
35
8
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Пишем, четем и се информираме за Израел не само от фейса :)Към числата. 1.5 милиона ортодоксални евреи които не искат да се ваксинират защото вярват,че има висша сила която ще им помогне. Уви не помага и в момента точно те лежат по болницте. 90% от починалите и лежащите в болници са НЕВАКСИНИРАНИ ортодоксални евреи. За момента такива са данните ако има промяна ще видим на сайта на израелското здравно министерство.
34
2
 
3
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Пандемията няма свършване.Зелената сделка не търпи отлагане.Подържането на пандемията НЕ излиза скъпо,едни цифри се изваждат и прибавят,останалото е оптимизъм и вяра за по-добър живот.
33
6
 
10
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Цирка с ковида омръзва на всички! Става ясно-Ваксините са отбий номер. Да пласират ваксините и който какъвто късмет има!
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчакайте 3-4 месеца и тогава говорете какво се случва с тия, които били забравили за маските! Не бързайте толкова да им се радвате и давате за пример!
31
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално- в белите държави с висок процент ваксинирани вече полека-лека забравят за пандемията. Само великите бойци българи, румънци и подобни нулево платени и нискоинтелигентни създания още ринат дъното.
30
0
 
5
 
! Отговори
Стопанска сметка преди 2 години
В момента няма страна на север от Средиземно море, в която бюджетът за мерки срещу Ковид-19 да не надвишава военния бюджет и да не е няколко пъти повече от бюджета за здравеопазване (в обичайния смисъл) и образование. В приказките за безплатните ковид ваксини има по-малко истина отколкото в тези за сложи-масичке, т.е. за безплатния обяд.