Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден

Европейски страни ще помогнат с медицински персонал и легла
26 окт 2021 08:30, Анисия Иванова
67
Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден
Снимка: БГНЕС

Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на близките енории за нуждите на болничните морги, където местата за временно съхранение на телата на починалите са станали недостатъчни.

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медициски персонал, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се казва в съобщението на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна катастрофа с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи на ден в официалната статистика, съобщава БГНЕС.

Румъния е сред страните с най-висока смъртност в света от коронавирус и само с 30% ваксинирани от населението. Редица европейски страни са изразили готовност да помогнат: Италия и Дания – с медицински персонал, Франция – с лекарства за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да приемат пациенти, припомня Двери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Политкомисаря преди 2 години
Не то в България ще е още по зле по улиците ще се търкалят неразложени трупове с месеци ,румънците имат крематориуми ,а тук няма .Започват нещата от следващата седмица.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в България беше така , не стигаха чували с хладилни камиони возеха трупове яко мряхме е такъв е сценария.
53
10
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Да мангър знаем :) Всички ще караме вируса.... тези с ваксина леко, други без ваксина също леко (зависи колко за възрастни), трети ще го карат тежко в болници (9 от 10 неваксинирани) с трайни увреждания, четвърти под земята на 2 метра (9 от 10 неваксинирани). Аз отдавна съм избрал ваксина защото оценявам шанса на много по голям :) Заедно с мен го оценяват още 3.5 милиарда и всеки ден нови милиони ....
52
2
 
9
 
! Отговори
Мангър ага преди 2 години
Нали ви казах че няма страшно
51
16
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 2 години
Хайде стига с тези глупости! Плаш-кампанията пак в действие! Дали не искате да кажете и какво количесто умират в нормални условия, а? Манипулатори!
50
14
 
7
 
! Отговори
от Букурещ преди 2 години
няма такова нещо, а днес заминавам на служебна командировка в Дубай, всичко е нормално и полетите си вървят за човеците, т.е. за хората с пари!
49
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това театро го гледахме лани.
48
18
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Този бутафорен цирк вече го гледахме няколко пъти вече по света , едно и също всеки път . Очевидци качват видеа и друго разправят , но важното , е че го казаха по телевизора......
47
14
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
В Бг починалите са повече. Ноо за мисирките чуждото е по.
46
16
 
13
 
! Отговори
№До 38 преди 2 години
Рано или късно ваксините ще овладеят и това заболяване ,както споменатите от теб.Страх от инжекция е имало и в онези години ,когато най примитивните хора са мислели че им носи смърт,а не спасение Тогава е нямало социални мрежи да се изкажат,,безапелационно и убедително"!!!Времето и реалноста показа коя е истината .Така ще стане и сега ,но невежеството е винаги самоуверено !Особенно от пъпчиви юнаци с едва наболи мустаци ! Както казва великият Б.Шоу ,,Не съм достатъчно млад ,за да знам всичко"
45
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доло Мотафчиски!
44
11
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Бря,повна дедо умря на 101год мъ тогаа няаше толкоз развита медицина.Сагъ могу съ разви медицинътъ,фанеш коронка -гушнеш чимшира.Ваксанираш съ -пак!От кък съ разви медицинътъ,яку почна дъ мре народъ,мре с медицинска помощ ръйишш ли !
43
6
 
12
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Нещата са естествен подбор за 70% от Румънците. Но важното е че та са си избрали така. При нас е така за 80% от хората. Слабите и болните ще умрат, остават о-братните. Това е фашистката идеология за прочистването (които е чел история ще ме разбере).
42
14
 
18
 
! Отговори
Фаизер лаборант преди 2 години
Браво Още статии трябва да се всява ужасИмаме много произведени ваксини залежават вече
41
12
 
18
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До TaнюНапротив - най-умни сме. Ще изградим пълноценен естествен имунитет чрез масово преболедуване и ще сме неуязвими за следващите мутации. Недодяланите скалъпени набързо псевдоваксини имат много тежки странични ефекти и не работят - не съдържат цялата обвивка на вируса съответно не могат да изградят пълноценен имунитет.
40
20
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Братя румънци,това е съвсем умишлено изтребление. Не е.никакъв "Ковид".Заразата идва чрез тестове,които преценяват сезонните вируси като ковид-симтоми. Конкретно във Франция са чести коментарите в обществото,че "Ковид" се появява след апликираме на медикаментите срещу същият. Като в лъжовната псевдонаука "психиатрия",където полудяването идва след поглъщане на психиатрични "лекарства". Просто ни изтребват и това е то.
39
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния е 18 млн, ние сме под 7 млн. Всеки сам да си направи сметката до каква катастрофа ни доведоха Кацаров и сие. Оставка, съд и затвор за тези и предишните управляващи.
38
16
 
24
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Който го е страх да се боцка. Нали ваксината ви предпазва, за какво ревете тогава не ми е ясно!!!!
37
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То кога е било да има ред в мамалигата... Там е трагедия отдава, грамофон свири, майка плаче. Щъкат и плямпат навсякъде като скакалци и след тях остава само бapдак. Кой се е справил с мамалигата досега?
36
9
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Ние ще помогнем с лопати :-]