Лекар: Тези с фалшивите сертификати лъжат само себе си

Мярката, макар и закъсняла, помогна и в момента, смята д-р Бацелова
118
Лекар: Тези с фалшивите сертификати лъжат само себе си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мярката със зеления сертификат макар и закъсняла, помогна и в момента, защото за броени дни се ваксинираха много хора. Това каза д-р Христиана Бацелова, епидемиолог и преподавател в МУ - Пловдив, пред БНР.

По думите й тези с фалшивите сертификати за ваксиниране са застрашени, те лъжат само себе си. Мерките като маска, дезинфекция, дистанция трябва да продължават да се спазват и от тези, които са само с една доза от двудозовите ваксини, посочи специалистът.

Според д-р Бацелова е много вероятно да се стигне до локдаун.

"Притеснявам се от връщане на децата в училище. Там ще продължава да бъде недостатъчно безопасна среда. Не се носят маски или не се носят правилно. Притеснителни са и памучните маски, които не са с добра защита. За съжаление в училищата децата се струпват на затворено. Ако учениците се върнат в клас, ще се увеличат случаите на деца с нужда от хоспитализация", допълни д-р Бацелова.

По думите ѝ филтърът на входа на училищата е трябвало да бъде поставен още в началото на учебната година:  

"Но родители се противопоставиха на това. За съжаление в България се позволява на група хора, които не разбират от епидемиология, да се бъркат на колегите от Министерството на здравеопазването, да протестират, да не са съгласни. Затова стигнахме дотук", смята тя.

Д-р Бацелова призова хората да търсят лекарска помощ при първи симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Тая е 100% медицински фашист!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автолъжците!!!!Те да са живи!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живеят автокъщите!
93
2
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 2 години
Тази Бацелова, дали не е нещо рода на Баце?!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така се пълнят болниците, да се търси помощ при първи симптоми. Пускаш един *** и тичаш за тест. Едни пари да се въртят. Иначе тая много разбира от епидемиология.
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Просто си оправят положението без рискове. Точно лекарите не препоръчват бодене с експерименталки, особено на преболедували и на хора с антитела. Истинските лекари де, лекуващи ковид. Не разни писар ушки, тро лчета, социолози и други ози.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спазвам мерки освен ако няма контролни органи. Съответно се заразих и го изкарах късната пролет на 2020. Два дена - като настинка. И аз не знам дали е било Кромид или не, а не ми и дреме. От тогава до сега продължавам да не спазвам никакви мерки, освен ако няма проверяващи. Тъй че не знам - себе си ли ще излъжа ако си купя сертификатче? Или закостенелите мозъци на някои лекари?
89
0
 
5
 
! Отговори
чичко тричко преди 2 години
Ами супер, оставете ги да лъжат само себе си, какъв е проблема?Оставете ги да умират и си карайте работата.Нали болниците са търговски дружества. Колкото повече работа имат, толкова по добре, така функционират според текущите закони.
88
3
 
2
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Четем, четем...и срещаме болни заразени втори път , доказано с ПСР тест и клиника за ковид.
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам две колежки в момента в болница с тежък ковид. Едната беше болна ноември 2020, другата февруари 2021.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторке и вие продавате фалшиви сертификата
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарКох и Рокфелер потвърдиха, че имунитета на преболедувал е над една година и е по-широкообхватен от този, който предизвикват ваксините. Четете преди да пишете глупости
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато в нашето общество не започне на всички нива да се казва истината нищо няма да стане. Това се отнася за политици и за медиите . Ако те лъжат какво да очакваме от хората. Само истината ще ни направи свободни и здрави . Медиите защо задават на министрите само удобни въпроси. Защо не се поставя въпроси от където се взе вируса и защо дори не се говори за отговорността за пандемията. Сега хората виновни че не се ваксинират. А виновните за смъртността преди това. Нищо напротив.. ..
83
16
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И да обиждате лекарите , и да плюете, от това реалността не се променя . Няма по-ефективна превенция от ваксините. Освен това накрая пак при нас идвате да ви спасяваме.
82
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивото на образование е пряко свързано с недоверието към ваксините. Значение има и фалшивата пропаганда. Факт е, че най-негативни в целия свят са българите, следвани от бившите соц. За талибаните и религиозните сектанти не говорим. Мангъра трябва да бъде съден за геноцид. Антиваксърите, които пропагандират фалшиви теории , също. Тогава чак ще се оправим.
81
13
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
След 6-8 месеца преболедувалите могат пак да боледуват, затова сертификат се дава до шестия месец. Няма траен имунитет и всеки път е все по-тежко. Ваксините също изглежда изчерпват действието до 1 година. Така че свиквайте с мисълта, че ще се ваксинираме всяка година . Това е положението! Освен ако държиш да боледуваш пак и пак, докато умреш. Ваксините са безопасни и високотехнологични. Нямат чип, не инсталираш Уиндоус, не ти сменят днк то. :)
80
4
 
5
 
! Отговори
Останалите преди 2 години
До Анонимен87Останалите ще те боцнат теб! Чугунени глави, колкото и да ви е яд, че са ви боцнали и сте се минали, няма да промените стремежа на човек сам да взима решение за себе си и децата си!
79
3
 
8
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Хейтвайте, другари! Хейтвайте колкото искате, аз и днес и утре и след 20 години пак ще съм тук - без конкретно тази измислена ваксина и здрав, може и да ви е яд, ама тва е положението и най-важното: не съм само аз, като цяло промитите мозъци не сте много и явно това ви плаши и тук гледате да си излеете болката, че сте избързали. Пожелавам на всички да сме живи и здрави, кой се боцнал, кой не се е. Няма смисъл да се кълнем, като някой иска да се ваксинира, само не разбирам с какво си пречим :)
78
1
 
6
 
! Отговори
от опашката преди 2 години
Вексиниран съм, нямам никакви сертификати, за да си извадя трябва да се редя на опашка. Защо не мога онлайн, само с ЕГН бе некадърници от ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ??
77
5
 
17
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Аз нямам ваксина и сертификат, няма и да имам, нито фалшив, нито нищо. Маска слагам изкл. рядко, изкарах вируса и съм си жив и здрав вече 2 години от обявяването на простотията наречена "пандемия". Фактите са си факти, а всички, дето искат насилствено да стават нещата, като масово в коментарите - да са факат :)