Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница

Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия", разказва мъжът
27 окт 2021 09:25, Ния Христова
186
Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница
Снимка: Pixabay
71-годишншят Людмил Авджиев е заразен с коронавирус и вече 9 дни чака да бъде хоспитализиран, въпреки че състоянието му е налагало да бъде настанен в лечебно заведение. Преди дни състоянието му се влошава, а сатурацията му пада до 80. 
 
"Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия. Оказа се, че трябва да мина на венозно лечение", разказа пред Нова тв мъжът.
 
Дъщеря му – Ралица, многократно е правила опити да намери болница, но без успех.
 
"Беше ад. Спеше по 22 часа. Не можеше да става, да се движи", разказа жената.
 
В понеделник, след поредното позвъняване на Спешна помощ, пристигнал екип от медици, а баща й бил откаран в болница, но отново не бил приет. 
 
"Направиха изследвания, рентген. Изчакахме два часа да станат готови резултатите. След което дойдоха и казаха, че няма да го приемат. Резултатите са много лоши, но няма места и не зависи от тях", обясни Ралица.
 
Дъщерята на болния прави нов опит да се свърже със спешните медици, но й казват, че линейка може да пристигне най-рано след 4 часа. На терен е изпратен доктор Мохамед Алибрахим. Първата му задача е да премери сатурацията на Людмил.
 
"Сега е 88, но няма остра дихателна недостатъчност", обяснява специалистът.
 
Налага му се да постави инжекция. След прегледа заключението на спешния медик е:
 
"Пригответе нещата, отиваме в болница. Ще се обадя на шефката на смяна. Трябва да му намерим място", заяви медикът.  
 
Доктор Алибрахим установява още нещо – един от важните за лечението на Людмил медикаменти, досега не бил прилаган. 
 
Накрая Людмил е приет във ВМА, но според доктор Алибрахим, мъжът е трябвало да постъпи в лечебно заведение много по-рано.
 
От Спешна помощ заявиха, че в момента има недостиг на интензивни легла за тежки случи на коронавирус. Легла за пациенти, които се нуждаят от лекарско наблюдение, обаче има. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен''В момента учените разработват не ваксина, а лекарство против Корона.Да видим антиваксърите дали няма да са и срещу него....''Антиваксъра е по природа много *** и първосигнален, че няма как да епротив новото лекарство, защото те по принцип мразят само ваксините. Те и сега гълтат конското лекарство, само защото така проповядват в Youtube. *** същество не може да проумее, че тези лекарства пак се произвеждат от "биг фарма", а не от кварталната баячка...
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 9 дена, ами 19 дни ще чака! Защото има дебели кратуни, които от дума не разбират и не вземат да се ваксинират. Продължавайте да слушате доцента Мангъров, само че той като се изкаже по телевизията и бегом в болницата и там приеме интерферон, а вие го гледайте и тъпейте. Приказките по телевизиите са едно, а истината е съвсем друга.
165
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че не е стигнал до болницата, иначе най-вероятно нямаше да е жив. Ще се оправи и сам.
164
2
 
0
 
! Отговори
коч преди 2 години
До АнонименЗа новото лекарство са знае какви са му страничните ефекти и как действа. Никой няма да го откаже. Най- кофтия страничен ефект е ,че не трябва да се правят деца 6 месеца след приема му , защото ще се родят ***. Но това се преживява.
163
9
 
5
 
! Отговори
На сериозно преди 2 години
Брат ми се ваксинира и след -2 седмици се разболя от ковид - от седмица си е вкьши с висока температура -39 и пие една кошничка лекарства , ас сьм неваксиниран и в момента сьм под карантина и за сега имам единственно лека хрема и парене отвреме на време в очитеСлагам си капки за очи
162
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли защо "който го е страх да се ваксинира", щото от такива дето не ги е страх болниците се пукат по шевовете.
161
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нали няма вирус, нали няма нужда да се ваксинирате? Сега ли разбрахте какво става като пламне епидемията? НЯМА МЕСТА В БОЛНИЦИТЕ! Случи ни се вече 2 пъти, но ние продължаваме да мразим ваксините, да не одобряваме мерките и изобщо, да обясняваме че няма вирус. Вирус има и ще продължи да има, хората ще продължат да измират без достъп до лекари ако продължаваме да се правим че вирусът не съществува.
160
1
 
12
 
! Отговори
В къщи преди 2 години
Двама близки починаха в къщи при първата вълна - нямаше болници, дори с пари не щяха да ги вземат. Тогава още нямаше и ваксини... Явно сега е същата работа. Не го пожелавам на никой.
159
0
 
5
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Тъстът ми също изкара ковид в къщи - не защото нямаше легла в болниците, а той не искаше. Слава Богу се излекува! Но тогава още нямаше ваксини...
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 За нищо не лъжа. Нали пазим болниците да не ги претоварим? Значи не е все едно къде ще отидем. Гледайте си Вашите опорки, аз такива нямам :) Като му ги направиха тези рентгенови снимки, та те го излекуваха :) Пулмологът сам се разболя и не можа да си помогне с лекарства. На него ли трябваше да разчитаме. Не се беше оправило всичко. Белите дробове не се бяха напълно възстановили, но кризата беше отминала. Не лъжа и за всичко имаме документи, свидетели. Лъжете вие, ваксаджиите.
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смейхте се на русия че нямат места в болниците а сега си виште жалката си картина до къде я докарахте българия
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 164 Отново, дали сте отишли в болница или в поликлиника за една и съща цел е без значение. Важното е, че приказките ви за това, как не разчитате на лекарите отиват в коша. Както и приказките, че разчитате на народната медицина. Не знаех, че с билки могат да се правят рентгенови снимки. Не знаех, че билкарите са и пулмолози. Лъжеш, че сте отишли "след кризата". Никой не ходи за прегледи и лечение, когато всичко се е оправило. Всичките като ви хванат в лъжа "нямате опорки"/не сте вие.
155
5
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Боковото наследство
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 155 Защото на ивермектина и цинк+хидроксихлорохина какво им е? Не сме против тях, вие сте против тях.
153
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156 Отиването в болница е ненужно, ваксантроле. И като се обърнахме към тях, та ни помогнаха. Пак се наложи сами да се справяме. Така разбрахме, че са ненужни. С опит. Освен това отидохме след кризата. Естествено сте го "пропуснали". За разлика от Вас, не съм т,.,р,.,о,.,л и нямам опорки. Пиша, каквото преживяхме. Сега няма да отидем и в поликлиника, ако ни повтори, в което много се съмнявам, защото знаем, че е излишно. Вашите опорки, обаче, не могат да допуснат да има такива истори
152
3
 
3
 
! Отговори
СТОЙЧУ НПО-ТО преди 2 години
ШЕ ЧАКАШ ЧИЧЕ, ТУКА СЕ ОПТВАМ ДА ИЗДЕЙСТВАМ ВТОРИ МАНДАТ НА ЕДИН НАХАЛНИК, ЦЕЛ ДЕН МИ ЗВЪНИ ДА ТУПКАМ ТОПКАТА ДО 14 НОЕМВРИ. УТРЕ ШЕ ОБЯВА ЧЕ СЛЕД 15000 В БОЛНИЦА ШЕ ПУСНА ЛОКДАУН:)
151
5
 
1
 
! Отговори
ТИ СИ УБИЕЦ , РАДЕВ. преди 2 години
..ПАЗИМ ТИ МЯСТО ЗА ТРИБУНАЛА В ХАГА ... И МЯСТО В ОРЛАНДОВЦИ ИЗВЪН ГРОБИЩЕТО!---ТАМ НЯМА МЯСТО ЗА УБИЙЦИ!!!!
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 "Да се обади на кацата. Преди няколко дни в сутрешния блок кацата каза, че му звънели познати и приятели и на всичките бил намерил място во болниците." За НЕГОВИТЕ приятели винаги ще намери места, много ясно. МЕжду другото, ТОВА е една от причините, поради която много ЛЕКАРИ не се ваксинират: защото знаят, че ако сгазят лука по служебна линия и чрез многото си познати в сферата ще си намерят веднага добро място да ги лекуват и с най-доброто възможно лечение.
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се обади на кацата. Преди няколко дни в сутрешния блок кацата каза, че му звънели познати и приятели и на всичките бил намерил място во болниците.
148
3
 
10
 
! Отговори
1280 преди 2 години
Навсякъде цари пълен хаос и затова е виновен само и единствено слугата на черепа, фигуранта Радев!