Нидерландия: Първи частичен локдаун в Западна Европа от лятото

Ограниченията ще бъдат наложени от събота
12 ное 2021 21:09, Елка Василева
94
Нидерландия: Първи частичен локдаун в Западна Европа от лятото
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия ще наложи от уикенда първия частичен локдаун в Западна Европа от лятото с цел овладяване на разпространението на коронавируса, съобщи тази сутрин обществената телевизия, цитирана от Ройтерс.

Вчера страната отчете максимален брой новозаразени за едно денонощие от началото на пандемията. Малко преди да бъде обявен рекордът, консултативна експертна комисия препоръча на правителството да въведе частичен локдаун и да ограничи достъпа до някои обществени места за хора, които не са напълно ваксинирани срещу ковид или не са прекарали скоро причиняваното от новия коронавирус заболяване. Кабинетът ще вземе решение днес, което ще бъде обявено на предавана по телевизията пресконференция в 18 ч. по Гринуич (20 ч. българско време).

Още по темата

От утре в Нидерландия баровете, ресторантите и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, ще трябва да затварят в 19 ч. поне през следващите три седмици. Спортните състезания ще бъдат без публика, а хората ще бъдат призовани да работят колкото е възможно повече от вкъщи. Училищата, театрите и кината ще останат отворени, съобщи обществената телевизия.

Новите случаи на коронавирус в Нидерландия се увеличиха бързо, откакто ограничителните мерки бяха отменени в края на септември. Новият локдаун ще бележи драстичен обрат в политиката на правителството, което до миналия месец смяташе, че сравнително големият дял на ваксинираните ще му позволи да смекчи още повече рестрикциите до края на годината, отбелязва Ройтерс.

Вчера нидерландските власти съобщиха за 16 364 новозаразени през последното денонощие - рекорд от началото на пандемията. От началото на пандемията в страната с население от близо 17,5 милиона души са регистрирани над 2,253 милиона случая на коронавирус. Починали са 18 663 от заразените, включително 26 за изминалите 24 часа.

Новите случаи на денонощие през последния седемдневен период са над 12 хиляди - с 48 процента повече отколкото преди седмица.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тях вирус не ги лови те са ваксинирани Що така
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 Анонимен Локдауните са само за неваксинирани . Навсякъде. Пропуска се този факт от нашите кухи ***. . . . Кухата лейка си ти - научи поне един чужд език, за да можеш да се информираш от оригинала, а не от фейк журналисти!
91
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Нямат избори, имат локдаун ! Ние избори, няма локдаун!
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция 87% са ваксинирани. Ваксинират с трета доза сега.
89
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдауните са само за неваксинирани . Навсякъде. Пропуска се този факт от нашите кухи ***.
88
2
 
17
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Не е само Нидерландия е така. И Дания и Норвегия и Ирландия и Австрия..... Всички, които ги хвалиха медиите че с локдауни и драстични мерки били спряли разпространението на ковид. И повечето от които при това с 80-90% ваксинирани. И квкво стана сега? А шведските епидемиолози ги предупреждаваха, че така само отлагат нещата.Аз си забих иглата само заради привилегиите и сертификата. Както взех навремето партийна книжка по същите причини. Щото съм от тарикатите.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха това значи че вратата е полузаключена. Оксиморони. Смехотворно.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи частичен локдаун - на един крак ли ще се ходи?
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нали уж всичко на запад беше добре... само изостаналите България и Румъния.. бяха смешни:))) ква стана тя... много ваксини... накрая ... локдаун:)) клоуни
84
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ти бавно развиващ ли си? Не виждаш ли, че това е вълната на неваксинираните! Я се скрий!
83
4
 
21
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Отровите щяха да спрат заразата и да ни върнат свободата, нали!? Нито спряха заразата, нито ни върнаха свободата, пред този факт и най-т.пите и упорите нарковаксъри би трябвало да си глътнат езиците!
82
8
 
3
 
! Отговори
я па тие преди 2 години
с 26 починали слагат локдауд??? тука радев убива по 240 на ден и никакви мерки, нула, само от печатницата на бсп пуснаха сертификати по 600 лева .
81
3
 
16
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Вчера страната отчете максимален брой новозаразени за едно денонощие от началото на пандемията''! Осмисляте ли фактите нарковаксъри-ч.к.ндури!? Т.пата ви и нагла лъжа че отровите ще спрат заразата отдавна изтече в отходната канализация! Трагедията ви е че торбата ви с лъжите отдавна е празна и няма повече с какво да ни излъжете!
80
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо във ваксинирана Европа болниците пълнят неваксинираните, които и без това са малцинство? Няма нужда да ми отговаряш.
79
3
 
5
 
! Отговори
До71 преди 2 години
Статистиката ти е малко изкривена ,при положение ,че ваксинираните са 1.6мил.Не ваксинираните три пъти повече. Затова утре си я корегирай по три за ваксинираните и ще ,разбереш ,че не 15%от ново постъпилите в болница са не ваксинирани ..И не 5%от починалите са ваксинирани.Не може да правиш статистика при три към едно.
78
6
 
4
 
! Отговори
До Янко..... преди 2 години
Младеж,Нормалната дискусия с озлобени индивиди като теб па били те Ваксъри или Антиваксъри не може да се получи!
77
16
 
5
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 2 години
ЯНКО, благодарение на иглата ние сме в пълен състав а вие не! На умрелите антиваксъри и да им биеш иглата, файдата ще е почти никаква!
76
4
 
11
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
То и Кунчев уж бил жив,пише във фейса ама ярак,чисто си се е спомитал и лъжат,че е жив.Това малко доказателство ли е за ваксите
75
6
 
6
 
! Отговори
До66 преди 2 години
Не съм ваксър или какъвто и да е,ама на черното бяло не мога да кажа,просто има Такъв вирус и за жалост коси доста яко,отричането и затварянето на очите не е от полза никому!
74
4
 
23
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Наивните и жалки игленици, които се покориха на коварната юдео фармамафия си мислеха че сега вече ще ги оставят намира и ще заживеят като преди. Ще си пият биричката, ще ходят по мачове и по гейбарове... Да ама не! Бустер за вас нещастници! Двойно дебела игла между двете седалищни полукълба! Абонати на Бил Гейтсовия Пфайзер до трето пришествие! Ха-ха-ха!