Ваксинацията в Гърция се ускорява, имунизираните са над 7 млн.

Не се обмисля тотален локдаун за неваксинирани
Обновена: 17 ное 2021 22:21 | 17 ное 2021 22:10, Елка Василева
36
Ваксинацията в Гърция се ускорява, имунизираните са над 7 млн.
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинацията в Гърция значително се е ускорила и вече обхваща над седем милиона души, съобщават гръцките медии. Правителството не обмисля въвеждането на нови мерки и няма да променя стратегията си по отношение на четвъртата вълна на пандемията, пише в. "Та неа". Като положителен се оценява и фактът, че интересът към поставянето на трета доза от ваксината е голям.

Още по темата

Ограничителните мерки, насочени към неваксинирани лица, ще се запазят, като по Коледните празници те ще продължават да нямат достъп до затворени помещения, се посочва в публикация на в. "Етнос". Вчера премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Атина не планира пълен локдаун за неваксинираните граждани по модела, който следва Австрия.

В последните четиринадесет дни броят на новозаразените в страната е достигнал 100 000, а загубилите битката с COVID-19 са 928, посочва в. "Прото тема". Продължават да се търсят лекари, които да покрият недостига на квалифициран медицински персонал в болниците в страната, които са подложени на огромен натиск. Целта е това да стане до края на седмицата, отбелязва "Прото тема".

Заради налагането на ограничителните мерки оборотът на заведенията е паднал с 40-50 процента, пише в. "Катимерини". Вчера собствениците на ресторанти, заведения, кафенета и традиционните за страната таверни участваха в 24-часов протест. Масово заведенията в страната останаха затворени. Представители на бранша заявиха, че подкрепят здравните мерки, но искат държавата да им окаже финансова помощ, за да се справят в трудната ситуация с намалелите обороти.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е фалшивите медии да започнат да носят отговорност за това, че използват думата "имунизация".
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат 61% ваксинация и въпреки това от началото на пандемията имат сега точно най-много бройки заразени!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30, е значи според шмеркел, др. фаушисти, макарон, тоалетната чиния в Белия Дом и други подобни светила, на германците им остават още само 2% ваксинирани, и се връщат към нормалния живот, свалят маските, отварят всичко и почват да живеят, глей ко стаа...майтап ве, те първо германците не са живели никога, те само работят, и също и фашистите които ни лъжеха за пЛандемията и продължават и сега, обещаваха празни лъжи пак! Само ваксажийчетата не виждат манипулациите и лъжите, но получиха вечния живот
16
0
 
2
 
! Отговори
покай се преди 2 години
До Анонимен Тези опорки,дето ги бълваш...***,няма да те спасят от "казана". Пълен със сяра..и катран. И шекелите дето ти плащат..няма да ти помогнат.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заедно с ваксинираните, се покачва също така и смъртността и заболелите.
14
1
 
4
 
! Отговори
така значи преди 2 години
Значи....***-лаки такива...нямате нищо против мерките,стига да ви се плати за неудобството!! Ей с този начин на разсъждение...ще си затриете народа.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия до 4 часа тази сутрин има 65 231 нови случая на коронавирус. 68% от населението е напълно ваксинирано, като 5,3 % с трета доза. Как мислите, дали това е епидемия на неваксинираните? А ваксините според вас наистина ли са ефикасни? Истината не може дълго да бъде скривана. Вирусът не признава сертификати, нито го интересуват лъжите на продажните и глу.пави политици.
12
0
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Глупости приказваш. Знайш ли в Ирландия примерно как се влиза в болница с ковид и как можеш да видиш личният си доктор? НИКАК е отговора. Когато става дума за високо специфично лечение се ходи в чужбина, ако имаш кинти, но за всичко останало "чужденците" се прибират в БГ че могат да се лекуват и е по-евтино. В UK ходил ли си на зъболекар?
11
2
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
България е на челните места по смъртност от различни заболявания от поне две десетилетия какво общо има това с ковидистерията и какво се е подобрило последните две години за да очакваме да не сме в челото и сега?
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в Европа въпреки ваксинацията хората боледуват, какво да правят българите без ваксини? 200-300 умрели дневно вече трети месец малко ли ти се вижда? Тона че България е на второ място в света за цялата пандемия и на първо през последния месец не ти ли говори, че може би тази стратегия е огромна грешка!
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо че в България болниците се пукат по шефовете, моргите препълнени, а по смъртност имаме повече, отколкото в цяла Европа общо, антиваксърите продължават да бълват лъжи. Тези хора съвест имат ли, родители имат ли, на кой свят живеят!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При такъв отровен колега явно предпочитат да си мълчат. Кой знае как ги тормозиш.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поради това в Гърция днес има 8364 нови случаи, в Германия са 52 000. Ваксините предпазват, вервайте ми.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам много колеги които са се ваксинирали,а казват,че не са!И говорят против ваксините и че никога не биха се ваксинирали.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повръща ми се от тези стада овце,жал ли да ти е за тях,яд ли.Заслужават си съдбата.Ще повлекат и малкото останали нормални хора.Опитни мишки с по 3 дози вече,ще се бодат до гроб,облъчени от телевизора.Срам и позор до къде стигна хомо сапиенса
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволниха 7000 не ваксинирани здравни работника и сега реват, че нямали персонал.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видим като излезе следващия вариант.
2
3
 
23
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Не забравяйте че две дози от "Пфайзер" не са достатъчни за всички възрасти
1
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Гърция! Швеция също въведе ваксинационен сертификат.