Джонсън и Джонсън и BioNTech разработват ваксини срещу Omicron

Новият вариант на коронавируса е определен като обезспокоителен
27 ное 2021 08:01, Петя Славова
150
Джонсън и Джонсън и BioNTech разработват ваксини срещу Omicron
Снимка: БГНЕС

Компанията "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) обяви в петък, че е започнала тестване на ефективността на своята коронавирусна ваксина срещу новооткрития в Южна Африка вариант Omicron, предава БНР.

Още по темата

По-рано през деня BioNTech, немската компания, която разработи съвместно с Pfizer ваксината срещу COVID-19, известна като Comirnaty, също обяви, че през предприема подобен ход.

Новият вариант на коронавируса бе определен от СЗО като обезспокоителен, а редица държави забраниха полетите си от Южна Африка.

Компанията "BioNTech" съобщи, че очаква до две седмици да разполага с повече данни, които да й помогнат да установи дали разработената от нея съвместно с "Pfizer " ваксина срещу коронавируса се нуждае от преработване заради открития в Южна Африка нов вариант на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
Хади бе! Що така се забавихте тоз път! Другият път да си знаете - едновременно със сърбежа, пускате и спасението.
117
0
 
10
 
! Отговори
Баба Мара преди 2 години
Тия новите ваксини са като моите компоти от миналата година - някой иска ли ги?!
116
1
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: А ти какво ще правиш ? Смел си в боя :)))) Хахахаах
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запретвайте ръкави и се нареждайте на опашката!!! ХАХАХАХАХА
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнаха да се дънят яко. Днес нов вариант на вируса утре готова нова ваксина, хайде де най големия мало, умник ще се досети че нещо не е както трябва. Нали ваксини се разработва ха с години;до сега, от сега на татък всеки ден може да пускаме нова по ефективна. Хм кой я проучва и удобрява за ден? Бати измамата???
113
3
 
23
 
! Отговори
До Златена преди 2 години
''Крайно време е антиваксърските коментари да се трият!'' Че то тогава ще останат два коментара под статия. Фашисти сър!
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га свариха бе,следващата им ваксина,ще се появи преди мутацията за нея,даже ако трябва и нея ще направят
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и сега продължат да дрънкат, че ваксините пазят след толкова много мутации тия ще са най-големите измамници. Днес чух, че ваксинираните щели да имат малко по-слаб имунитет, смях. Не е възможно да имат никакъв имунитет. 32 мутации точно в шиповия протеин, а това, с което са ваксинирани е провокирало имунитет срещу оригиналния шипов протеин.
110
1
 
3
 
! Отговори
Славко преди 2 години
То да гълташ,ама по много е май по добре,отколкото да не гълташ,е времето на дългата промяна ще покаже!По вече от 30 години,не е ли твърде много?Вервай ми народе!
109
0
 
3
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Да вярваш на нещо дето ти го вкарват,не значи да вярваш на нещо,дето ти го изкарват!Трудно за разбиране,ама върши работа при 50% от новото и независимо преброяване на населението!НСИ да се затвори и да не се отваря,работи и стъкмява до 2222 година!
108
0
 
9
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Същата предана,безрезервна помощ и подкрепа,получихме при рак на гърдата,рак на простатата,рак на кръвта,рак на матката ,рак на ....,е смятате ли,че все още ви вярват!Това ще катурне и другите ПП,е до кога и за къде!
107
0
 
7
 
! Отговори
фори преди 2 години
Всичко това с което ваксинираха баби,дядовци,сакато и куцо по села,паланки и градчета евече готово!Работи,тествано,върши работа и много,ама много помага за...всичко!Е,ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ!
106
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксининирайте. Така ще допринесете лично за намаляване на населението на земята. И за климата .
105
1
 
21
 
! Отговори
така е преди 2 години
''Много познати ваксинирани вече съжаляват и са ядосани. Няма да се ваксинират през 6 месеца.'' И аз познавам ного такива хора, то затова сега започнаха да пробутват това с ''новия'' вариант, барем накарат хората пак да с вакснат, уж е за нов вирус. Ама инжекциите са си същите.
104
2
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
ОбезСпокоителен, Петя?
103
4
 
21
 
! Отговори
Боже опази преди 2 години
Господи, спаси ни от убийците. Започнаха на нов глас.
102
2
 
16
 
! Отговори
Баба Гицка преди 2 години
Леле, бързо искам да се ваксинирам срещу Омикрон! Само така ще доживея 100 години.
101
3
 
25
 
! Отговори
119, преди 2 години
"Ей пак ни баламосват. Тоя вирус заедно с десетки други са ги наблюдавали. ОК. Обаче как разбраха за кой да почнат да разработват ваксина" - - Просто поредността е друга - правят един бъркоч и после обявяват, че е за еди кой си пореден много, ама много опасен вирус. Избират един и - давай, язди народа!
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей пак ни баламосват. Тоя вирус заедно с десетки други са ги наблюдавали. ОК. Обаче как разбраха за кой да почнат да разработват ваксина, като от вчера се знае че тоя представлява интерес. И според статията, ще изследват новата ваксина как действа имало трябва ще я коригират. Баси магьосниците. Що тогава не преработиха сегашната да е по ефективна Ами бучат хората с ваксина за Алфа варианта? Лъжат лъжат лъжат лъжат и не се спират. И всичко за едни пари.
99
3
 
30
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Мъ, чекай, бе, те откъде имат геномъ и клетъчната структуръ на Новото Вирус и кога успяхъ да проведат детайлното му изследване, за да започнат разработкъ на Новата Боцка!!! Намирисва на нещу Мухлясълу тука шъ знайти...